100 g kaerahelbeid (u 2 dl)
1-2 sl võid
1-2 sl suhkrut
Kuumuta keskmise kuumusega pannil kaerahelbeid ja võid umbes 5 minutit pidevalt segades, kuni kaerahelbed muutuvad kuldseks.
"Karamellitud kaerahelbeid kasutatakse pealepuistamiseks või lisandiks teistele magustoitudele, nagu vahukoor, jäätis, kohupiimamagustoitud, magusad supid, kissellid. Iseseisva magustoiduna serveeritakse karamellitud kaerahelbeid puuviljapüreedega, keedisega, marmelaadiga, meega koos piimaga, värskete marjade või kompotipuuviljade ja vahukoorega, marja- või mahlakastmetega, kompotiga jne."
Pildi tegi Kaare.
No minule oli see roog lapsepõlves niisama, ilma lisanditeta, magustoiduks. Maitses hää. Vahel sai tehtud ka sellises variandis, et kui kaerahelbed pannilt ära võetud sai, siis segasin suhkru juurde ja suhkur ei sulanud. Maitses samuti väga hea.
Mulle ka lapsepõlvest tuttav! Nüüd oma laps ise tegi, sõi ja kiitis!
Lapsepõlves oli see vaese aja maiustus. Praegu teeme päris palju ja põhiliselt lisame kohupiimapastale tekstuuri andmiseks ja kiudainete saamiseks. Praadimiseks saab margariini ka kasutada. Õliga ei ole hea praadida. Mõnikord läheb osa kaerahelbeid veidikene kõrvema ka.
Karamellistatud kaerahelbed
Suhkru ja võiga praetud kaerahelbeid saab kasutada erinevate magustoitude valmistamisel.