Kitsejuust ja hurmaa pähklisiirupiga

Küpsetatud kitsejuustuga dessert, väga mõnus! 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4-8 viilu kitsejuustu

2 üsna küpset hurmaad

Pähklisiirup:

1 dl heledat suhkrusiirupit

6 sl hakitud kreeka pähkleid

Kaunistuseks:

värsket sidrunmelissi

Valmistamine

Lõika hurmaad viiludeks ja aseta nelja väikese ahjuvormi sisse. Aseta igale hurmaaportsule paar kitsejuustuviilu. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni juustuviilud on kergelt kuldsed.

Rösti hakitud pähklid kuival kuumal pannil pidevalt segades, siis lisa siirup ja kuumuta korraks keemiseni. Jahuta veidi.

Tõsta kitsejuustu-hurmaaportsud taldrikutele, nirista peale pähklisiirupit ning kaunista sidrunmelissiga. Serveeri kohe.

Loe veel:


Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.03.2008 08:59

super!

Pille
postitatud 30.10.2018 19:15

Väga mõnus magustoit, sobib ka pidulikuma eine lõpetuseks!