Rabarbri-jogurtidessert

Kihiline pokaalidessert rabarbrikompoti, jogurti ja karamellistatud kaerahelvestega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

0.25 tl kardemoni

0.25 tl kaneeli

2 sl tavalist või fariinsuhkrut

1 dl täisterakaerahelbeid

350 g suhkruga maitsestatud rabarbripüreed

200 g maitsestamata või vanillijogurtit (nt Saare)

Valmistamine

Sulata või pannil, lisa kaneel ja kardemon ning kuumuta hetk (ära kõrveta!) keskmisel kuumusel. Lisa suhkur ja kaerahelbed ning kuumuta segades, kuni kaerahelbed muutuvad kuldseks. Kalla taldrikule jahtuma.

Laota väikestesse pokaalidesse kihiti rabarbripüreed, (vanilli)jogurtit ja krõbedat kaerahelbesegu. Serveeri kohe.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. mainumbris, ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 03.05.2010 19:24

Väga mõnus magustoit:)

Tiina
postitatud 29.06.2015 20:41

Hea magustoit. Rabarbrid küpsetasin ahjus veini ja vanilliga.