Ristl Kokaõpilane 2010-05-22 23:38:24 |
Käisin täna nii 11 paiku Keskturul ja Uus-Kongo tädil oli veel hulk spargleid alles :)
Ostsin siis ka esimest korda elus (varem ainult külas olles söönud) ja nüüd loen Nami-Namist, mis oma "jahisaagiga" peale hakata.
Hind on eelmise aastaga võrreldes tõusnud - 300.- krooni/kg. Ablas miisu. |
|
Muzi Kokaõpilane 2010-05-22 23:59:41 |
Kuidas tunda ära Uus-Kongo tädi või kuidas leida tema kauplemislaud? Vabandan võhiklikkuse pärast. | |
Redfox Abikokk 2010-05-23 07:06:33 |
miks peaks keegi tahtma osta mingit rohelist 300 eeguse hinnaga. mul on ikka üha sügavam tunne, et ma ei kuulu siia kröösuste hulka. mul kasvavad samad asjad Viljandis kompostihunniku taga. ei taha ironiseerida sugugi. | |
Muzi Kokaõpilane 2010-05-23 09:03:55 |
Kõikidel ei ole kompostihunnikut aia taga. See võibolla ongi põhjus, miks osta. Ja kui maitseb, siis ükskõik mis hinnaga ;) Eile käisin just Keskturul. Minu arvates murelid on täiesti absurdse hinnaga (140-160 kr/kg). Sõbranna on suur murelisõber. Ükskõik mis hinnaga, tema peab oma kilo kätte saama. Minu enda käsi ei tõuse sellise hinnaga neid ostma. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-23 09:45:36 |
muzi:
Muzi, eelmisel lehel ma just seletasin.
Kuidas tunda ära Uus-Kongo tädi või kuidas leida tema kauplemislaud? Vabandan võhiklikkuse pärast. Redfox:
Redfox, pole siin mingid kröösused koos. Kui Sul kasvab see spargel kompostihunniku taga, siis on tore. Meil on äsjarajatud aed ja kui spargel seemnest maha panna, saab saaki 4-5 aasta pärast. Ühe-kaheaastaseid "kroone" pole Eestis müügil näinud. Emal on aias üks taim, aga ta polnud nõus mulle sparglivõrseid tooma, sest näha oli vaid 2-3 hädist varrekest ja ema tahab sinna aianurka rohelist habrast ja kõrget asparilille saada.
Ma söön sparglit mai-juunikuu jooksul paar-kolm korda, just siis, kui hooaeg on. Välismaist sparglit ei osta, sest maitsevahe värske ja kodumaise ja hooajalisega on üüratu. Nagu juttu on olnud, igaüks teeb oma valikud. On inimesi, kes kulutavad igakuiseilt sadu ja sadu kroone spordiklubi pääsme jaoks; on neid, kes ei suuda rahakotiraudu kinni hoida, kui seksikaid kingi või kallist kosmeetikat näevad. On ka neid inimesi, kes kvaliteetse tooraine ja hooajalise delikatessi eest on nõus veidi kõrgemat hinda maksma. Ega üks teisest seepärast halvem pole..
miks peaks keegi tahtma osta mingit rohelist 300 eeguse hinnaga. mul on ikka üha sügavam tunne, et ma ei kuulu siia kröösuste hulka. mul kasvavad samad asjad Viljandis kompostihunniku taga. ei taha ironiseerida sugugi. |
|
Vernanda Abikokk 2010-05-23 09:52:23 |
Redfox:
ma ka ei ironiseeri, aga kui Sa lööd kokku kompostihunniku maksumuse, transpordikulud Viljandisse ja tagasi, lisaks selle sõitmise peale kaotatud aja ning aja, mis kasvatamise peale kulub, siis ma arvan, et see kilohind kujuneb umbes sinna 299 krooni kanti ;)
miks peaks keegi tahtma osta mingit rohelist 300 eeguse hinnaga. mul on ikka üha sügavam tunne, et ma ei kuulu siia kröösuste hulka. mul kasvavad samad asjad Viljandis kompostihunniku taga. ei taha ironiseerida sugugi. |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-05-23 10:53:33 |
Just see spargli kasvatamise pikk protsess on ka põhjus, miks ta nii kallis on. Ja saaki ei saa ühelt taimelt just palju. 100-200g, 30 kuni 60 eek, ei murra konti. | |
Seenekas Abikokk 2010-05-23 11:13:55 |
Zapxpxau:
Esimese lausega olen päri, kuid ühest korralikust täiskasvanud sparglipuhmast saab ikka päris palju saaki... Või vähemalt mu tädi oma suvilas saab. Enda sparglitel ootan kasvamist ja kahe tänavu saadud vanema puhma küljest midagi ära murda tänavu ei raatsi.
Poe- ja turuhinna peale pööritas mul mees ka silmi ja mõnele on ka 30-60 krooni raha, selle koha pealt ma sõna ei võtaks. Nagu ka selle koha pealt, et endale selliseid asju lubada saab. Inimeste võimalused ja soovid kuidas oma raha kasutada on väga erinevad. Just see spargli kasvatamise pikk protsess on ka põhjus, miks ta nii kallis on. Ja saaki ei saa ühelt taimelt just palju. 100-200g, 30 kuni 60 eek, ei murra konti. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-23 13:06:00 |
Seenekas:
Just, Seenekas. Kui taim juba suur ja tugev on (ja "täiskasvanuks" saamiseni läheb ikka mitu head aastat), siis on saak korralik. Aga esimesed mitu aastat saadki nirut saaki ja sedagi ei peaks lihtsalt vaatama.
Zapxpxau:
Esimese lausega olen päri, kuid ühest korralikust täiskasvanud sparglipuhmast saab ikka päris palju saaki... Või vähemalt mu tädi oma suvilas saab. Enda sparglitel ootan kasvamist ja kahe tänavu saadud vanema puhma küljest midagi ära murda tänavu ei raatsi.Just see spargli kasvatamise pikk protsess on ka põhjus, miks ta nii kallis on. Ja saaki ei saa ühelt taimelt just palju. 100-200g, 30 kuni 60 eek, ei murra konti. Seenekas:
Loomulikult on rahalised võimalused erinevad. Ent ei tohiks ju laskuda Delfi naistelehe tasemele, kus peetakse idioodiks igaüht, kes köögis üle 10 minuti veeta tahab, sest "sellistel pole ilmselgelt oma eluga midagi pihta hakata/sellistel pole oma elu". Mina olen näppinud nii mõnigi kord poeriiulil üsna krõbeda kilohinnaga sparglivarsi, mis on tohletanud ja täiesti pehmed. Ja ikka neid ostetakse!?! Ma ei maksa sellise pehme väätsa eest 150 kr mitte mingi hinna eest, sest see pole seda väärt. Kuniks mul endal spargel ei kasva, ostan kvaliteetset kaupa korraliku hinna eest, sest minu nägemuse järgi on see seda väärt :)
Jätkame spargli hinna üle diskuteerimist spargliteemas!!!
Poe- ja turuhinna peale pööritas mul mees ka silmi ja mõnele on ka 30-60 krooni raha, selle koha pealt ma sõna ei võtaks. Nagu ka selle koha pealt, et endale selliseid asju lubada saab. Inimeste võimalused ja soovid kuidas oma raha kasutada on väga erinevad. |
|
Vernanda Abikokk 2010-06-14 22:39:43 |
laupäeval olid müügil esimesed kukeseened ja metsmaasika moodi marjad, mis minu asjatundmatule pilgule tundusid olevat need, mida vanasti "kuumaasikateks" kutsuti. hinda ei märganud kiiruga, aga ma arvan, et odavad ei olnud ;) | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |