Potikleepsud

Tegelen taas keeleuuendusega. Tegemist on "pot-stickers" nimelise hiina suupistega, mis tõlkes tähendabki enam-vähem potikleepsu:)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g seahakkliha

2 sl hakitud talisibulat

1 sl kecap manis e. Indoneesia magusat sojakastet

1 sl magusat tšillikastet

0.5 tl riivitud ingverijuurt

4 sl hakitud värsket koriandrit

1 munavalge

30 wonton-tainalehte

1 sl õli

Dipikaste:

2 sl laimimahla

1 sl pruuni suhkrut

1 tl kalakastet

1 pikk punane tšilli

Valmistamine

Valmista kõigepealt dipikaste. Selleks pane väikesesse kaussi laimimahl, suhkur, kalakaste ja hakitud tšilli ning sega, kuni suhkur on sulanud. Pane kõrvale.

Sega suures kausis hakkliha, hakitud talisibul, kecap manis*, magus tšillikaste, riivitud ingver, hakitud koriander ja munavalge ning sega ühtlaseks.

Tõsta iga wonton-tainalehe keskele kuhjaga teelusikatäis hakklihasegu.

Pintselda tainaservad veega, keera servad kokku ning suru kinni. Keeda suures potis keevas vees 2-3 minutit, siis tõsta köögirätikule või sõelale nõrguma.

Kuumuta teflonpann tugeval kuumusel. Lisa õli ning prae keedetud potikleepse mõlemalt poolt 1 minut, kuni need on kuldsed ja krõbedad.

Serveeri dipikastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Kecap manis on paks, tumepruun ja siirupilaadne indoneesia kaste, mis meenutab maitselt sojakastet, ent on viimasest magusam. Seda on väga lihtne ise teha - retsepti leiad siit.
  •  Kui kõiki koostisaineid pole, siis pole hullu - oluline on see, et täidis oleks üsna tugevalt maitsestatud.
  • Potikleepsutainast saad ka ise teha - retsept.

Retsept on pärit austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (Issue 22, Pot-sticker pork and coriander dumplings). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

kurvameelne
postitatud 26.02.2008 11:53

Tere, olen nüüd siin Nami-Namis neid potikleepse nii palju vaadanud,et vaim on täitsa valmis neid ise teha aga retsepti ennast ei jõua ära oodata ;)) Tervitades nami nami sõber

Pille @ Nami-nami
postitatud 26.02.2008 12:02

Mõnusad lihtsad suupisted. Natuke nikerdamist on, aga midagi keerulist küll mitte.

Ilse
postitatud 16.02.2018 16:41

Väga mõnusad, kui kasutada valmis wonton lehti, siis kiirelt valmis ka!