Lastepärased sünnipäevatordid

Spidur
Abikokk
2008-05-01 12:50:16
Lapse sünnipäevatort sai seekord selline. Mind tegelikult natuke kurvastab, et eesti päritolu tegelasi tortidel harva kohtab, ikka Carsi tegelased, Disney Puhhid jms. Lotte on muidugi uued tuuled toonud, aga ikkagi oleks tore näha mingeid eesti lasteraamatu kangelasi. Võibolla on see minu enda nostalgia, aga kes see veel neist eesti krõllidest ja pokudest torti teeb kui mitte eesti perenaised, nii et kutsun üles patriotismile tordinduses!

Elina tegemised

Liiz17
Abikokk
2008-05-04 20:27:44
Mina olen ka teinud mõned lapsemeelsed tordid: See oli esimene kokkupuude üldse martsipani kattega. Kuna toiduvärvid olid küll tellitud, aga kohale jõudmata, siis katsetasin suhkruvärvidega, mida ostsin maxima poes (tegemist saksa tootega) ja pildi tegin qsti juhiste järgi :D tegemist siis kohupiimatordiga, millel nn šokolaadikeeksi põhi ja liivataigna põhi. Retsept siin tegemist 11 aastase ja 3 aastase sünnipäeva lapse tortidega, mida siis külakostiks viisin. Kuna sünnipäevad olid samal päeval, siis läksin lihtsamat vastupanu teed ja tegin küpsise tordid ja peale marstipanipilt. Retsept siin See tort sai tehtud, kui poeg sai 11 kuuseks ja pildi alla sai tehtud tavalise tarretise kiht ja vahukoore tarretise kiht. Ja põhjaks kasutasin tordipulbrit. Retsept siin See tort oli siis poja esimesel sünnipäeva laual ja tuli välja väga hea. Tegemist siis nn mu põhi kreemi retseptiga vahukoor-kohupiim-tarretisepulber ja siis marjadest kasutasin mustikaid ja banaani. Retsept siin
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-04 20:28:55
Qsti:
Kaks kõige vahvamat torti, mida näinud olen on need (esimene võtab lihtsalt sõnatuks ja teine on selle poolest imearmas, et laps on ise oma tordi teinud): http://kirputin.vuodatus.net/blog/830361
Qsti, see talumajapidamise tort on NIIIIIIII armas. Tõeliselt vahva! Minu lemmikuks on see imetav emis seal :P
Spidur:
Mind tegelikult natuke kurvastab, et eesti päritolu tegelasi tortidel harva kohtab, ikka Carsi tegelased, Disney Puhhid jms. Lotte on muidugi uued tuuled toonud, aga ikkagi oleks tore näha mingeid eesti lasteraamatu kangelasi. Võibolla on see minu enda nostalgia, aga kes see veel neist eesti krõllidest ja pokudest torti teeb kui mitte eesti perenaised, nii et kutsun üles patriotismile tordinduses!
Spidur, Su Sipsiku-tort on üliarmas - mul tuli kohe lapsepõlv meelde! Lotte-torte olen internetis kohanud, teisi Eesti omi väga mitte. Aga igatahes üleskutse meisterdada patriootlikke lastepäraseid torte on kuulda võetud :D
Liiz17:
Mina olen ka teinud mõned lapsemeelsed tordid
Liiz17 - väga uhked tordid - ja suur-suur aitäh nende jagamisest siin meiega!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tikkk
Kokaõpilane
2008-05-07 10:50:38
Ma tegin ka lapse 2. sünnipäevaks ise tordi. Natuke küll kartsin, aga paar päeva varem tegin nö proovitordi, õe sünnipäevaks :) Tegin liivataignast põhja, sinna panin maasikamoosi, siis biskviidikiht, siis kohupiima-vahukoore-želatiinisegu (võib lisada ka moosi), siis biskviit, õhuke kiht kreemi, maasikad ja ruf-i torditarretis. Kaunistasin ohtra vahukoorega :D ja lapse sünnipäevaks tegi hea sõbranna qsti suure hunniku pisikesi martsipaniroose. Kui tort valmis sai, tundus mulle äkki, et need martsipaniroosid (kaunistasime veel sädelust andva pulbriga) oleks natuke liig ja õnneks oli qsti igaks juhuks natuke valgest ja roosaks värvitud šokolaadist roose ja karusid teinud, panin siis hoopiski need tordile :) Tulevikus teen kindlasti veel sellist tüüpi torte, vbla julgen isegi mõnda muud täidist ja pealmist kihti katsetada :D
Kait
Abikokk
2008-05-07 11:31:02
tõeliselt vahvad ja armsad tordid. Mul vaja ka jälle varsti lapsele sünnipäevatorti teha. Hirmsasti hakkas huvitama see martsipani peale joonistamine. Kust küll aga neid värve/vildikaid saada?

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Gegegerda
Abikokk
2008-05-07 15:24:18
Tikkk, väga armas tort ja jätab just sellise ise-tehtud-hästi-tehtud mulje. Kui ma saaksin tordi, siis mulle just see kõige rohkem meeldikski.

www.gegegerda.blogspot.com

Tikkk
Kokaõpilane
2008-05-07 15:32:38
Gegegerda:
Tikkk, väga armas tort ja jätab just sellise ise-tehtud-hästi-tehtud mulje. Kui ma saaksin tordi, siis mulle just see kõige rohkem meeldikski.
Aitäh sulle, Gegegerda :) Me enne lapse sünnipäeva arutasimegi sõbrannaga, et mõte on see, mis loeb :D Spidur kirjutas, et hästi palju on tortidel välismaiseid tegelasi. On küll ja minu arvates 1-3a lapsed on üsna leplikud (mõnda vanemat annab ka vbla ära rääkida, aga siis tahetakse vist juba rohkem samasuguseid asju ja torte :P nagu teistel) ja see on ikka vanema valida, millise tordi ta lapsele teeb ;) Nii et ühinen täitsa Spiduri üleskutsega :D
Vandiste
Abikokk
2008-05-07 17:56:00
Mul kohe hää meel, et siin nii palju kauneid torte ja häid ideid leidub, kuna järgmisest kuust hakkab sünnipäevi (laste omi siis) tulema nagu Vändrast saelaudu. Ja nii sügiseni välja. Esimesena plaanin teha koogi, millel oleks kaunistuseks martsipanist roosid. Ja maasikatort on ka juba ette tellitud :)
Leenilii
Abikokk
2008-05-18 23:53:16
Minu lapse sünnipäevatort sai selline: Kahjuks murdus suurel liblikal tordile tõstmisel üks tiib ära... Üsna muljetavaldav oli sellegipoolest. Ehkki suht kahvatu siinsete kaunitaride kõrval. Aga minu õnneks mu külalised vist seda foorumi lõiku külastanud pole :) Nii šokolaadiliblikate (tegin vaba käega) kui ka aprikoosirooside idee on siit foorumist. Suur tänu teile!
Katja
Abikokk
2008-06-20 23:03:38
sõbranna väikeõde tahtis sünnipäevaks roosat torti tädid ja mamslid aga soovisid puuviljatorti kui pisipoeg kolmeseks sai, tegime abikaasaga tale autokujulise tordi. lõikasime biskviitpõhjast kaks auto kuju välja, vahele sai kohupiimakreemi-banaani täidis ja peale martsipanivahukoor. auto ratasteks olid domino-küpsised. pilti kahjuks ei leidnud...

http://koogel-moogel.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>