1 sl õli
2 kollast või punast paprikat
1 punane sibul
0,5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
0,5 tl suitsupaprikat
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 laimi mahl
400 g purk konservitud musti ube
väike punt värsket koriandrit
8 keskmise suurusega Santa Maria nisutortiljat või maisitortiljat
1 avokaado
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:soovi korral veganjogurtit
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja viiluta paprika ribadeks. Haki küüslauk.
Kuumuta õli praepannil, lisa paprika ja sibul ja prae neid keskmisel tulel 6-8 minutit, kuni need on kenasti kuldsed. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae minut aega. Lisa pool laimimahlast, maitsesta soola-pipraga. Tõsta kaussi ja hoia soojas.
Kurna ja loputa mustad oad, lisa pannile. Lisa ülejäänud laimimahl, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta segades läbi. Sega juurde suurem osa hakitud koriandrist.
Kuumuta tortiljad fooliumisse mähitult soojas ahjus või pane kahekaupa (ilma fooliumita!) mikrolaineahju 10 sekundiks või kuumuta paar sekuindit gaasileegi kohal.
Serveeri tortijasid koos paprikasegu, ubadega, avokaadoviilude ja soovi korral ka veganliku jogurtiga. Puista peale ülejäänud koriander, kõrvale laimisektorid.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Sellisel moel valmistatud paprikad olid eriti mõnusad! Musta pea täidise tampisin kergelt katki, järgmisel korral teeks pigem topeltportsu, et jaguks. Ja koriander peaks olema tugevama maitsega, mul õnnestus poest eriti maitsevaene potitäis osta..
Mõnus vaheldus kodumaisele köögile! :) Toitev ka!
Vau, kui isuäratav!
Musta oa fajitad
Tex-Mex hõnguline veganroog konservitud mustade ubade ja krõmpspehme paprikaga.