Steak fajitas

Classic Tex Mex fajitas recipe, made with strips of skirt steak, onions and bell peppers, and served sizzling hot with fresh tortillas, guacamole, sour cream, and salsa.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Marinaad:

1 laimi mahl

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 hakitud küüslauguküünt

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 peenelt hakitud Jalapeño tšillit

4 sl hakitud värsket koriandrit

Fajitad:

450 g flank steak veiseliha

soola

1 sl õli

1 suur sibul

2-3 erivärvilist paprikat

Serveerimiseks:

soojendatud nisutortiljasid

guacamole't

salsa-kastet

hapukoort

viilutatud jääsalatit

riivitud juustu

Valmistamine

Sega kõik marinaadiained omavahel. Pane steik marinaadi sisse ja lase tund aega toatemperatuuril või mõned tunndi külmkapis maitsestuda.

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel pikuti õhukesteks viiludeks. Puhasta paprikad seemnetest ja lõika pikuti ribadeks. 

Enne küpsetamist pühi steigilt marinaad köögipaberiga maha, maitsesta steak soolaga. 

Küpseta steik mõlemalt poolt suurel grillpannil tugeval kuumusel. Selleks kuumuta esmalt panni kõrgel kuumusel 1-2 minutit. Siis lisa lusikatäis õli ning kuumuta minut aega.

Nüüd lisa steik ja küpseta 3 minutit ühelt ja 3 minutit teiselt poolt või kuni sobiva küpsusastmeni. Kui pann liialt suitsema kipub, alanda kuumust - steik peab olema pruunistunud, mitte söestunud. 

Võta tulelt, kata fooliumiga ja lase 5 minutit puhata. 

Samal ajal valmista ette köögiviljad. Lisa pannile vajadusel veel veidi võid, siis lisa sibulad ja paprika. Lase minut aega küpseta, siis sega aeg-ajalt ja küpseta kokku 5-6 minutit. 

Lõika liha risti kiudu ja kerge nurga all võimalikult õhukesteks viiludeks (flank steak ja skirt steak on üsna tuimad lihatükid, nii et parem on need võimalikult õhukeseks lõigata).

Serveeri kohe, kõrvale paku riivitud juustu, salsat, ribastatud jääsalatit, hapukoort, guacamolet ja soojendatud nisutortiljasid. 

Nipid ja soovitused:

Allikas: Simply Recipes. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 02.05.2023 09:40

Väga mõnus.