Ragne Abikokk 2008-10-31 21:32:52 |
ma ka homme platsis, ootusärevus on juba peal. Ei tea kuidas seal parkimisega lood on? | |
Profa Abikokk 2008-11-02 20:41:01 |
Toidumessil käidud, tõenäoliselt enam ei lähe. Kaupa vähe, eksponendid tõenäoliselt pohmellis, parkimine 50 eek, pileteid müüs üks inimene jne. jne. Kindel soov oli kokanuga osta, pakkus ainult üks firma kahjuks selliseid asju. Ära tulles selgus et oleks vabalt ka nö. profipäeval sisse saanud, ainult pilet oli kallim. | |
Proua Simpson Abikokk 2008-11-03 18:48:24 |
Käisin ka, kuigi jõudsin alles laupäeva pärastlõunal. Nami-namist saadud flaier oli kasulik asi. :) Ega mul mingeid erilisi ootusi olnud ja seetõttu ei pettunud ka. Kaesin lihtsalt, kes mida pakub. Mõned asjad sai enda jaoks avastatud ja seetõttu olin käiguga päris rahul. Paar huvitavat vestlust said ka maha peetud. Vestlesin näiteks Vändra maheleibade valmistajaga. Jutt läks Eesti (kilekoti)leivaturu masendavale olukorrale. Oleks tahtnud Leivaliidu esindaja käest ka küsida, millal Eestis jälle korralikke pagaripoode avama hakatakse, aga kahjuks ei saanud löögile. Ühe hea leiva sain ka kaasa :) | |
Pulavik Abikokk 2008-11-04 11:25:20 |
Minule meeldis just see, et seal oli palju pigem väiketootjaid ja proovida sai tooteid, mis alles lähiajal müüki tulevad. Kokkuvõttes leidsin päris palju huvipakkuvat ja maitsvat. | |
Leoola Abikokk 2008-11-04 11:44:16 |
ma nii pettunud, ma ei pannud üldse tähele, et siin saab kutseid printida toidumessile :( | |
Eva Abikokk 2008-11-06 09:35:14 |
Pole küll otseselt toidu-alane üritus, aga tänasest algab Saku Suurhallis Mardilaat. Laadal on igal aastal olnud väga hea valik eestimaist väiketootjate (öko)toidukaupa (juustu, vorsti, sojatooteid, taimelisi, mett, leiba, küpsiseid, teraviljasid jms). Mardilaadal on viimastel aastatel olnud avatud ka tore setude söögilett, kus saab taluleiva, munavõiu, hapukurgi, sõira ja muu parema kraamiga maiustada - loodetavasti on setud ka tänavusel aastal pika tee ette võtnud ja pealinna kohale sõitnud. | |
Netcat Abikokk 2008-11-09 00:42:36 |
Käidud siis seal Mardilaadal. Kahjuks nappis nii raha kui aega kõige söödava järelevaatamiseks-proovimiseks. Silma hakkas väga suur kitseproduktide hulk - palju oli kitsepiimast seepide ja ka kitsejuustu müüjaid. Kuuseokkakommid olid täiesti esindatud, vist Joiki letis, kui ma ei eksi. Kohal olid loomulikult obligatoorsed astelpaju- ja meemüüjad ja vist kõik ravimtaimesegude tegijad üldse. Väga palju oli käsitsi maalitud nõusid jm keraamikat, enamik dekoratiivse eesmärgiga, aga küllap mõned kõlbasid ka toidu serveerimiseks. Käsitsi maalitud puust siltide letis juhtusin mh. kuulma müüja imestust, et siltidel kirjaga "Sahver" olevat teiste siltidega võrreldes harukordselt hea minek olnud - kõik olevat juba läbi müüdud :)
Toiduletid olid end sisse seadnud ülemise ringi peal. Setu söögilett oli vist täitsa olemas, polnud kahjuks jaksu lähemale trügida. Oli kodumaiseid õunu - sortidest Tiina, kuldrenett, talvenauding jne, hinnad alates 30.- kilo. Peipsiveere sibulaid oli hulgi, kilohind oli vist 25.- Vanad head laadatuttavad põdra- ja hirvevorstid & konservid, muidugi, kuid need enam ei üllata, kuna neid on vabalt ka poest saada. Omapärastest asjadest hakkas silma veel kahekaupa pakendatud suitsuvutid (75.- pakk), ent kõhklema pani, et pakendil nõuti säilitustemperatuuri +2-6 kraadi, kuid need linnukesed olid päris kindlasti juba terve päeva toasoojas laua peal higistanud. Jätsin vutid edasi higistama ja ostsin suitsusinki (külmletist), ploomitšatnit ja õuna-ploomimoosi piparmündiga.
