Kurgisalat laimi ja koriandriga

Mehhikohõnguline kurgisalat sobib erinevate mehhiko ja tex-mex toitude juurde (lehtsalati asemel taco-korvikestes, burrito, tortiljasupp, enchiladas, tamales, carnitas jne).

Kogus
viiele-kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 värske Jalapeño

2 küüslauguküünt

3 sl värskelt pressitud laimimahla

0,25 tl tšillihelbeid

soola ja musta pipart

3 sl oliiviõli

2 pikka kurki

4 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Eemalda Jalapeñolt seemned ja kilejas membraan, haki tšilli peeneks. Haki küüslauk.  

Sega kausis Jalapeño, küüslauk, laimimahl, tšillihelbed, sool-pipar. Vispelda juurde oliiviõli.

Lõika kurk hästi õhukesteks viiludeks, seda kas terava noaga või nn köögimandoliiniga. Sega kurgiviilud salatikastme hulka. Viimasena sega juurde peenelt hakitud koriander. Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Vajaduse korral hoia salatit paar tundi külmkapis, aga tõsta siis enne serveerimist toatemperatuurile soojenema. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud The Food Charlatan blogist (Cilantro-Lime Cucumber Salad). Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR