Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Kaneelikang
Kokaõpilane
2008-04-27 10:54:29
Mann:
Joogiks kartulikeeduvesi.
Vabandage mu asjatundmatus, aga see jook tekitas minus palju küsimusi. Mina olen selle keeduvee alati kraanist alla kallanud või siis heal juhul valusale kurgule auru teinud, aga juua...... vat juua pole küll osanud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-27 11:13:06
Kaneelikang:
Mann:
Joogiks kartulikeeduvesi.
Vabandage mu asjatundmatus, aga see jook tekitas minus palju küsimusi. Mina olen selle keeduvee alati kraanist alla kallanud või siis heal juhul valusale kurgule auru teinud, aga juua...... vat juua pole küll osanud.
Tsiteerin Terviselehte: [3quote]Ka toorest kartulimahla kui põletikuvastast vahendit on soovitatud kaksteistsõrmiku ja maohaavandite korral. On teada, et kartulimahla mõjul taandub valu ja iiveldus, vähenevad gaasid, paraneb üldine seisund. Haavandtõve ägenemise ärahoidmiseks soovitab rahvameditsiin tarvitada toorest kartulimahla kaks korda aastas (kevadel ja sügisel) kolme nädala jooksul. Sel ajal juuakse pool klaasi mahla 3 korda päevas 30 min enne sööki.[/quote] Äkki seepärast? Vaevalt et Mann seda kartulikeeduvett seepärast joob, et ta seda mahlale, veele või veinile eelistab :D :D :D PS Ise pole kunagi kartuli(keedu)vett joonud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kingadraakon
Abikokk
2008-04-27 12:30:31
Pille:
Soolased road: apelsini-sibulasalat (kasutasin hetkel Stockis müüdavaid Sitsiilia veriapelsine; üks õhtu hittidest, pidin poole peo ajal uue vaagnatäie tegema :) )
minu hispaania kokaraamat soovitab lisada sellele salatile veel ka viilutatud musti oliive. lihtsalt inspiratsiooniks mainin ;)
Tiina
Abikokk
2008-04-27 19:55:39
Pühapäeva puhul õlles hautatud hapukapsad ja palsamäädikas praetud toorvorstid keedetud ökokartuliga. Magustoiduks jogurtijäätis.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-27 20:13:15
Minul käisid täna külas sugulased - ehk siis Kristjani ema oma õega, minu vanemad ning õde perega. Tegin sugulaste - ja eriti õelaste rõõmuks - sellise kerge ja veidi nostalgilise laua. Alustasime külmlauaga - täidetud munad, pasteedipallikesed riivjuustuga, "Kärbseseened" vutimunade ja kirsstomatitega, singirullid ja tikusuupisted juustu-leiva-kornišoniga: (siinkohal käisime õues kokakoola ja mentose eksperimenti tegemas :D ) Põhitoiduks olid ahjukartulid peekoni ja maasuitsusingiga, kõrvale väga mõnus külm kaste (riivitud kurk, hakitud karulauk, hapukoor, keefir, sool): (siis vaatasime Kristjani ema hiljutise Egiptuse-reisi slaidiprogrammi ning meie Hispaania filmiprogrammi). Magustoiduks oli üks meie suguvõsa klassikuid, Tojaka tort (kreemi lisasin astelpajumarju):

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dash
Kokaõpilane
2008-04-27 21:17:29
Meil laps täna vanaema-vanaisa juures, seega süüa pole teinud, kuid homseks plaanis seentega makaronivorm ning värske salat tomatiga.
Kajakas
Abikokk
2008-04-27 22:13:33
mina tegin seda sooja tatrasalatit, või noh pigem mugandust. Sibulat, küüslauku, tšillipipart, riivitud porgandit praadisin pannil, lisasin puljongikuubikuga keedetud tatra ja maitsestasin vürtsköömnega. Hirmus hea puder :D tuli kokku.

proua söögisõltlane

Mann
Abikokk
2008-04-27 22:43:05
supp nõgesest-naadist-kartulist-suvikõrvitsast ja kõikvõimalikust maitserohelisest. peale muna ja hapukoor, juurde leib kajmakiga. Tore oli supiteo juures see, et tegu toimus väliköögis.
Gegegerda
Abikokk
2008-04-28 06:38:46
Eile olid laual võileivatort (seekord ostetud), kulebjaaka (minu 2.katse) ja šokolaadi-rummirosina muffinid. Igatahes väga nämma. (Y)

www.gegegerda.blogspot.com

Sirliiz
Abikokk
2008-04-28 11:11:29
Oh, Pille pakub oma külalistele ikka tõeliselt ilusat toitu (maitses pole nagunii põhjust kahelda ju). Aga eileõhtust kanasuppi aedviljade ja peenikeste munanuudlitega jätkub ka täna lõunaks. No ja minu menüü hakkab tänasest päevast muutuma - Kaja kahanemine on nii inspireeriv olnud, et sean oma sammud ka täna KJ'sse :P
<< 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>