Vandiste Abikokk 2008-06-21 11:57:18 |
Ma alustasin ka sünnipäevatortide tegemist. Esimesena valmis martsipani kattega tort, aga... Tundub, et martsipani olen kas liiga õhukeseks rullinud või siis ei tohigi torti 24 tundi enne valmis teha - igatahes on koorekreem martsipani sulatama hakanud. Nüüd mõtlen, et peaks vist šokolaadi kaunistustega neid kohti peitma/siluma hakkama. Vaatame, kas ma pilti panna julgen :/ | |
Katja Abikokk 2008-06-21 18:08:25 |
martsipaniga on veel see jama, et martsipani kattega torti ei saa külmas hoida, hakkab "higistama". | |
Vandiste Abikokk 2008-06-22 12:45:50 |
Katja:
Nii et martsipaniga tulebki katta paar tundi enne lauale andmist? Aga kui koorene/kohupiimane asi vahel, siis peaks ju ikkagi külmas hoidma. Kuidas siis käituda?
Näitan siin tänase tordi - maasika-vahukoore "numbritort" :)
martsipaniga on veel see jama, et martsipani kattega torti ei saa külmas hoida, hakkab "higistama". |
|
Katja Abikokk 2008-06-22 12:55:19 |
kui Urmas Jalakase juures oma martsipan-kattega pulmatordil järel käisin, ütles ta, et jahedas saab hoida - sahver, põhjapoolne tuba, jahe koridor vms aga külmkappi ega keldrisse panna ei tohi.. meie tort ei sulanud - sisu oli biskviit ja valge šokolaadi kreem kirssidega. printsessitordil näiteks on aga koorekreemi täidis ja ei kujuta küll ette, kuidas see palaval suvepäeval kuskil sulama hakkab.. et siis mõõdukas jahe on hea, külm aga paha. | |
Lotte Kokaõpilane 2008-06-23 23:22:32 |
Toiduvärve millega joonistada saab suurematest toidupoodidest. Oli vist kuue värviga komplekt, juurde ostsin tavalised maalimiseks mõeldud pintslid. Kui spetsiaalseid toiduvildikaid (martsipanipliiatseid) tahad, siis neid müüvad profitoodete maaletoojad. www.toikako.ee kohapeal saab osta küll vaid sularaha eest, aga müüakse kõigile, ei pea proff ega klient olema. | |
Ragne Abikokk 2008-06-24 16:21:19 |
lisan ka ühe lastepärase koogi, seda sai tehtud hiljuti vennatütre katsikule minnes. Kahjuks on pilti tehtud vaid siis, kui see just valmis ning seetõttu ääred šokolaadised. | |
Katja Abikokk 2008-06-24 21:36:12 |
Ragne:
super-armas! :)
lisan ka ühe lastepärase koogi, seda sai tehtud hiljuti vennatütre katsikule minnes. Kahjuks on pilti tehtud vaid siis, kui see just valmis ning seetõttu ääred šokolaadised. |
|
Kait Abikokk 2008-06-28 12:33:37 |
Minu selleaastane tort sai selline:
Ei mingit originaalsust ega patriotismi, aga laps oli vaimustuses :D [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Vandiste Abikokk 2008-07-08 11:00:50 |
Tegin lapsele tema tellimisel 2 torti: Pavlova: ja iirise-banaanitordi: Sööjaid vaadates ütleksin, et suurtele maitses rohkem iirise-banaanitort ja lastele Pavlova (kuigi esines ka üksikuid erandeid selle 16-pealise rahva hulgas). | |
Sussukas Abikokk 2008-07-09 17:58:44 |
Tere!
Teil on väga ilusad ja suu-vett-jooksma-ajavad.
Küsimus martsipani maalijatele- kus kohast saate teie toiduvärve???
Mina mai kuus käisin kõik võimalikud ja vähegi meelde tulevad suuremad toidu kauplused läbi ja no ei olnud. Nüüd augustis tahaks uuele katsele minna. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |