2 sl oliiviõli
2 suurt hakitud sibulat
4 hakitud küüslauguküünt
1 sl magusat suitsupaprikat (pimentón dulce)
2-3 tl mahedamaitselist tšillipulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1-2 sl õunaäädikat
1 sl pruuni suhkrut
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
2 x 400 g konservube
- soovitatavalt musti ube
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hakitud talisibulat või rohelist sibulat
viilutatud rediseid
tükeldatud avokaadot
hapukoort
Lisandiks:keedetud riisi
Kuumuta suures potis õli. Lisa sibul ja kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut-kaks, kuni sibul on peaaegu pehme.
Lisa suitsupaprika ja vürtsköömned ning kuumuta segades mõned minutid. Lisa õunaäädikas, suhkur, purustatud tomatid ja veidi soola-pipart. Hauta 10 minutit.
Loputa ja nõruta oad, lisa potti ning kuumuta veel 10-15 minutit.
Serveeri keedetud riisi ja meelepäraste lisanditega.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Black bean chilli), retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Musta oa tšillipada
Kiiresti valmiv ja toitev alternatiiv klassikalisele chili con carne'le.