Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-11 21:12:53
Grillisin pannil mõned tomatitortiljad, täidiseks tomat-varsseller-punane uba-sibul-tšillihelbed ja juust. Väga hea oli..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Sirliiz
Abikokk
2008-04-11 21:21:15
Tänane õhtusööl Attimos, meie põhilises pere-restoranis. Ma ei mäleta mis pastat mees sõi aga minu mereandidega pasta tõi teenindaja nii suure hooga lauda, et osa kastet üle taldriku ääre lauale paiskus. Teenindaja pühkis küll maha läinud kastme ära, aga uut toitu nõudma minusugune leebe klient ei hakanud ... ega ei pakutud ka. Ok, mis ma nurisen, einestame äripäevaõhtuti seal suht sageli ja enamasti on kõik ok. Ühe eksimuse pärast on patt nuriseda.
Zapxpxau
Abikokk
2008-04-11 21:59:03
Täna tegin lõunaks salaamipitsat ja magusaks juurde maasikasuflee. Polnud varem sufleed teinud ja pisut pelgasin, sest kuulnud nii palju hirmujutte, et vajub kokku jms, aga väga lihtne oli.

Zap*

Leenilii
Abikokk
2008-04-11 22:29:08
meil oli pere lemmik ehk "külmkapi ülevaade". Kuna pere oli täna väike (mina, 3-aastane ja 1-aastane), siis suurt kokkama ei hakanud ega poleks saanudki. Külmkapi sisu põhjal tegin järgmist ülimaitsvat rooga (pole aimugi, kas kusagil mingigi sarnane retsept võiks olla): praadisin õlis riisijääki, juurde umbes pöidlasuurune tükk peenelt hakitud ingverit, peale 1 muna, segada, lisasin veel pisut tomatikastet ja riivisin peale Forte kõva laabijuustu. Kõrvale tomatisalatit. Lapsed sõid kõik nii ära, et ma ise suurt ei saanudki, aga see toit läheb raudselt kordamisele, ja siis juba planeeritud põhiroana! Ja suuuuures koguses. Ma ei uskunud, et lapsed seda niiväga tahavad, aga mu 1-aastane pidi mul käe otsast ära sööma ja muidu niru isuga 3-aastane nõudis veel ja veel. Magustoiduks pirni-martsipanikook. Lõunaks sõime nami-nami retseptile tuginevat odrakruubi-kaalikavormi. Laste kõrvalt kahjuks nii kokata ei saa, nagu enamik siin teist. Mina küll mitte...
Mann
Abikokk
2008-04-12 14:56:41
kuna aiatööd olid täies hoos, siis tõime külakõrtsist pitsad. õhtuks äkki teeme praetud jänesemaksa kui jaksu on.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-12 20:43:48
Mina sõin lõunat Viinistu kunstimuuseumi restoranis (oli laupäevane tööalane väljasõit). Eelroaks oli väga isuäratav ja suur hunnik porgandi-kapsa toorsalatit. Põhiroaks aga mittemidagiütlev ja ülisuur rasvane šnitsel (kohe kindlasti mitte vasikalihast viini šnitsel) koos sügavkülmutet kartulisektorite ning surnuks keedetud spargel- ja lillkapsa ning porgandiga :(

Vike
Abikokk
2008-04-13 11:41:34
Niih ma kirjutan nüüd oma mitme päeva kokkamised kokku: feta-spinatipirukas ja apelsinimuffinid sõbrale sünnipäevaks, maasikajogurtiparfee ja pavlova oma elukaaslase sünnipäevaks ja täna lõunaks veel tegemata lasagne.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-13 16:41:03
Zapxpxau:
Täna tegin lõunaks salaamipitsat ja magusaks juurde maasikasuflee. Polnud varem sufleed teinud ja pisut pelgasin, sest kuulnud nii palju hirmujutte, et vajub kokku jms, aga väga lihtne oli.
Kas maasikasuflee retsepti jagad, Zapxpxau? Ja ma väga loodan, et Sa teinekord jagad oma fotokunsti ka meiega :) Meil oli lõunaks kulebjaaka, täidiseks seenepuljongis keedetud Eesti Mahe speltanisukruubid ning sügavkülmast võetud praetud kukeseened (viimastele lisasin Gegegerda videolingist inspireerituna veidi jahu ja hapukoort). Tainaks polnud ei pärmi- ega lehttainas, vaid hoopis selline hapukoore-muretainas. Kulebjaaka jäi pealt veidi tuhm, sest unustasime poest muna osta.. Magustoiduks tegin mango-ingveri-kaerakreemi. Retsept viimasest Kodu&Aed numbrist. Aga kuna poes ühtegi korralikku kaeraküpsist ei leidnud (kõik sisaldasid kaera vaid 14-25%, kõik olid tehtud margariini ja mitte võiga), siis praadisin hoopis pannil kaerahelbeid suhkru ja võiga, ning kasutasin neid. Ja riivitud ingveri asemel kasutasin Shakespeare'i aegse retsepti järgi tehtud Rochesteri ingverijooki. Väga mõnus sai, lisan retsepti peagi ka retseptikogusse.

Mann
Abikokk
2008-04-13 17:22:50
Meil oli täna kartuli-porgandi-savoikapsa hautis, Mial oli juures hautatud jänes, minul praetud jänesemaks.
Juc
Abikokk
2008-04-14 08:20:34
Ma olen pikaldane seekord, nii et reedene õhtusöök (laup olin sünnipäeval ja eile ei söönudki õhtust) tuleb alles siit : Soe tatrasalat karriga (juurde tomatisalat ja ahjus küpsetatud brokkoliõisikud)

http://jucjaco.blogspot.com/

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>