Proovisin ära - eelistan siiski tavalist toasooja mesist hurmaad. Külmutatuna oleks mõnus seda näiteks suvel mahlapulga asemel näksida. Miks mitte lõigatagi tükkideks ja jogurtitopsidesse (ja pulk sisse) või jäätise tegemise topsidesse panna ja pärast aegamisi lutsutada. :)
Kui hurmaa pikemaks ajaks sügavkülma jätta, siis tuleb ka pikemalt oodata, enne kui sööma saab hakata. Mul läks üle tunni, enne kui sai lusikaga pealt natuke kraapida ja siis veel tükk aega, et see täisjäätunud maius ära süüa. Idee on igatahes lihtne ja hea, aga ilmselt ei jaksa järgmine kord nii palju vaeva näha :)
Hurmaasorbett
Selle jäise desserdi valmistamiseks on parim üliküps hachiya hurmaa, aga sobivad ka teised natuke liiga küpsed hurmaasordid.