Vaarikavaht karamellistunud kaerahelvestega

Suvine magustoit krõbedate kaerahelveste ning vaarika-vahukoore-jogurti kreemiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3-4 sl karamellistatud kaerahelbeid

1 sl demerara pruuni suhkrut

0.25 tl kaneeli

250 g värskeid vaarikaid

2 dl 35% rõõska koort

150 g paksu kreeka jogurtit

Valmistamine

Pane 2/3 vaarikatest kõrvale.

1/3 vaarikatest suru kausis kahvli ja suhkruga katki. Sega juurde paar lusikatäit jahtunud karamellistatud kaerahelbeid, kaneel, vahustatud rõõsk koor ja jogurt.

Jaota segu magustoidupokaalidesse ning kaunista ülejäänud vaarikatega. Lõpuks puista peale veel veidi karamellistatud kaerahelbeid.

Retsept inspireeritud BBC Good Foodi retseptist (July 1999, Raspberry cream with crunchy caramelised oats). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 28.09.2010 13:31

Väga hea magustoit, mis läheb kindlasti kordamisele. Kui kasutada vaarikatest tehtud toormoosi, siis võib vahule vähem suhkrut panna.

Kaare
postitatud 06.07.2016 14:53

Maasikatega variant meeldib mulle rohkem, aga vaarikatega ka hea!