Tallinna Keskturg

Mann
Abikokk
2008-05-10 21:30:59
Juc:
Öelge palun mulle, kallid põlisemad tallinlased, kas turul on kõige rohkem põnevat raami nädalavahetusel või ei ole erilist vahet? Mina satun just nädala sees turule, siis ei ole ma siiani mingit väga põrutavat valikut näinud. Käisin kevadseeni muudkui otsimas, aga ei olnud kordagi.
reedeti ja laupäeviti on mu meelest seal lahedam. tundub kuidagi kirkam valik.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-10 22:50:12
Mann:
Juc:
Öelge palun mulle, kallid põlisemad tallinlased, kas turul on kõige rohkem põnevat raami nädalavahetusel või ei ole erilist vahet? Mina satun just nädala sees turule, siis ei ole ma siiani mingit väga põrutavat valikut näinud. Käisin kevadseeni muudkui otsimas, aga ei olnud kordagi.
reedeti ja laupäeviti on mu meelest seal lahedam. tundub kuidagi kirkam valik.
Täitsa võimalik. Nt Uus-Kongo talu pühapäeviti turul pole, nii et kui soov kodumaise spargli, imehea hapukapsa või rikkaliku salativaliku järele, siis tasub reedel-laupäeval minna. Aga nt kevadseeni (peamiselt kurreleid, sekka mõned mürklid) müüdi eelmisel nädalal küll lausa 3-4 letist!?! Ma ostsin kaks korda.. (neid müüakse seal esimesel turuplatsil, kohe peamaja ees).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Juc
Abikokk
2008-05-13 11:27:04
Pille:
Aga nt kevadseeni (peamiselt kurreleid, sekka mõned mürklid) müüdi eelmisel nädalal küll lausa 3-4 letist!?! Ma ostsin kaks korda.. (neid müüakse seal esimesel turuplatsil, kohe peamaja ees).
Ja mis päeval see võis olla, reede/laup?

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-13 11:37:12
Juc:
Pille:
Aga nt kevadseeni (peamiselt kurreleid, sekka mõned mürklid) müüdi eelmisel nädalal küll lausa 3-4 letist!?! Ma ostsin kaks korda.. (neid müüakse seal esimesel turuplatsil, kohe peamaja ees).
Ja mis päeval see võis olla, reede/laup?
Nädala sees oli, vist teisipäev, kui ma õigesti mäletan..

