Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Tiina
Abikokk
2008-05-04 17:25:24
Hiliseks lõunaks Hakklihapallid fetaga (aga ilma oliivideta), spagetid ja värske salat. Magustoiduks pavlova ja vikerkaarejäätis. Ahjus on veel jõhvika-apelsinikeeks uuest Kiirete ja lihtsate leibade raamatust.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Zapxpxau
Abikokk
2008-05-04 18:14:43
Mann:
kus sa värskeid kammkarpe ostad?
Ma sain kammkarpe Kaubamaja Toidumaailmast, palju neid seal just polnud, ma võtsin alustuseks (et mine tea, äkki ei meeldi nii väga) neli tükki.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-04 18:39:46
Lõunat sõime Rocca al Mare vabaõhumuuseumis, Kolu kõrtsis. Mina võtsin keedetud kartulid soolariisikasalatiga ning tassitäie ristikõieteed. Vahepeal sõime oodet - siiruviiruline rabarbri-kookosekreem: Õhtuks olid keedetud varajased kartulid (Tallinna Keskturult, importkaup), kastmeks keefir-hapukoor-kodujuust-karulauk-redis. Magustoiduks palsamäädikaga maitsestatud maasikad koos kergelt vahustatud koorega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Sirliiz
Abikokk
2008-05-04 20:27:29
Täna oli meil sushiõhtu, valmisid kurgi-, lõhe- ja krabipulgamakid. Arvestades, et tegu minu esimese katsetusega, tulid päris maitsvad. Magustoiduks, nagu juba pikemat aega järjest, maasikad :)
Vandiste
Abikokk
2008-05-04 21:56:03
No jah, me olime täna ringsõidul ehk siis kartulipanemisetalgutel ja lõunaks sõime eilseid ülejääke. Pluss ostsin lisaks munasalati ja banaanid. Õhtul, peale vapustavalt ilusa Marana kollektsioonaia külastamist (ja taimede kaasa ostmist), tegin kodus maalt toodud munadest ja piimast pannkooke, mis said üliruttu otsa.
Nipitiri
Abikokk
2008-05-04 23:52:19
Tänane päev kulus kogunenud munavalgete ärakasutamisele - kõigepealt kookosmakroonid (4 munavalget) ja seejärel veel uuest, juunikuu Good Foodist kahekihiline pavlova mandlipuru, vahukoore ja maasikatega (6 munavalget). Retsepti kahjuks GF lehel ei ole - seekordne besee oli kahe erineva suhkruga (225 g heledat ja 225 g tumedat), mis andis väga mõnusa karamellimaitse. Beseesse käis peale suhkru ja munavalgete veel äädikas (2 sl) ja tärklis (1 sl) ning päris parasjagu hakitud röstitud mandleid. Vahele ja peale vahukoor maasikapüreega ja kaunistuseks värsked maasikad. Sain seekord ära proovida ka ümberpööramise triki - alumise kihi pöörasin krõbe pool allapoole. Kaks kihti kippusid üksteise pealt natuke ära libisema ja kaubanduslik välimus kadus ruttu, aga see ei takistanud mul veerandit nahka pistmast, sest maitse oli üle ootuste hea :)
Juc
Abikokk
2008-05-05 09:46:44
Eile õhtuks sõime spinati-redisepealsesuppi kanaga. Kevadine ja värske!

http://jucjaco.blogspot.com/

Kait
Abikokk
2008-05-05 10:53:25
Sain esimest korda elus proovida vanaema keedetud räimesuppi. Täiesti uskumatult hea kalasupp on!!!!!! Porgandid ja sibulad võiga kergelt läbi praadida ja keema panna. Natukese aja pärast lisada kartul. Maitseks loorber, must pipar ja vürts. Kui juurikad pehmed, siis panna juurde luudest puhastatud ja tükkideks lõigatud räimed. Serveeritakse hakitud keedumuna ja hapukoorega. Ja veel üks eelmise nädala katsetus. Minu jaoks oli see esimene kord seda toitu teha ja jällegi üllatusin meeldivalt: azuu. Kasutasin metssealiha.

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Kärt
Abikokk
2008-05-05 11:00:37
Grillihooaeg on hoogu kogumas ja eile õhtul grillisime sõbra tagahoovis isetehtud burgereid ja poe jogurtsišašlõkki. Burgerid on vaikselt hitiks saamas, eelmine nädalavahetus mugisid neid maal meespoole pere ja eriti meeldisid need tema vennale. Pani paika, et nii, nüüd on see traditsioon, et kui te tulete, teeme neid burgereid :D Sõber eile ka sõi ja mõnules, hiljem ägas, sest pistis õhtu jooksul 2 tükki kinni aga noh, arvestades kui suured need on ... :P

Kahekesi Kalamaja köögis

Amööb
Abikokk
2008-05-05 13:29:55
Mina pistsin Hundis kinni tomatisupi ning keefiri, kaaslane proovis kartulipüreesuppi krevettidega ning jäi ka ääretult rahule.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

<< 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>