Tex-Mex köök. nagu nimigi vihjab, ühendab endas USA lõunaosariigi Texase ja Mexico ehk Mehhiko maitseid. Täpsemalt on tegemist Põhja-Mehhikost Texase osariiki migreerunud "tejanode" ehk Tejasest ja teistest Mehhiko põhjapiirkondadest pärit inimeste köögiga, mida nüüd hinnatakse ka väljaspool Texase osariiki, nii USAs kui ka Mehhikos.
Paljud toorained on tuntud ka Mehhiko köögis, aga samas kasutatakse Tex-Mex köögis tooraineid, mis Mehhikos väga levinud ei ole. Tex-Mex köögi keskmes on rohke riivitud juustu, ubade, liha (eriti kanaliha, veiseliha ja sealiha), paprika ja vürtside kasutamine ning muidugi nisutortiljad. Jah, riivitud juustu kasutatakse ka Mehhiko köögis, aga mitte pooltki nii suures mahus kui Tex-Mex köögis. Vürtside kasutamine on samuti erinev - näiteks Tex-Mex köögis armastatud vürtsköömned (ingl. k. cumin) jõudsid Texase osariiki Kanaari saartelt tulnud Hispaania immigrantide kaudu ja on Texase osariigis oluliselt populaarsem vürts kui Mehhikos.
Lõuna-Texases San Antonio, Rio Grande oru ja El Paso aladel arenes Mehhiko päritolu Texase elanikel (tejanos) välja omapärane toidukultuur, mis on tugevate Põhja-Mehhiko mõjutustega. Kui 19. sajandil olid fookuses veiseliha (mõelge rantšodele ja sealsele karjakasvatusele), grillitud road ja tortiljad, siis 20. sajandil lisandus rohke juustude kasutamine (Cheddar, Jack, Pimento ehk paprikaga juust).
Fajita on roog, kus lauda tuuakse soojad nisutortiljad ning kuum täidis, mille iga sööja saab ise oma tortiljale tõsta.
Tuntuimad siin oleks erinevad "tšillid" ehk vürtsikad pajaroad ubadega.
Burrito meenutab vräppi, kus ühest otsast suletud pehme nisutortilja sisse on keeratud täidis. Siiski, kui vrapp on kerge vahepala, siis burrito on korralik toekas eine.
Enchilada jaoks pannakse täidetud ja rulli keeratud nisutortiljad vormi, kaetakse tomatikastme ja juustuga ning küpsetatakse ahjus.
Quesadilla on juustuga (queso = juust) täidetud kahekihiline nisutortiljaroog.
Nacho on frititud krõbe maisitortiljaamps, mis laotakse kihiti erinevate täidiste ja juustuga ning serveeritakse seltskondliku ampsuna.
Tacod on krõbedad maisitainast korvikesed, mida saab täita erinevate täidistega. Santa Maria tootevalikus on klassikalised "ümbrikud", aga ka lootsikud.