|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-18 09:12:29 |
Aurora:
Võtan teadmiseks ja proovin kunagise eestikeelse kokaajakirja "Head isu" vichyssoise retsepti asemele midagi asjalikumat ja usaldusväärsemat otsida :)
Nipitiri:
Just, just. Ikka porrut rohkem. Lisan tavaliselt ka väikse sortsu vahuveini. Supp jääb sellest kuidagi eriti õhuline.Täna õhtuks vichyssoise ehk kartuli-porrulaugu püreesupp - mitte küll nami-nami retsepti järgi (porrulauku peaks minu arvates ikka kartulist enam olema) ja lavaširullid. |
|
Nipitiri
Abikokk 2008-04-18 09:47:45 |
Pille:
Teemaväline küll, aga kokkade kohustuslike ainete hulka võiks lisada ka eesti keele õppe, eriti mis puudutab eestikeelsete ja välismaiste toidunimede õigekirja. See on kohati ikka õudne, mida ja kuidas menüüdesse kirjutatakse. (Kirjapilt muutumata, st just sedasi ja vigaselt seal roogi kahjuks nimetatakse :( ) |
|
Dash
Kokaõpilane 2008-04-18 11:16:41 |
Nipitiri:
On tõesti õudne. No ei teki tahtmist ka mõnda asja, mis nt "basiilikaga" maitsestatud, tellidagi. Ning see on veel leebe kirjaviga... Teemaväline küll, aga kokkade kohustuslike ainete hulka võiks lisada ka eesti keele õppe, eriti mis puudutab eestikeelsete ja välismaiste toidunimede õigekirja. See on kohati ikka õudne, mida ja kuidas menüüdesse kirjutatakse. |
|
Amööb
Abikokk 2008-04-18 16:05:02 |
Ma hakkasin endale õhtuks sushit meisterdama. Vaja ju end natuke turgutada ja nädalavahetuseks ette valmistada :D Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Mann
Abikokk 2008-04-18 16:29:23 |
Meil taas jota, seekord pisut teistsugune :) , midagi jotast ja midagi minestronest, ühesõnaga jääkide tarvitamine. Õigemini supp mehele ja lapsele, endale keedetud nuudlid ketšupi ja riivitud juustuga. Ahjus hetkel variatsioon kreemjast rabarbarikoogist. | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-18 21:03:15 |
Mann:
Mann, pildil nägi see väga kena välja. Kuidas maitses?
Meil oli nädavahetuse saabumise puhul mitmekäiguline õhtusöök. Alustuseks tomatisupp kitsejuustuga, siis kanahautis seente ja peekoniga. Magustoiduks Roman Žaštšerinski retsepti järgi tehtud kohupiimabrüleekreem (4 munakollast) ja siis beseerull vaarikatega (4 munavalget; inspireeritud sellest foorumiteemast).
Ahjus hetkel variatsioon kreemjast rabarbarikoogist.
Supp meeldis mulle väga (kasutasin konserveeritud ploomtomateid, juustuks oli Soignoni kitsepiima-toorjuust) - kiire ja kerge. Kanahautis oli ok, ei midagi erilist, aga argieineks teeks küll. Kohupiimabrüleekreemi puhul meeldis see kergelt küpsetatud kohupiimaosa väga, brüleekihi jaoks kasutaks edaspidi ikka tavalist, "leegiheitjaga" brüleetamist (praegu tekkis probleem selles, et karamellikihti oli raske kohupiimakreemidele ühtlaselt jagada, kippus hanguma ja tükki jääma, nagu fotolgi näha). Beseerulli puhul järgisin täpselt One Upon A Tart blogis toodud retsepti, aga minu arust tuleks seda küpsetada palju suuremas vormis - nüüd andis vaevu rulli keerata (teen retseptis vastavad parandused).
|
|
Merilin
Abikokk 2008-04-18 22:02:39 |
Eile seene-toorjuustuga täidetud ja peekonisse keeratud kanafileerullid ja aurutatud ning korra kiirelt tilga seesamiõliga pannilt üle lastud spargelkapsas rästitud seesamiseemnetega.
Mõnus oli! Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Mann
Abikokk 2008-04-19 09:47:36 |
Pille:
Pille, kook oli hää. Nüüd tuleb taas vahukoorega variant järele proovida, et teaks kumba pidi rohkem meeldib. Mann, pildil nägi see väga kena välja. Kuidas maitses? |
|
Sirliiz
Abikokk 2008-04-19 21:44:11 |
Õhtusöögiks Kajaka kana-läätsehautis. Imehea! Kahjuks sai poest vaid miskit kiirkeedu läätsesid, aga ajasid asja ära. Igaljul plaanin peagi kordust. Kusjuures ma just täna mõtlesin, kus meil siin alles vedanud, et mehed valdavalt kõike söövad, mis ette antakse. Ma tunnen oh- kui-palju-inimesi, kes paljalt sõnale läätsed oleks selja pööranud. Meie aga pistsime kahepeale kogu portsu kinni ja oleks veelgi söönud, kui oleks miskit süüa olnud ;)
|
|
Enely100
Abikokk 2008-04-20 10:13:05 |
Eilseks õhtusöögiks siis hautis: veiseliha, köögiviljad, 3/4 õunamahl, 1/4 vesi, maitseained... Mõnus kergelt hapukas tuli. | |
| << < 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 > >> | ||