300 g seahakkliha
2 sl hakitud talisibulat
1 sl kecap manis e. Indoneesia magusat sojakastet
1 sl magusat tšillikastet
0.5 tl riivitud ingverijuurt
4 sl hakitud värsket koriandrit
30 wonton-tainalehte
1 sl õli
Dipikaste:2 sl laimimahla
1 sl pruuni suhkrut
1 tl kalakastet
1 pikk punane tšilli
Valmista kõigepealt dipikaste. Selleks pane väikesesse kaussi laimimahl, suhkur, kalakaste ja hakitud tšilli ning sega, kuni suhkur on sulanud. Pane kõrvale.
Sega suures kausis hakkliha, hakitud talisibul, kecap manis*, magus tšillikaste, riivitud ingver, hakitud koriander ja munavalge ning sega ühtlaseks.
Tõsta iga wonton-tainalehe keskele kuhjaga teelusikatäis hakklihasegu.
Pintselda tainaservad veega, keera servad kokku ning suru kinni. Keeda suures potis keevas vees 2-3 minutit, siis tõsta köögirätikule või sõelale nõrguma.
Kuumuta teflonpann tugeval kuumusel. Lisa õli ning prae keedetud potikleepse mõlemalt poolt 1 minut, kuni need on kuldsed ja krõbedad.
Serveeri dipikastmega.
Retsept on pärit austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (Issue 22, Pot-sticker pork and coriander dumplings). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Tere, olen nüüd siin Nami-Namis neid potikleepse nii palju vaadanud,et vaim on täitsa valmis neid ise teha aga retsepti ennast ei jõua ära oodata ;)) Tervitades nami nami sõber
Mõnusad lihtsad suupisted. Natuke nikerdamist on, aga midagi keerulist küll mitte.
Väga mõnusad, kui kasutada valmis wonton lehti, siis kiirelt valmis ka!
Potikleepsud
Tegelen taas keeleuuendusega. Tegemist on "pot-stickers" nimelise hiina suupistega, mis tõlkes tähendabki enam-vähem potikleepsu:)