Maasika-kohupiimavaht röstitud kaerahelvestega

Seda mõnusat magustoitu võib teha nii mets- kui aedmaasikatega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g head mahe kohupiima

100 g hapukoort

4 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

2 dl metsmaasikaid või 4 dl maasikaid

1 dl röstitud kaerahelbeid

Valmistamine

Sega kohupiim hapukoore, 2 lusikatäie suhkru ja vanilliekstraktiga, klopi läbi.

Hõõru maasikad 2 lusikatäie suhkruga katki, siis sega õrnalt kohupiimakreemi hulka.

Tõsta kohupiimavaht magustoidupokaalidesse. Tõsta igale portsjonile peale paar lusikatäit röstitud kaerahelbeid ja kaunista (mets)maasikatega.

Loe veel:

Roog on mugandatud L. Remmelgase raamatust "Magustoidud" (1985), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Heleen
postitatud 27.03.2009 11:10

Maitses hea - ohh, ma ei hakka end tagasi hoidma - see oli võrratult hea, super! Teinekordki.

Kaare
postitatud 06.07.2016 14:50

Väga hea!