Jamie Oliveri Chilli con Carne

Tuntud briti telekoka versioon kuulsast tex-mex roast.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses). Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

1 küüslauguküüs

oliiviõli

2 tl tšillipulbrit

1 punane tšilli

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

soola ja musta pipart

450 g hakitud veiseliha või veisehakkliha

200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis

800 g purustatud tomatit (ehk kaks 400-grammist konservi)

0.5 kaneelikoort

800 g punaseid konservube (2 purki)

Valmistamine

Peenesta sibul ja küüslauk köögikombainis peeneks ning prae väheses oliiviõlis pehmeks. Lisa tšillipulber, tšillipipar, vürtsköömen ja veidi soola ning pipart.

Lisa hakitud veiseliha ja pruunista liha pidevalt segades.

Peenesta köögikombainis päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatipurgist). Lisa saadud tomatipasta hakklihale. Lisa purustatud tomatid, kaneelikoor ja 1 dl vett. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Kuumuta keemiseni, kata pott küpsetuspaberiga ja seejärel kaanega. Alanda kuumust ja hauta rooga 1,5 tundi (või hauta 150-kraadises ahjus sama kaua).
Tunni aja pärast lisa nõrutatud konservoad.

Chilli con Carne on maitsvam järgmisel päeval, nii et võimaluse korral valmista roog päev varem. Enne serveerimist kuumuta uuesti läbi.

Juurde maitsvat saia, värsket salatit ja avokaadodippi ehk guacamolet.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Malbec, Portillo, Argentina

Käsitsi korje.

Värvuselt sinakas rubiinpunane.

Aroomis on tunda ploomi ja mustsõstart.

Maitselt marjane, ümarad tanniinid, keskmine täidlus.

Tootja: Portillo
Maaletooja: Avallone

dee
postitatud 01.12.2007 10:32

Oh kui hea! See chilli con carne viib keele alla (eriti järgmisel päeval) Ciabatta sobib imehästi kõrvale. :)

Thredahlia
postitatud 24.05.2008 13:11

Taevalik! Järgmise päeva kohta veel ei tea, aga samal päeval viib küll keele alla. Siiani ei ole tomati-oa-lihakombinatsioon mulle eriti sooja mälestust jätnud, aga see on suur erand. Ja ettevaatust, retsepti kogus on paras potitäis...

Bunnygirl79
postitatud 21.03.2009 09:06

Väga hea roog, eriti külma ilmaga. Suurepärane kergelt soojendatud ciabatta ja maitsestamata jogurtiga. Mina kasutan päikesekuivatatud tomatite asemel omatehtud tomateid, praeahjus kuivatatud ja maitse on ikka väga hea. Panin oliiviõliga purki ja nüüd muudkui kasutan. Vahest olen teinud ka lihtsalt tomatipastaga, ei saa öelda, et maitse väga palju kannataks. Retseptis on kirjas veiniklaasitäis vett, ma olen proovinud mitut varianti (ju siis klaasitäied on erinevad) ja kõige sobivam on ca 2 dl vett, sellisel juhul ei lähe miskit kõrbema, kui näiteks unustad ennast teleka ette :).

Krista
postitatud 13.10.2015 19:08

Imeline... Köömned ja kaneel annavad meeldiva lisa:) Sellest saab kindlasti toit, mida teen veel ja veel.

Reesi Cooper
postitatud 25.12.2015 10:08

Ma vahel teen hautist, aga vahel lisan nii palju vedelikku, et tuleb hoopis supp.. :)

Allan
postitatud 18.07.2016 19:48

Leka-smeka :)

ddd
postitatud 06.08.2017 23:41

Panin porgandit ka ja liha on pähh panin soja massi :)

Vett juurde!!
postitatud 28.04.2019 00:21

Vett tuleb küll rohkem panna. Tegin 1dl veega ja tuli väga kuiv ja kõrbes põhja. Pigem edaspidi paneks purustatud tomatite purgitäie vett..

Pille
posted on 29.04.2019 10:45

Samas 800 g purustatud tomateid on ju ka suuresti vedelik. Eks tuleb silma peal hoida ja kui tõesti kuiv tundub, siis vett juurde lisada. Ja kui liiga vedel jääb, siis ilma kaaneta kauem hautada, et osa vedelikust aurustuks :)