Hurmaasorbett

Selle jäise desserdi valmistamiseks on parim üliküps hachiya hurmaa, aga sobivad ka teised natuke liiga küpsed hurmaasordid.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 üliküps hurmaa sööja kohta

Valmistamine

Pese hurmaa ja pane 2-4 tunniks sügavkülma, kuniks hurmaa on seest jäine, aga mitte kivikõva. 

Aseta hurmaa pahupidi lauale, lõika pealt viil ära ja söö lusikaga. 

Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 11.11.2016 21:23

Äärmiselt mugav valmistada ja imemaitsev magustoit! Soovitan!

Meeli P-C
postitatud 12.11.2016 20:08

Proovisin ära - eelistan siiski tavalist toasooja mesist hurmaad. Külmutatuna oleks mõnus seda näiteks suvel mahlapulga asemel näksida. Miks mitte lõigatagi tükkideks ja jogurtitopsidesse (ja pulk sisse) või jäätise tegemise topsidesse panna ja pärast aegamisi lutsutada. :)

Tiina
postitatud 18.11.2016 11:00

Kui hurmaa pikemaks ajaks sügavkülma jätta, siis tuleb ka pikemalt oodata, enne kui sööma saab hakata. Mul läks üle tunni, enne kui sai lusikaga pealt natuke kraapida ja siis veel tükk aega, et see täisjäätunud maius ära süüa. Idee on igatahes lihtne ja hea, aga ilmselt ei jaksa järgmine kord nii palju vaeva näha :)