Maisikrõpsud kanaliha ja juustuga

Maisikrõpsud e. nacho'd kanaliha ja juustuga sobivad hästi suupistelauale või Tex-Mex õhtusöögi eelroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g keedetud või grillkana või kanafileed

250 g nacho- maisikrõpse

100 g riivitud juustu

Tomatikaste:

1 sl õli

1 hakitud sibul

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purk konservitud tomateid

1-2 tšillikauna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt tomatikaste. Haki sibul ja tšilli, kuumuta õlis läbi. Lisa purustatud tomatid ning hauta ilma kaaneta kümmekond minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. 

Kui kasutad grillitud või keedetud kana, siis lõika see väiksemateks tükkideks. Kui kasutad toorest kana, siis lõika see tükkideks, maitsesta soolaga ning prae väheses õlis ümberringi kuldpruuniks. 

Laota maisikrõpsud madalasse  laiemasse ahjuvormi. Puista peale kanatükid ning loata peale tomatikaste. Kõige peale puista riivjuust. 

Küpseta kuumas ahjus (grillrežiimil), kuni juust on sulanud ja roog läbi kuumutatud. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 11.01.2019 09:05

Tegin vähese tšilliga, et laps ka sööks. Meile maitses.

Katrin
postitatud 10.05.2021 14:18

Üllatasin selle roaga lapsi. Nad ei uskunud, et ema võiks midagi nii "noortepärast" kokku visata :) </br>Meie lisasime serveerimisel röstsibula helbeid, sest oleme neist hetkel sõltuvuses. </br>Järgmisel päeval proovisid nad ise ja tegid väikese petuka - kastme keetmise asemel kasutasid Felixi teravat Hiina kastet.