Kaerahelberuudud hurmaa ja vaarikatega

Nn flapjack-kaerahelberuudud on mõnusaks magusaks vahepalaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + jahtumine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g sulatatud võid

2 tl suhkrut

0.5 dl mett

200 g kiir-kaerahelbeid

1 hakitud hurmaa

10-15 vaarikat (lõika pooleks)

Valmistamine

Vooderda esmalt 20-22 cm kandiline koogivorm küpsetuspaberiga nii, et paberi ääred ulatuksid kaerahelbesegu alt välja. Nii saad pärast valmis küpsetise kergesti vormist kätte.

Sega kõik ained kausis ning jaota segu ühtlaselt koogivormi põhjale.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni küpsetis on pealt kuldne.

Võta koogivorm ahjust välja.

Lõika kuumale küpsetisele terava noaga õrnad jooned ette, mida mööda hiljem ruudud lõigata. Tõsta küpsetis küpsetuspaberi äärtest kinni hoides restile jahtuma. Lase täielikult jahtuda, siis lõika mööda ettetehtud jooni ruutudeks.

Säilita õhukindlas karbis.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious (Christmas 2008, Persimmon and raspberry flapjacks), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

triinp
postitatud 08.11.2009 08:29

Mul ei õnnestunud. Lisasin ka kookoshelbeid ja võibolla oligi selles asi, et siis jäi seda siduvat ainet liiga väheks. Lõigata seda igatahes ei olnud võimalik.

Kaare
postitatud 21.11.2016 10:32

Fotol on ruudud küll täisterakaerahelvestega tehtud, aga pudruhelvestega püsivad ehk paremini koos. Viimased tükid sõime hoopis müslina ära :)

Hexy
postitatud 01.12.2019 20:16

Pudisev, aga väga maitsev!