Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Leenilii
Abikokk
2008-05-01 22:08:49
Sirliiz:
Meie õhtusöögiks haugifilee spinatikasmes
See retsept on tõesti suurepärane, meil oli ka nii nädalake tagasi see laual. lapsedki ahmisid, mees sõi suisa nii, et pärast pisut piinles. Meil muidu täna ennelõunal küpsetatud värske leib, kõrvale heeringat, salatit, tomatit, kurki, kodujuustu. Magustoiduks muretainapõhjale tehtud maasikakook st maasikad, peale niristasin maitsestamata jogurtit, siis ohtralt vahukoort, siis veel mõned maasikad ja veidi sulašokolaadi.
Qsti
Abikokk
2008-05-02 12:09:39
Pille:
Qsti:
Lõunaks seenesupp ja õhtuks sinepiga ahjulõhe(filee). Pirnipirukas ka (selleni pole veel jõudnud).
Retseptiviiteid jagad, Qsti?
Eks ikka saab :) . Seenesupp oli selline, ainult selle vahega, et kuubiku asemel köögivilja-fond ja cr?me fra?che asemel hapukoor. Lõhe on inspireeritud kunagi siit retseptikogust leitud retseptist, seekord oli laimi asemel sidrun. Pirukaga oli selline lugu, et kui mees haavatud pirnidega poest koju jõudis siis otustasin ma, et "mingist koogist", mis mul terve päeva isutas, saab pirnikook. Valisin nami-namist välja pirni-martsipanikoogi, natukese aja pärast tabas mind laiskus ja ma ei viitsinud seda retsepti endale ümber kirjutada...meelde ka ei jäänud, otsustasin proovida üht retsepti, mis mul siin ühest retseptikogumikust silma on hakanud. Kui munad kapist välja võtnud olin siis sain aru, et laiskus on ikka veel hullem kui ma arvasin, panin munad kappi tagasi ja tegin teist korda elus "Juubeli"-tordipulbriga koogi. Eelmisest retseptist innustatuna lisasin pulbrile 2tl ingveripulbrit ja 2tl kaneeli, natuke sulavõid ka. Valasin vormi ja katsin pirnisektoritega. Välja kukkus selline omapärane, mitte paha aga mitte ka eriliselt hea. Vaniljejäätisega sobiks hästi. Aga selle tordipulbri juures häirib mind natuke see piimapulbri(?) lõhn ja maitse.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-02 19:15:25
Lõunaks sõin Stockmanni karri-kanasalatit, aga täna oli see kuidagi kuiv :( Õhtuks tegime sea sisefileest 'patsi', kõrvale noppisime rõdukastist salatilehti :P Magustoitu sööme paari tunni pärast - selleks on Jamie Oliveri panna cotta koos röstitud kodumaise rabarbriga.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2008-05-02 19:36:57
Mina tegin täna lõunaks (just lõpetasin söömise :P ) grillitud tiigerkrevette koriandri maitsevõiga, ostsin neid eelkeetmata krevette NOPist ja nood on veelgi paremad kui eelkeedetud isendid. Juurde miksisin granadilli-keefiri kokteili.

Zap*

Nipitiri
Abikokk
2008-05-02 22:29:48
Tänane lõuna oli Noiris, söök tundus olevat paremaks läinud - või oli asi selles, et õuemööbel ja päikesevarjud olid hästi valitud, ja nende hoov saab kindlasti sel suvel üheks lemmikkohaks. Aga õhtul, on mul heameel teatada, avasime sparglihooaja (tänud siinkohal Rimile) - muna-või-sidrunimahla kaste, mille retsept pärineb viiekümnendate klassikast "Maitsvast ja tervislikust toidust", tuli välja veel parem kui tavaliselt, spargel oli suurepärane, lõhe hõrk, rosé parajalt jahe, kägu kukkus, sääski veel peaaegu ei olnud.. ühesõnaga, idüll :) Aga homme kõik koristama!
Mann
Abikokk
2008-05-03 07:42:56
Meie sõime eile väljas, Piranis. Võtsime kolme peale kalavaagna kahele, kuid erilist elamust polnud. Tundus, et terve Sloveenia ja osa Itaaliast oli Pirani ilusa ilma puhul kokku sõitnud ja muidu suht talutav restoran lasi kergelt öelda üle jala. Selle-eest magusaks võetud sorbee oli super.
Mann
Abikokk
2008-05-03 07:44:00
Pille:
Õhtuks tegime sea sisefileest 'patsi', kõrvale noppisime rõdukastist salatilehti :P Magustoitu sööme paari tunni pärast - selleks on Jamie Oliveri panna cotta koos röstitud kodumaise rabarbriga.
See pats mulle meeldib; mõtlesin ka todasama Jamie PC teha.
Gegegerda
Abikokk
2008-05-03 07:58:14
Eile ma tegin esimest korda kohupiimavormi. See täitiski mu lõuna-ja õhtusöögi.

www.gegegerda.blogspot.com

Amööb
Abikokk
2008-05-03 15:54:38
Tegin kartuliröstit ja sealiha-guljašši. Ääretult mõnus lõuna.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-03 16:47:18
Nipitiri:
Aga õhtul, on mul heameel teatada, avasime sparglihooaja (tänud siinkohal Rimile) - muna-või-sidrunimahla kaste, mille retsept pärineb viiekümnendate klassikast "Maitsvast ja tervislikust toidust", tuli välja veel parem kui tavaliselt, spargel oli suurepärane, lõhe hõrk, rosé parajalt jahe, kägu kukkus, sääski veel peaaegu ei olnud.. ühesõnaga, idüll :)
Tõepoolest idülliline :D Mulle meeldib eriti see sääskede veel puudumine seal loetelus :D Mina ootan truult ja patriootlikult kodumaist sparglit. Usun, et nii 10 päeva pärast peaks juba turul saada olema..
Gegegerda:
Eile ma tegin esimest korda kohupiimavormi. See täitiski mu lõuna-ja õhtusöögi.
Sellised sobivad-kõigeks-toidud (lõuna- ja õhtusöök, põhi- ja magusroog :) ) on mu lemmikud. Saab vähese vaevaga läbi...
Amööb:
Tegin kartuliröstit ja sealiha-guljašši. Ääretult mõnus lõuna.
Amööb, see kõlab tõesti hästi! Meil olid menüüs võis praetud kurrelid (ikka needsamad kevadseened, mis eile Keskturult ostsin), toorjuustuga täidetud Peppadew paprikad, panna cotta koos röstitud rabarbriga (minu esimene panus panna cotta kooskokkamise jaoks) ja joogiks rabarbrimorss. Õhtusöök tuleb siin koos heade sõpradega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>