Juc
Abikokk
2008-05-13 13:27:58
Pille:
Nädala sees oli, vist teisipäev, kui ma õigesti mäletan
Muutub juba päris koomiliseks see Keskturu ristküsitlus, aga mis kl sa ca turul käid? Mina tav kl 10-11 vms, kas see võib siis juba liiga hilja olla... või vara hoopis. :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Maris
Abikokk
2008-05-14 21:48:16
Ma ei olnud väga ammu Keskturul käinud ja saanud õhutust siinsest foorumist, pakkisin täna hommikul oma tited kaasa ja läksin kevadseente, spargli ja “millegi huvitava” jahile. Täna, kolmapäeval, ei olnud seal ei värskeid seeni ega sparglit. Sparglit oleksin kohe väga-väga tahtnud, aga ei leidnud kusagilt. Seente kohta isegi küsisin paarilt erinevalt müüjalt – tulutult. Küll aga leidsin karulauku, spinatit, hapuoblikat ja muud rohelist, mida ma keskmise sülemina ka koju tarisin. Karulauk oli minu jaoks uus avastus, aga õhtusesse salatisse lisas imelise nüansi. Turuhoonest ostsin kaasa nipet-näpet igapäevasemat kaupa, sealhulgas Leedus valmistatud emmentali juustu. Siinkohal tahaks kõiki huvilisi informeerida, et teist korda ma seda juustu enam ei osta, sest emmentali juustu mekki ega konsistentsi sellel ostetud kaubal küll polnud. Samuti olin pettunud, et nii suurel turul nagu Keskturg, polnud üldse värsket kala. Kas sattusin lihtsalt valel päeval?
Mann
Abikokk
2008-05-15 07:17:35
ma ei ole ka nädalavahetusel saanud, või on siis olnud forelli ja lõhet ainult.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-15 20:34:30
Juc:
Muutub juba päris koomiliseks see Keskturu ristküsitlus, aga mis kl sa ca turul käid? Mina tav kl 10-11 vms, kas see võib siis juba liiga hilja olla... või vara hoopis. :)
Üle-eelmisel nädalal käisin nt neljapäeval ca 11 ajal (tean täpselt, sest 10.30 oli mul USA saatkonnas viisaintervjuu).
Maris:
Ma ei olnud väga ammu Keskturul käinud ja saanud õhutust siinsest foorumist, pakkisin täna hommikul oma tited kaasa ja läksin kevadseente, spargli ja “millegi huvitava” jahile. Täna, kolmapäeval, ei olnud seal ei värskeid seeni ega sparglit. Sparglit oleksin kohe väga-väga tahtnud, aga ei leidnud kusagilt. Seente kohta isegi küsisin paarilt erinevalt müüjalt – tulutult. Küll aga leidsin karulauku, spinatit, hapuoblikat ja muud rohelist, mida ma keskmise sülemina ka koju tarisin. Karulauk oli minu jaoks uus avastus, aga õhtusesse salatisse lisas imelise nüansi. Turuhoonest ostsin kaasa nipet-näpet igapäevasemat kaupa, sealhulgas Leedus valmistatud emmentali juustu. Siinkohal tahaks kõiki huvilisi informeerida, et teist korda ma seda juustu enam ei osta, sest emmentali juustu mekki ega konsistentsi sellel ostetud kaubal küll polnud. Samuti olin pettunud, et nii suurel turul nagu Keskturg, polnud üldse värsket kala. Kas sattusin lihtsalt valel päeval?
Käisin täna turul üsna hilja, poole nelja ajal. Sain niipalju targemaks, et täna hommikul oli Uus-Kongo letis värske spargel täitsa saadaval olnud (Uus-Kongo tädi oli ise ammu kadunud, seda sparglijuttu kinnitasid naaberletid). Plaanis homme uuesti jahile minna. Hoiatan, et spargel pole odav kraam - Rimis jm on kindlasti palju odavamat import-kraami. Aga kuna usun juttu, et spargel on parim 24 tunni jooksul peale koristamist, siis ostan just seda värsket kraami (niiehknii söön ju seda vaid paari nädala jooksul aastas). Huvitavaks avastuseks oli veel see, et esimesel turuplatsil müüs tädi Velda nõgeseid! Nii et need linlased, kes ise aasalt korjata ei saa, saavad turult nõgeselehti osta :D Lisaks olid turule tulnud ungari magusad kollased paprikad, no need, mis imemõnusalt lõhnavad (vt seda fotot). Mu absoluutsed lemmikud - neidki on vaid juuni alguseni saadaval, siis tulevad tavalised paprikad asemele. Kevadseeni täna tõesti ei paistnud, ja Velda sõnul ei olnud neid ka hommikul olnud, aga ta arvas, et tasub nädalavahetusel uuesti tulla, sest siis on rohkem müüjaid.

Maris
Abikokk
2008-05-15 22:00:51
Lähen ka homme uuesti ja püüan selle Uus-Kongo talu leti üles leida. Tean, et spargel ei ole mitte kusagil odav, aga minagi arvan, et see on nii lühiajaline luksus, et tsipake ikka raatsin osta. Tänu Pille soovitusele proovin ka ungari paprika järgi. Samas plaanin osta kastitäie huvitavaid tomatitaimi, mille viljadega suve jooksul maiustada :)
Eva
Abikokk
2008-05-15 22:48:23
Pille:
Huvitavaks avastuseks oli veel see, et esimesel turuplatsil müüs tädi Velda nõgeseid! Nii et need linlased, kes ise aasalt korjata ei saa, saavad turult nõgeselehti osta :D
Hahaa, ja mina muigasin ühte välismaa inimese kommentaari Sinu blogilehel, kes teatas, et ta pole naate turu peal müügil veel näinud!

http://www.perenaine.ee/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>