Enamik värskemaid kodumaiseid kokaraamatuid paistis olevat müügil ja küllap neil oli ka hea hind. Ma igaks juhuks ei vaadanud lähemalt, et mitte kiusatusse sattuda.
Kui keegi sinna veel pühapäeval plaanib minna, siis arvestage sellega, et Suurhallis ATM-i ei ole ja enamik müüjaid - kuigi mitte kõik - kaardimakseid ei aktsepteeri. Mina tegin selle vea, et võtsin liiga vähe sularaha kaasa ja pidin vahepeal Statoilis rahakotti tankimas käima. Ärge siis igaks juhuks peale sisse saamist piletit prügikasti visake :)
Nurina koha pealt veel, et mulle tundub siiski ülekohtusena see, et 60 krooni eest pilet osta tuleb - selleks, et raha kulutama pääseda. Nii võiks ju iga pood või turg paljalt sisseastumise eest tasu kasseerida. Aga jah, lugegem see siis kohalike väiketööstuste sponsoreerimiseks, eks ta asja ette läks. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Gita Kokaõpilane 2008-11-09 09:17:17 |
Sai ka eile Mardilaadal käidud. Ning Joiki letist rändasid minu kotti kohe kuuseokkakommid. :D Joikil olid muide väga hästi lõhnavad sojavahast lõhnaküülnad. Järeltuleva põlve heakskiidul sai valitud kuslapuulõhnaline küünal. Ja Joigi letis sai kaardiga maksta. Ise läksin kohale uste avamise ajaks ning juba selleks ajaks oli päris palju rahvast. Eriti suutr tunglemine tundus olevat just ülemisel korrusel olevate söölettide juures. Kiidaksin eriti sisuga sepikut (oliivid ning terad olid sees) ning piparmündivaarikamoosi :P . Eriti meeldiv üllatus oli kui Eestimaise toidu leti juures ulatati riidest kotike ja öeldi, et oleks mugavad oste pakendada. Tuli välja, et mul oligi jäigi just see üks kott kodust kaasa võtmata. | |
Eva Abikokk 2008-11-09 09:34:01 |
Setu Küük oli täitsa olemas, ausad omatehtud söögid-joogid, sealhulgas leib ja kali (ehk siis taar). Menüü: Silma jäid sellised tõelised iludused: Kuuseokka kommid olid täitsa müügil jah, aga see ei olnud mitte Joiki lett, vaid Ökoviisi lett. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-09 09:36:23 |
Me käisime ka eile Mardilaadal. Täitsa vahva oli, ma poleks selliseid rahvamasse oodanudki! Ostsime mesilasvahast küünlaid, ühe Joiki küünla (rohkem ei saanud, kuna plaanis Juci käest osta), kuuseokkakomme Kristjani emale (ise juba degusteerisime paar päeva tagasi; Looduspere ökopoodides müüakse neid ka), paar vahvat väikekeraamikat endale ja kingiks Nissi keraamikute käest jne. Kõhtu täitsime Setu Küügi letis - igaühele suur käär leiba või saia koos suitsusingi, singivõiu ja munavõiuga, joogiks taar (ühepäevataar oli imehea!!!), magusaks mõlemast koogist proovitükk (rosina-kohupiimakook oli väga hea). Ja hapnõ kurk oli ka mõnus.. Lahkudes haarasime delikatess.ee letist veel ühe suitsuvorstilati kaasa, nii et õhtul maiustasime sellega.. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |