Karamellistatud kaerahelbed

Suhkru ja võiga praetud kaerahelbeid saab kasutada erinevate magustoitude valmistamisel.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g kaerahelbeid (u 2 dl)

1-2 sl võid

1-2 sl suhkrut

Valmistamine

Kuumuta keskmise kuumusega pannil kaerahelbeid ja võid umbes 5 minutit pidevalt segades, kuni kaerahelbed muutuvad kuldseks.

Sega juurde suhkur ning prae veel paar minutit. Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda.

Laine Remmelgas on kirjutanud järgmist:

"Karamellitud kaerahelbeid kasutatakse pealepuistamiseks või lisandiks teistele magustoitudele, nagu vahukoor, jäätis, kohupiimamagustoitud, magusad supid, kissellid. Iseseisva magustoiduna serveeritakse karamellitud kaerahelbeid puuviljapüreedega, keedisega, marmelaadiga, meega koos piimaga, värskete marjade või kompotipuuviljade ja vahukoorega, marja- või mahlakastmetega, kompotiga jne."

Proovi neid retsepte:

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 04.02.2009 19:59

No minule oli see roog lapsepõlves niisama, ilma lisanditeta, magustoiduks. Maitses hää. Vahel sai tehtud ka sellises variandis, et kui kaerahelbed pannilt ära võetud sai, siis segasin suhkru juurde ja suhkur ei sulanud. Maitses samuti väga hea.

Kaare
postitatud 06.07.2016 14:52

Mulle ka lapsepõlvest tuttav! Nüüd oma laps ise tegi, sõi ja kiitis!

KathlinR
postitatud 03.07.2020 12:56

Lapsepõlves oli see vaese aja maiustus. Praegu teeme päris palju ja põhiliselt lisame kohupiimapastale tekstuuri andmiseks ja kiudainete saamiseks. Praadimiseks saab margariini ka kasutada. Õliga ei ole hea praadida. Mõnikord läheb osa kaerahelbeid veidikene kõrvema ka.