Hurmaakeeks

Põnev hurmaalisandiga keeks, mis sobiks hästi jõululauale.

Kogus
2 keeksi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 1 tund ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

1 tl soola

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl riivitud muskaatpähklit

200 g sulatatud võid

4 muna

200 g suhkrut

150 ml konjakit või brändit

4 suurt ja üliküpset hurmaad (u 500 g viljaliha)

200 g seemneteta rosinaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C.

Sega kuivained omavahel suures kausis. Tee keskele süvend, kalla sinna muna, jahtunud sulavõi, bränd/konjak ja kahvliga või saumikseriga püreestatud hurmaa. Viimasena sega juurde rosinad. 

Kalla ühe suure või 2 tavalise keeksivormi sisse (keeksivormid vooderda esmalt küpsetuspaberiga või määri võiga).  Küpseta 180-kraadise ahju keskmisel siinil umbes tund aega, kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

Tugevasti mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.11.2018 22:38

Väga magus ja väga mõnus!