Musta oa fajitad

Tex-Mex hõnguline veganroog konservitud mustade ubade ja krõmpspehme paprikaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

2 kollast või punast paprikat

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

0,5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

0,5 tl suitsupaprikat

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 laimi mahl

400 g purk konservitud musti ube

väike punt värsket koriandrit

8 keskmise suurusega Santa Maria nisutortiljat või maisitortiljat

1 avokaado

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

soovi korral veganjogurtit

Valmistamine

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja viiluta paprika ribadeks. Haki küüslauk. 

Kuumuta õli praepannil, lisa paprika ja sibul ja prae neid keskmisel tulel 6-8 minutit, kuni need on kenasti kuldsed. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae minut aega. Lisa pool laimimahlast, maitsesta soola-pipraga. Tõsta kaussi ja hoia soojas. 

Kurna ja loputa mustad oad, lisa pannile. Lisa ülejäänud laimimahl, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta segades läbi. Sega juurde suurem osa hakitud koriandrist. 

Kuumuta tortiljad fooliumisse mähitult soojas ahjus või pane kahekaupa (ilma fooliumita!) mikrolaineahju 10 sekundiks või kuumuta paar sekuindit gaasileegi kohal. 

Serveeri tortijasid koos paprikasegu, ubadega, avokaadoviilude ja soovi korral ka veganliku jogurtiga. Puista peale ülejäänud koriander, kõrvale laimisektorid.   

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.11.2020 12:33

Sellisel moel valmistatud paprikad olid eriti mõnusad! Musta pea täidise tampisin kergelt katki, järgmisel korral teeks pigem topeltportsu, et jaguks. Ja koriander peaks olema tugevama maitsega, mul õnnestus poest eriti maitsevaene potitäis osta..

Kaare
postitatud 26.11.2020 16:41

Mõnus vaheldus kodumaisele köögile! :) Toitev ka!

Taimne Teisipäev
postitatud 12.06.2021 17:44

Vau, kui isuäratav!