Munad

Metsvaarikas
Postitusi: 121
Abikokk
2008-06-29 20:14:10
Kust leida infot, kui kaua tuleks keeta vutimuna?
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-06-29 21:16:50
Metsvaarikas:
Kust leida infot, kui kaua tuleks keeta vutimuna?
Vuttidest ja vutimunadest on juttu siin. Vutimunade puhul piisab täiesti 2-3minutilisest keetmisest, rohkem kohe kindlasti pole vaja.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Metsvaarikas
Postitusi: 121
Abikokk
2008-06-30 15:44:08
Kui piinlik! Ma omast arust lugesin enne postituse tegemist selle jutukese läbi ja kuidagi ei märganud seda viimast lauset. Aitähh, Pille!
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-06-30 15:49:29
Metsvaarikas:
Kui piinlik! Ma omast arust lugesin enne postituse tegemist selle jutukese läbi ja kuidagi ei märganud seda viimast lauset. Aitähh, Pille!
Ei ole vaja, Metsvaarikas! Ma eile peale Sinu küsimust lisasin selle lausejupi sinna :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Heleen
Postitusi: 302
Abikokk
2008-07-06 20:56:02
Kuna siin munateema, siis esitan ühe küsimuse, mis puudutab salmonelloosi (õigekirjas pole kindel). Nimelt tean mina, et toores munas võib leiduda salmonella pisikut, mis on inimese tervisele ohtlik. Tean ka seda, et poemune üldjuhul kontrollitakse enne nende müüki paiskamist aga... Aga mind on kasvatatud nii, et ära igaks juhuks koogelmoogelit(muna ja suhkru magus vahustatud mögin :D) söö, sest muna pole ju kuumutatud. Nüüd ei ole ma just eriti hakkaja valmistama magustoite, kus sees on toores muna. Näiteks šokolaadivaht. Täna mõtlesin, et võiks teha, kuid vaatasin, et munavalgevaht ja muud komponendid tuleb panna segatuna jahtuma ja siis sööma hakata. Aga muna jääb ju ikkagi tooreks seal sees ja sellepärast ma ei julge seda teha. Kas minu teadmised kogu sellest muna-asjast on õiged? Ja kui tervislik oleks ikkagi süüa sööke, kus on tooers muna? Seda tahtsin ka veel teada, et kas see salmonella pisik on üldjuhul rohkem munavalges või munakollases? Või on see ühtlaselt munas(kui on)? PS! Nami-nami kokandussõnastikust lugesin Muna läbi ja seal ei olnud sellest salmonelloosist midagi kirjas.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2008-07-06 21:47:40
Heleen:
Kuna siin munateema, siis esitan ühe küsimuse, mis puudutab salmonelloosi(õigekirjas pole kindel). Nimelt tean mina, et toores munas võib leiduda salmonella pisikut, mis on inimese tervisele ohtlik. Tean ka seda, et poemune üldjuhul kontrollitakse enne nende müüki paiskamist aga... Aga mind on kasvatatud nii, et ära igaks juhuks koogelmoogelit (muna ja suhkru magus vahustatud mögin :D) söö, sest muna pole ju kuumutatud. Nüüd ei ole ma just eriti hakkaja valmistama magustoite, kus sees on toores muna. Näiteks šokolaadivaht. Täna mõtlesin, et võiks teha, kuid vaatasin, et munavalgevaht ja muud komponendid tuleb panna segatuna jahtuma ja siis sööma hakata. Aga muna jääb ju ikkagi tooreks seal sees ja sellepärast ma ei julge seda teha. Kas minu teadmised kogu sellest muna-asjast on õiged? Ja kui tervislik oleks ikkagi süüa sööke, kus on toores muna? Seda tahtsin ka veel teada, et kas see salmonella pisik on üldjuhul rohkem munavalges või munakollases? Või on see ühtlaselt munas (kui on)? PS! Nami-nami kokandussõnastikust lugesin Muna läbi ja seal ei olnud sellest salmonelloosist midagi kirjas.
Võid rahulikult süüa ja teha toorest munast toite ... kui ... pead kinni hügieenist ehk pesed riista (enamasti nuga siis), millega mune lahti lööd, ja oma käed ära enne kui asud järgmisi toiminguid tegema. Salmonella pisikud on muna koore peal mitte muna sees :) . Tegelikult soovitatakse ju lausa mune pesta, käsi pesta, siis kasutatud nuga pesta ja uuesti käed ära pesta enne kui edasi toimetada.

kiilikese köögikatsetused

Metsvaarikas
Postitusi: 121
Abikokk
2008-07-07 06:45:07
Kas keegi teab, miks muna, mille koor keemisel on purunenud pinnale tõuseb? Tean, et kui vette pannes muna pinnale tõuseb, on see selge märk sellest, et muna on pahaks läinud. Kuid kui muna keeb poti põhjas seni, kuni koor puruneb ja siis tõuseb pinnale, kas julgeda seda süüa või mitte? Mina viskasin paar vutimuna minema igaks juhuks, mis niimoodi käitusid.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-07-14 22:50:53
Praegu vaatan telekast sellist ühekordset saadet nagu "Jamie's Fowl Dinners", kus ta üritab inimeste teadlikkust tõsta muna- ja kanalihatööstuse vallas. Alustades tibudest (kes teadis, et isased tibud kõik hukatakse? Ja siis lähevad nad tavaliselt kuskile koeratoiduks) ja munakanadest, lõpetades kolme-nädalaga-munast-lihamäeks broileritega. Jamie šokeeris inimesi päris korralikult, hukkas pidulikul õhtusöögil kasti tibusid, tappis elektrišokiga ühe kana ja näitas veel paljutki jubedat. Väga hariv programm. Kui seda vaadata, siis ei taha küll enam puurikanade mune näha. Need vaesed linnud näevad täitsa haiged välja, pooleldi paljad, ära hõõrdunud ja nagu allergilised?

Zap*

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-07-14 23:12:49
Zapxpxau:
Väga hariv programm. Kui seda vaadata, siis ei taha küll enam puurikanade mune näha. Need vaesed linnud näevad täitsa haiged välja, pooleldi paljad, ära hõõrdunud ja nagu allergilised?
Justnimelt :( Minu jaoks ongi variantideks vaid tuttavalt talunikult ostetud munad, Kikerikii vabakäigukanade munad või Kitsevälja ökomunad (mujal Eestis võib valik veidi teine olla).. Kui tuleb ette, et vajan hädasti mune ja pean ostma puurikanade mune, siis tükk aega hinges kripeldab..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tripsakas
Postitusi: 123
Abikokk
2008-07-15 09:43:23
Pole mitu päeva mahti arvutis olnud olla. Kuna Metsa-Antsu jaanalinnutalu on meie suvekodu lähedal ja just sel nädalavahetusel käisime sõpradega seal omletti ja liha söömas, siis siin on mõned pildid, kust on näha, et jaanalinnu munale tehakse seal talus trelliga auk sisse, siis pannakse trelli otsa vispel ja lüüakse muna segi, muidu on nii viskoosne, et ei taha hästi välja tulla. Omlett täidab kõhu tõesti paarikümnel inimesel ja on imemaitsev. Perenaise sõnul tuleb ühele munale lisada liiter piima ja veidi jahu, muidu jääb omlett liiga kummine. Kel tahtmist jaanalinnundusega tutvuda, siis metsa-antsu on õige koht, nende grillitud jaanalinnusteik on parim!
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>