100 g sulatatud võid
2 tl suhkrut
0.5 dl mett
200 g kiir-kaerahelbeid
1 hakitud hurmaa
10-15 vaarikat (lõika pooleks)
Vooderda esmalt 20-22 cm kandiline koogivorm küpsetuspaberiga nii, et paberi ääred ulatuksid kaerahelbesegu alt välja. Nii saad pärast valmis küpsetise kergesti vormist kätte.
Sega kõik ained kausis ning jaota segu ühtlaselt koogivormi põhjale.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni küpsetis on pealt kuldne.
Võta koogivorm ahjust välja.
Lõika kuumale küpsetisele terava noaga õrnad jooned ette, mida mööda hiljem ruudud lõigata. Tõsta küpsetis küpsetuspaberi äärtest kinni hoides restile jahtuma. Lase täielikult jahtuda, siis lõika mööda ettetehtud jooni ruutudeks.
Säilita õhukindlas karbis.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious (Christmas 2008, Persimmon and raspberry flapjacks), pildi tegi Kaare.
Mul ei õnnestunud. Lisasin ka kookoshelbeid ja võibolla oligi selles asi, et siis jäi seda siduvat ainet liiga väheks. Lõigata seda igatahes ei olnud võimalik.
Fotol on ruudud küll täisterakaerahelvestega tehtud, aga pudruhelvestega püsivad ehk paremini koos. Viimased tükid sõime hoopis müslina ära :)
Pudisev, aga väga maitsev!
Kaerahelberuudud hurmaa ja vaarikatega
Nn flapjack-kaerahelberuudud on mõnusaks magusaks vahepalaks.