Tallinna Keskturg

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-16 10:34:00
Raporteerin, et ostsin täna hommikul kella 9.30 ajal Uus-Kongo talu letist pool kilo kodumaist värsket rohelist sparglit. Nii et õhtul maiustan spargliga :) Sparglihind on krõbe, 300 krooni kilo (mullu oli 200), aga nt Stockis müüdi täna peenikesi Taimaalt kohale lennutatud spargleid kilohinnaga 505.-, nii et sellega võrreldes on hind vägagi ok. Kahjuks oli täna neil viimast päeva hapukapsas müügil, nii et kell huvi nende kapsa järele, peab sügiseni ootama.. Kevadseente osas rääkisin ühe vene mammiga (siin postituses teisel pildil) ja tema ütles, et hommikul oli toonud 6 kilo kurreleid, aga need olid spetsiaalselt korjatud ühele Arvile, kes varustab mingit restorani. Ja et seenehooaeg on juba läbi /mürkleid-kurreleid enam pole, kogritsad liiga suured), aga nädalavahetusel ehk tuleb veel midagi. Sama tädi käest ostsin ka värsket soolakurki, et oleks kontoris midagi kommide asemel näksida :) Lilledest müügil nurmenukud, piibelehed ja kullerkupud :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2008-05-16 12:16:18
Minagi raporteerin oma käigust :) Leidsin sparglid üles. Olin valmis kõrgeks hinnaks, aga küsitav ehmatas ikkagi. Mõnisada grammi siiski ostsin ja tegin neid kohe lõunaks turult ostetud kännušampinjonidega. Oi kui maitsev!
Juc
Abikokk
2008-05-16 19:12:24
Issand kui lahedad reportaažid :). Mina hetkel kahjuks kodu külge aheldatud haige lapsega. Nii et vaatamata vähemalt 5 kordsele jahile jäin sel aastal vist neist kevadseentest ikka ilma. A no pole hullu. Sparglile vast ikka jõuan. Muide, Stockmannis oli müügil Uus-Kongo spargel kilekotis. Aga mul sel hetkel ei sobinud, nohu oli röövinud minu maitse ja lõhnameele :). Ühesõnaga, laatsaret. Loodetavasti saan järgmisel nädalal lisada ka mõne viljakama reportaaži.

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-16 19:29:29
Maris:
Minagi raporteerin oma käigust :) Leidsin sparglid üles. Olin valmis kõrgeks hinnaks, aga küsitav ehmatas ikkagi. Mõnisada grammi siiski ostsin ja tegin neid kohe lõunaks turult ostetud kännušampinjonidega. Oi kui maitsev!
Maris, soodsalt said. Siin oli ka täna Uus-Kongo spargleid müügil (suur plusspunkt poekesele!), aga kilohind oli 72 krooni kõrgem! ;)

Betty
Abikokk
2008-05-16 21:06:47
Juc võttis mul sõndad suust ;) Mo meelest samuti nii armas turureportaaž. Loodan homme Tartus spargilt saada.
Krissu
Kokaõpilane
2008-05-19 14:56:55
Tundub, et Keskturul käijaid on! Aga kas teate mis kellani keskturg lahti on? Plaan ka head- paremat- värsket hankida! Muideks neil on eriti moodukas koduleht aadressil www.keskturg.ee, kuid see ei sisalda isegi lahtiolekuaegu :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-19 15:02:05
Krissu:
Tundub, et Keskturul käijaid on! Aga kas teate mis kellani keskturg lahti on? Plaan ka head- paremat- värsket hankida!
Turg on avatud vist 7-17, aga ise ma proovin hommikuti käia. Vähemalt kevadseened ja sparglid jms on lettidel vaid hommikuti, sest nõudlus on suurem, kui pakkumine.

Krissu
Kokaõpilane
2008-05-19 15:06:52
Megakiire :) Aga jah, kahjuks täna siis ei jõua...
Ristl
Kokaõpilane
2008-05-19 16:01:21
Mulle tundub, et Keskturule pole mõtet jõuda enne 9-t (olen proovinud, eriti argipäeviti on pooled letid tühjad veel) ja peale 13.00 Kusjuures näiteks kolmapäeval on hinnad madalamad olnud, kui teistel päevadel. Ja nädal enne kuu lõppu ka. Nii kui inimesed hakkavad palka kätte saama, nii turul hinnad tõusevad :) Uus-Kongo talu perenaiselt laupäeval salateid ostes tuli jutuks, et tal on praegu tervis kehv, aga püüab ikka nädalavahetustel väljas olla. Sparglit seekord ei olnud...

Ablas miisu.

Maris
Abikokk
2008-05-19 19:35:15
Minagi sain Uus-Kongo müüja käest teada, et E-K teda tavaliselt ei ole ja spargleid saab siis, kui hulgiostjatelt üle jääb (st et talle ei pandagi turukaubaks kaasa). Seega on sparglite saamine puhas õnneasi ja seda ei ole, et kindlalt mingil päeval mingil kellaajal saab. Aga ta arvas, et spargleid on võimalik saada kuni jaanipäevani. Seega on kõigil veel lootust ;)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>