Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-09 13:41:50 |
Need on kurrelid, Zoozi - kübarad ju lahtiselt peal (kui Sa vaatad seal kevadseente teemas seda esimest fotot, siis on näha, et mürklitel läheb seenekübar jalaks üle; Sul on aga kübar eraldi jala peal). Pane seenteteemasse ka, eks :) | |
Maris Abikokk 2009-05-09 22:01:13 |
Zoozi:
Oi-oi, siis on rahva teadlikkus nendest seentest vahepealse aastaga kõvasti tõusnud, et hind vahepeal nii kõrgele on tõusnud. Eelmisel aastal ostsin, täpset hinda ei mäleta, aga minu meelest oli vähemalt poole odavam.
Kas spargleid ka on? Kui on, mis nad maksavad? Siis tean, kas teha oma praeguse elukorralduse juures üliinimlik pingutus nende jahiks. :) Keskturul oli täna saada kevadseeni. Ise vahet ei tee kas on kurrelid või mürklid. Pool kilo on 100.- |
|
Zoozi Abikokk 2009-05-09 22:07:08 |
Maris:
Võibolla oli hind sp kõrge,et alles esimesed seened. Aga ma niiiiiiiiii tahtsin proovida, et hind hetkel ei huvitanud üldse.... :)
Zoozi:
Oi-oi, siis on rahva teadlikkus nendest seentest vahepealse aastaga kõvasti tõusnud, et hind vahepeal nii kõrgele on tõusnud. Eelmisel aastal ostsin, täpset hinda ei mäleta, aga minu meelest oli vähemalt poole odavam.Keskturul oli täna saada kevadseeni. Ise vahet ei tee kas on kurrelid või mürklid. Pool kilo on 100.- Maris:
Spargli kohta ütles Uus-Kongo müüa, et kui külmemaks väga ei lähe, siis võib juba järgmine nädal saada, aga paari nädala pärast kindlasti :)
Kas spargleid ka on? Kui on, mis nad maksavad? Siis tean, kas teha oma praeguse elukorralduse juures üliinimlik pingutus nende jahiks. :) |
|
Maris Abikokk 2009-05-09 22:28:22 |
Aitäh, Zoozi! Päästsid mu tühjast retkest :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-10 09:36:11 |
Zoozi:
Mullu mai lõpus olid kurrelid Keskturul 60 krooni kilo. Aga tänavu on nii kuiv kevad olnud, et seentega kehvad lood - see võib ka hinna üles lüüa (lisaks rahva teadlikkuse tõusule ja kõikide nami-namikate seeneosturetkedele :D)
Maris:
Võibolla oli hind sp kõrge,et alles esimesed seened. Aga ma niiiiiiiiii tahtsin proovida, et hind hetkel ei huvitanud üldse.... :)Zoozi:
Oi-oi, siis on rahva teadlikkus nendest seentest vahepealse aastaga kõvasti tõusnud, et hind vahepeal nii kõrgele on tõusnud. Eelmisel aastal ostsin, täpset hinda ei mäleta, aga minu meelest oli vähemalt poole odavam.Keskturul oli täna saada kevadseeni. Ise vahet ei tee kas on kurrelid või mürklid. Pool kilo on 100.- |
|
Ristl Kokaõpilane 2009-05-14 15:24:28 |
Annan teada, et Keskturul oli eile müüa Uus-Kongo talu spargleid (neist jäin küll napilt ilma), leht-ja jääsalatit, põld-võõrkapsast ja maitsetaimi. Ablas miisu. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-05-14 15:30:29 |
Ristl:
Tahan Tartu turule ka Uus-Kongo letti :( Annan teada, et Keskturul oli eile müüa Uus-Kongo talu spargleid (neist jäin küll napilt ilma), leht-ja jääsalatit, põld-võõrkapsast ja maitsetaimi. |
|
Maris Abikokk 2009-05-14 18:13:21 |
Ristl:
Kõike muud oli nende letis täna ka, aga spargleid küll mitte :( Ei olnud isegi mingit tühja kasti, kus nad oleksid võinud enne minu tulekut olla, kuigi olin kohal juba hommikul.
Teistest lettidest ostsin kress-salatit, rediseid, karulauku ja salatit. Turuhoonest sain eestimaist kitsejuustu, mis valmistatud Roosna-Allikul. Eestipäraselt mahedamaitseline ja hea. Annan teada, et Keskturul oli eile müüa Uus-Kongo talu spargleid (neist jäin küll napilt ilma), leht-ja jääsalatit, põld-võõrkapsast ja maitsetaimi. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-15 08:11:37 |
Saatsin Kristjani varavalges täna Keskturule, kust ta just raporteeris, et Uus-Kongo letis oli ühel päeval tõesti kilo jagu spargleid olnud, aga kuna ilmad on jahedad olnud (prrrrr), siis spargel praegu alles vindub. Lihtsalt pole ja kõik. Nädalavahetusel ei tasu otsima minna, järgmisel nädalal ehk alles siis. Kevadseentega sama lugu - nii kuiv on olnud, et seenetädi kurtis, et oli suure vaevaga kilo korjanud millalgi, aga no lihtsalt pole seeni metsa all /või kuidas iganes see vene keeles kõlas/. | |
Maris Abikokk 2009-05-16 13:30:16 |
Ennist jäi mainimata, et Kesturul on maasikate kilohind langenud kuni 30 kroonini. On küll välismaised, aga maitse poolest igati sobisid lastele omavahelise võitluse põhjuseks ja ka rohelise salati sisse iluks ja maitseks. | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |