Mann Abikokk 2008-07-28 10:15:29 |
mul ikka liiter oli, mammil oli liitrise purgi sees kaup. aga siis tasub ikka keskturule minna. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-29 14:21:51 |
Täna oli turul ohtralt kodumaiseid õunu (sh klaarid, suislepad, martsipanid, koidud jms), kilohind kõikus enamasti 30-40 krooni vahel. Mina ostan õunu tagumisel turuplatsil ühe Tartumaa kaupa müüva onu käest. Lisaks ostsin kapsast, põldube, küüslauku, peeti, magusaid väikeseid tomateid (sort "Maasikas" :)). Eesmisel turuplatsil oli väga palju ilusaid puravikke. Kukeseene kilohind oli 55.-. Isegi kitsemampleid müüs üks mammi :) Aga minu jaoks oli eriti hea uudis see, et alates homsest müüb Uus-Kongo lett taas hapukapsast. Hurraaaa! :P | |
Spiidi Abikokk 2008-08-29 14:31:48 |
Milline täpsemalt on eesmine ja milline tagumine turuplats? Seal on kaks ala, üks jääb Tartu mnt poolt vaadates vasakut kätt turu aiast välja ja siis on see sisemine ala, mis on katuse all. Kas see katusealune osa on see, mida sa tagumise all mõtled? Ma tahksin ka selle Uus-Kongo leti üles leida :) | |
Mann Abikokk 2008-08-29 14:46:00 |
kui sa seisad näoga turuhoone ukse ees, siis su seljataha jääb üks (õite natukene vasakule) ja siis kui sa turuhoone eest lähed kohe paremale ja siis nii 50 m pärast keerad vasakule, siis too ongi see tagumine plats. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-29 15:00:48 |
Mann:
Just. Et tegelikult on turul nagu kolm platsi lisaks peamajale (kust ma käin peamiselt vaid suluguni juustu ostmas):
1) see "Tartu maantee poolt vaadates vasakul olev piirdealast väljas olev osa" . Sinna satun väga harva ja ostan veelgi harvem
2) see otse peamaja ees olev plats (natuke pudi-padi, küpsise-, konservi- ja õliputkad, arbuusi-, meloni- ja aprikoosimüüjad, vene mutikesed ilusate metsaseentega. (Siin on mul oma adžika- ja kitsemamplitädi)
3) turuhoonest paremale/tahapoole jääv osa, kus on kevaditi palju istikuid, siis Uus-Kongo lett imemaitsva kapsaga (ja mitu muud kapsamüüjat) ja kevadise spargliga, see lahe vene lett hapendatud küüslaugu jms, veel mitu talunikku oma juurikate-kõrvitsatega, Tartu õunaonu ja siis veel mitu letti. (Minu lemmikala turul).
kui sa seisad näoga turuhoone ukse ees, siis su seljataha jääb üks (õite natukene vasakule) ja siis kui sa turuhoone eest lähed kohe paremale ja siis nii 50 m pärast keerad vasakule, siis too ongi see tagumine plats. |
|
Maris Abikokk 2008-09-01 11:02:54 |
Kas kodumaist õuna ja ploomi on müügil? Kui palju umbes maksavad? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-01 11:06:35 |
Maris:
Käisin turul reedel:
Kas kodumaist õuna ja ploomi on müügil? Kui palju umbes maksavad? Pille:
Täna oli turul ohtralt kodumaiseid õunu (sh klaarid, suislepad, martsipanid, koidud jms), kilohind kõikus enamasti 30-40 krooni vahel. Mina ostan õunu tagumisel turuplatsil ühe Tartumaa kaupa müüva onu käest. |
|
Maris Abikokk 2008-09-02 12:37:35 |
Aitäh, Pille! Krõbe hind! Aga ploome on vist vara tahta... | |
Maris Abikokk 2008-09-15 11:11:15 |
Ma pole ise nüüd tükil ajal Keskturule sattunud, aga kuulsin, et kodumaine ploom pidavat maksma 25-40 kr/kg. Infoks, et 11. septembril oli Balti jaama turul ploomid 18-20 kr/kg. (Üksikud tädikesed müüsid oma aia ploome.) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-19 14:53:19 |
Kodumaised õunad kõikusid endiselt 20-40 krooni vahel, aga valik oli uhke. Suisleppi enam polnud, see-eest olid müügil antoonovkad. Samuti ei olnud täna "minu" soolatud kitsemampli tädikest :( Aga suureks rõõmuks avastasin sealt esimeselt turuplatsilt (ehk siis sellelt, mis jääb peahoone ette) leti, kus lisaks kukeseentele müüdi lehterkantarelle ja soomlaste lemmikuid musti torbikseeni. Kilohinnaks 70 krooni. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |