Munad

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-10-12 09:47:35
Maaleht 9.10.2009: Rahvas nõuab: andke koduseid kanamune! :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Meringue
Postitusi: 175
Abikokk
2009-11-12 19:10:43
Teen siis ka oma esimese postituse siin foorumis. Ostan ise alati võimalusel Kikkerikii mune. Tihti pean nende hankimiseks küll tegema suurema ringi - läbi Tartu kaubamaja (või teab keegi veel mõnda kohta, kus neid ülikoolilinnas leidub?) - kuid südametunnistus lihtsalt ei luba teisi tarbida. Vahel harva lubab mu tudengi-eelarve ka ökomune osta, kuid siis raatsin neid küll vaid keedetuna süüa (ja milline maitseerinevus!). Üks kord aga, kui oli plaan tiramisut teha, otsustasin osta mingeid tavalisi mune (firmat ei mäleta, ei taha kellegile ka asjata ülekohut teha). Mõtlesin, et kasutades tooreid mune võiks vast vahelduseks võtta need "steriilsemad" ja kontrollitud variandid. Suur oli mu šokk aga, kui eraldades munavalget kollasest, vaatas mulle kausi põhjast vastu pisike läbipaistev kana-embrüo. :o Ma küll ei kujuta ette, kuidas ta sinna sai, kui neid vaeseid kanu puurides kukkedest eraldatakse... Aga kuna alles eelmine aasta sai läbitud läbitud ka embrüoloogia kursus, tean et vastu vaatas mulle musternäidis embrüost. Nii et jah. Võta näpust. Šokk oli nii suur, et praktiliselt oleks tiramisugi tegematta jäänud (ka fotokat ei meenunud kätte võtta). Õnneks jooksis elukaaslane poodi uutele (Kikkerikii) munadele järele :) Igal-juhul nüüd kadus mul viimanegi põhjus "tavaliste" munade eelistamiseks.

Köögikatsed

Pirqu
Postitusi: 14
Kokaõpilane
2009-11-13 00:30:20
Pille:
Netcat:
Teine probleem on see, et kui just mingid munapühad ja küpsetustalgud ei ole tulekul, eelistaks mina osta mune kuuekaupa, mitte rohkem. Siis on kindel, et jõuan need enne ära tarbida, kui vanaks lähevad. Aga Kikerikii väikepakki ei müü.
Vägagi adekvaatne põhjus. Me kodus see teemaks pole, sest küpsetame üsna suurtes kogustes (no vaja ju võimalikult paljusid retsepte testida :)). Aga väiksemates leibkondades võib tõesti 10 muna paljuks osutuda. Me ise ostame alati 2x10 muna korraga. Lihtsalt läheb nii palju ja munad õnneks säilivad kenasti..
Ei anna pead ega linki, kuid kuskilt on mulle meelde jäänud, et munad säilivad jahedas 2 kuud. Kas vastab tõele - pole proovinud, minulgi kulub nädalas umbes 25 muna.
Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-11-13 08:03:37
munad pidid säilima jahedal toatemperatuuril oluliselt paremini kui külmikus...aga seda eeldusel, et need munad pole kunagi külmas olnudki ja on ostmisel täiesti värsked (nt turult mõne eramüüja käest ostetud)...ka pidi munadele halvasti mõjuma külmiku ukse sees loksumine! vot põhjust ei tea, aga oma kogemus on selline, et kui saan tuttava kaudu kodukanade mune (ja siis nii umbes 40 tk korraga), siis säilivad need mul külmikus ka paar kuud ja on endiselt värsked ja head (nt vahustamisega probleeme pole), aga poe munad ei lähe mõnikord ka enam ka nädala möödudes vahtu (nojah...ega ma ju tea mis ajast nad seal poes on...)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-11-13 09:00:47
Tziiki:
munad pidid säilima jahedal toatemperatuuril oluliselt paremini kui külmikus...aga seda eeldusel, et need munad pole kunagi külmas olnudki ja on ostmisel täiesti värsked (nt turult mõne eramüüja käest ostetud)...ka pidi munadele halvasti mõjuma külmiku ukse sees loksumine!
Mina hoiangi enamasti mune köögikapi peal ja mitte külmkapis. Külmkapp meil selline väiksemat sorti ja pidevalt muud kraami täis; lisaks räägiti UKs pidevalt sellest, et mune tuleks hoida ühtlaselt temperatuuril. Seal olid munad ka lihtsalt poeriiulitel, mitte külmlettidel, nagu Eestis..
Tziiki:
vot põhjust ei tea, aga oma kogemus on selline, et kui saan tuttava kaudu kodukanade mune (ja siis nii umbes 40 tk korraga), siis säilivad need mul külmikus ka paar kuud ja on endiselt värsked ja head (nt vahustamisega probleeme pole), aga poe munad ei lähe mõnikord ka enam ka nädala möödudes vahtu (nojah...ega ma ju tea mis ajast nad seal poes on...)
Munadel olev tempel näitab kuupäeva, mis on 28 päeva hilisem munade munemise päevast. Seega on lihtne välja arvutada, mis ajast need munad seal poes olnud on...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Heritage
Postitusi: 15
Kokaõpilane
2010-01-03 22:30:46
Pakun siis siia teemasse ka( algus teemas toidu-ving): Meil maal hunnik kanu ja pühapäeval pealinna tulles võiksin ju soovijatele munad kaasa võtta? Kuna ema müüb mune ka mõnda väiksemasse poodi, siis salmonellauuringud on kõik tehtud, kui see mureks. Praegu jälle mune rohkem, kuna noored kanad hakkasid munema ja põhimõtteliselt, kui huvilisi on. PS! On ka õnnelikud kanad, kes oma munemisest vaba aega veedavad kolme vallatu kuke seltsis :)
Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2010-01-04 11:36:46
Mina sooviksin ka! Samuti leiad e-maili mu nime alt.

le D?ner

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-01-04 11:49:51
Mune võib müüa-osta-vahendada-vahetada laadaplatsi alafoorumis. Soovijad, kirjutage Heritagele otse oma ostusoovist!!!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marie
Postitusi: 49
Kokaõpilane
2010-03-23 19:42:01
Viimati õnnestus Kikerikii mune osta Tallinna keskturult, kusjuures maksid sama palju kui kõrval müüdavad "Kanavangla" munad (17 kr/10 tk L). Müüdi turuhoone 1. korrusel enne treppi vasakut kätt. Ehk on kellelegi abiks.
Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2010-03-24 16:23:48
Marie:
Viimati õnnestus Kikerikii mune osta Tallinna keskturult, kusjuures maksid sama palju kui kõrval müüdavad "Kanavangla" munad (17 kr/10 tk L). Müüdi turuhoone 1. korrusel enne treppi vasakut kätt. Ehk on kellelegi abiks.
"Kanavangla" :D

http://www.perenaine.ee/

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>