Lastepärased sünnipäevatordid

Spidur
Abikokk
2008-03-13 06:17:10
aprikoosiroosid on tulevikuks väga hea mõte. endal ka lapsel peagi esimene sünnipäev tulemus ja teen vist mõne porganditordi, mille katan martsipaniga. esialgu on tordi kujuks plaan teha mõni vana hea tegelane lapsepõlvest-krõll või sipsik. võibolla peame mitu korda, siis teen mõlemad! aga mingid tervislikumad tordiretseptid on küll väga teretulnud, tellitud tortide puhul vist seisneb lastepärasus ainult kuju erinevuses?

Elina tegemised

Vipa
Kokaõpilane
2008-03-17 10:55:32
Ida Savi annab järgmise martsipaniretsepti: "250 g magusaid mandleid 3-4 mõrumandlit (kust neid leida?) 250 g tuhksuhkrut 2 sl vett. Mandlijahu segatakse tuhksuhkru ja veega, sõtkutakse hästi läbi, rullitakse õhukeseks, vormitakse soovitud kujud ja kuivatatakse õhu käes." Paraku pean minagi nentima, et mul on veel mõne aasta tagusest ajast alles "Mikaado" värvilise tuhksuhkru põhjad. Kunagi nägin "Selveris" 5-6 purgikesega toiduvärvi komplekti. Viimased otsingud "Selveris", "Rimis" ja "Prismas" pole tulemusi andnud. Kui keegi teab, kas ja kus eelnimetatud tooteid müüakse, jagage palun infot!
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-17 13:14:47
Vipa:
Ida Savi annab järgmise martsipaniretsepti: "250 g magusaid mandleid 3-4 mõrumandlit (kust neid leida?) 250 g tuhksuhkrut 2 sl vett.
Nami-namis on olemas väga sarnane mandlimassi retsept, vaid vee asemel munavalge ja mõrumandli asemel mandliessents. Nii et mõrumandlite asemel võib edukalt ka essentsi kasutada.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gita
Kokaõpilane
2008-03-21 20:18:20
Ma kuulsin hiljuti "sajajalgsest". Rullbiskviit lõigatakse viiludeks ning viilud asetatakse püstiselt kandikule nii, et tekiks looklev ussisarnane kujund. Too elukas kaetakse mingi magusa seguga (nt kohupiima ja vahukoore segu) ja jalgadeks pannakse külgedele ussikujulised kummikommid ning peale raputatakse mingit teistvärvi puru (antud juhul riivitud šokolaadi). Valminud ussile meisterdatakse veel väikestest kummikommidest nägu. Ussi pikkus sõltub sööjate arvust - mida rohkem maiustajaid, seda pikem uss.
Krista
Kokaõpilane
2008-03-22 16:57:33
Lapsi on muidugi igas vanuses, aga nii palju kui meie oleme lastesünnipäevadel käinud, siis on kõrghetk küünalde põlemine ja puhumine ja tordi laiali jagamine. Sööjate hulk aga kahaneb paari minutiga täiesti olematuks ja emadele-isadele jäävad suured torditükid süüa. Need siis kuni 3 aastatste laste sünnipäevadelt. Ka käisin ma oma 7-aastaseks saava sugulase sünnipäeval, kes esimest korda viimase aasta jooksul üldse sünnipäeval torti sõi, sest kui sünnipäev on mängutoas, siis on seal sada muud põnevamat asja teha kui torti süüa. Aga tort peab olema!!!! Meie oma tüdrukute viimasele sünnipäevale tellisime kummalegi pisikese lilledega tordi. Kuna selline kohupiim sees ja martsipan peal tort on igal teisel sünnipäeval, siis meie tellisime lisaks pannkoogitordid, millel küll ei olnud sellist kaubanduslikku välimust, aga selle eest maitsesid super hästi. Lisaks küünalde puhumisele lähevad lastele korda veel tordikaunistused :).... ja meie sünnipäeval võisid kõik, kes soovisid tordipealt ära süüa täpselt nii palju kaunistusi kui nad tahtsid. Oi seda sära väikeste silmades :) Tavaliselt ongi nii, et kui on üks suure pildiga tort, siis lapsed on väga valivad, millist keha osa nad tahavad :))) Ka olen käinud sünnipäeval kus oli juba traditsioon, et vot seda torti tehakse ainult sünnipäevaks. Mõnes mõttes tavaline küpsisetort kohupiima ja kirssidega, aga lastele mälestus terveks eluks. See oli see lapsepõlve sünnipäevatort :)
Enely100
Abikokk
2008-03-23 11:40:12
Olen käinud mitme väikese tegelase sünnipäeval ja olen ka märganud, et kõige minevamad on muidugi isetehtud tordid. Kõige lihtsamad, aga millest ka kõige enam vaimustatud on oldud, on erinevad küpsise- ja pannkoogitortide variatsioonid.
Spidur
Abikokk
2008-03-23 15:32:53
mina tegin eile ühele neiule sellise valge šokolaadi-kohupiima tordi:

Elina tegemised

Amööb
Abikokk
2008-03-23 21:10:19
Spidur, ma saan küll 24-aastakse, aga sellist torti tahaks endalegi :D

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Qsti
Abikokk
2008-03-25 20:41:07
Lapse 1a sünnipäevatordid on mu elu esimesed katsetused martsipani ja värvidega, praeguseks olen päris lummatud sest värgist ja ei pööra oma erilise joonistamisoskuse puudumisele lihtsalt eriti tähelepanu. Viimane pildiga tort on selline (see küll naistepäevatort aga kuna Pille arvas, et lastepärane siis panen siia ka) Ja veel selline: Kaks kõige vahvamat torti, mida näinud olen on need (esimene võtab lihtsalt sõnatuks ja teine on selle poolest imearmas, et laps on ise oma tordi teinud): http://kirputin.vuodatus.net/blog/830361 http://kirputin.vuodatus.net/blog/1138917 Äkki kellegi jaoks see asjalik info, nimelt soomes on 250-grammised "marstipanvorstid" müügil (ca. 2.50€), lisaks valgele on kollast, punast, roosat, sinist ja rohelist värvi.
Vipa
Kokaõpilane
2008-04-06 23:49:27
Tordid on superkenad. Olen ka Eestis ammu aega tagasi näinud värvilisi "martsipanivorste", kuid praegu ei leia enam kuskilt. Meie laste lemmik on samuti martispaniga kaetud moosi-vahukoore biskviittort. Viimasel ajal olen neid värvilise puistega kaunistanud.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>