Cranachan

Cranachan ehk "purjus kaer" (tipsy oats) on üks populaarsemaid šoti magustoite. Vaarikad, viski ja kaerahelbed on ju šoti köögi alustalad!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g hästi jämeda jahvatusega kaerajahu (oatmeal) või kaerahelbeid

3 sl šoti viskit

4 dl 35% rõõska koort

100 g suhkrut

400 g vaarikaid

Valmistamine

Pane kaerajahu ahjuplaadile ning rösti kergelt grillahjus või kuumuta teflonpannil - ära kõrveta! Võta ahjust välja ning sega soe kaerajahu viskiga ning lase 10 minutit tõmmata.

Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega viskiga segatud kaerajahu vahukoore hulka. Jaota segu pokaalidesse.

Kaunista vaarikatega.

Hoia enne serveerimist veel 30 minutit jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Frieda
postitatud 14.12.2010 09:41

Väga mõnus dessert! Kaer, vaarikad ja kerge viskimaitse harmoneeruvad ütlemata hästi.

Mari-Liis
postitatud 17.01.2015 21:01

Tegime Kalamaja Kokaklubis seda desserti viskide degusteerimise üritusel. Magustoit sai palju kiidusõnu! Et talvisel ajal vaarikatega keeruline, kasutasime külmutatud marjadest tehtud toormoosi, mida sai kaera-vahukoorega pokaali kihiti laotud.

Pille
postitatud 18.09.2023 10:50

See on meil tihti menüüs, kui vähegi mingi Šoti teema on :)