Kui sa kuulud nende inimeste hulka, kes armastavad magusa ja soolase koooslust, soovitame katsetada hurmaad erinevate juustudega. Tee näiteks tikusuupisteid või proovi hurmaad piparkoogi ja sinihallitusjuustuga. Valmista krõbedaid saiu hurmaa ja Bire juustuga või pista ahju hurmaaviilud kitsejuustuga. Üliküpsest hurmaast tee hõrku salatit kitsejuustu ja tüümianiga. Hurmaa sobib väga hästi ka õhukeselt viilutataud singiga!
Loomulikult sobib hurmaa suurepäraselt erinevate magustoitude valmistamiseks. Kõige lihtsama desserdi jaoks pane üliküps hurmaa paariks tunniks sügavkülma ja see muutub iseenesest jäiseks hurmaasorbetiks. Veidi rohkem vaeva tuleb näha kihilise hurmaa-virsiku-kohupiimavahu ja hurmaa-kodujuustudesserdiga, aga lihtsad oma olemuselt on needki. Ka jogurti ja mascarponega sobib hurmaa hästi!
Kui sulle meeldib küpsetada, pane ahju magus ja mõnus hurmaakeeks või tee hoopis kaerahelberuute hurmaa ja vaarikatega. Üliküpsetest hurmaadest tee smuutit või jogurtikokteili.
Hurmaa õhukese läikiva koore värvus võib varieeruda kollasest sügavpunaseni, seega värvuse järgi ei saagi otsustada, et kollane on toores ja punane küps. Otsustada saab hoopis viljaliha järgi. Poolvalminult on hurmaa viljaliha rohke tanniinisisalduse tõttu mõrkjas ja kõva. Sellisel viljal võiks lasta kodus mõnda aega järelküpseda. Valminud viljad muutuvad mahlakaks ja magusaks. Täisküpse hurmaa tunned ära klaasjalt läikiva viljasisu järgi, mis kumab läbi õhukese koore.
Viilutan ja pigistan paar tilka sidrunimahla peale :)
Söön nii nagu ta on, milleks lörtsida head puuvilja!