Musta oa tšillipada

Kiiresti valmiv ja toitev alternatiiv klassikalisele chili con carne'le.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 suurt hakitud sibulat

4 hakitud küüslauguküünt

1 sl magusat suitsupaprikat (pimentón dulce)

2-3 tl mahedamaitselist tšillipulbrit

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1-2 sl õunaäädikat

1 sl pruuni suhkrut

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

2 x 400 g konservube

- soovitatavalt musti ube

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

fetajuustu

hakitud talisibulat või rohelist sibulat

viilutatud rediseid

tükeldatud avokaadot

hapukoort

Lisandiks:

keedetud riisi

Valmistamine

Kuumuta suures potis õli. Lisa sibul ja kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut-kaks, kuni sibul on peaaegu pehme.

Lisa suitsupaprika ja vürtsköömned ning kuumuta segades mõned minutid. Lisa õunaäädikas, suhkur, purustatud tomatid ja veidi soola-pipart. Hauta 10 minutit. 

Loputa ja nõruta oad, lisa potti ning kuumuta veel 10-15 minutit. 

Serveeri keedetud riisi ja meelepäraste lisanditega. 

Nipid:

  • Lisa koos sibulaga potti ka 1 tükeldatud paprika
  • Ühe purgi mustade ubade asemel võid võtta punaseid ube
  • Lisandiks sobib ka keedetud täisterariis ehk pruun riis
  • Tšillisõbrad võivad lisada ka tavalist värsket tšillit
  • Algretseptis oli siinse koguse kohta 3 sl jahvatatud vürtsköömneid, 3 sl suitsutatud paprika pulbrit ja 3 sl õunaäädikat. Kui hautis lahja tundub, siis lisa vürtse rohkem!

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Black bean chilli), retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.12.2020 19:10

Tegin täna kolmandat korda juba. Mulle VÄGA meeldib. Vürtsidega võib olla nii konservatiivsem kui ka liberaalsem, vastavalt maitsele ja vürtside kangusele.

Pille
postitatud 25.05.2024 20:37

Pilt aastast 2017: