700-800 g puhastatud kõrvitsat
1 hakitud sibul
400 g hakkliha
1 punane paprika
1 suur tomat
100 g värskelt riivitud parmesani
2 muna
2 dl piima
soola ja musta pipart
jahvatatud nelki või ingveripulbrit
vormi määrimiseks võid
Prae hakitud sibul, ribastatud paprika, tükeldatud tomat ja hakkliha kergelt läbi, maitsesta.
Lõika kõrvits 1,5–2 cm paksusteks viiludeks, hõõru kõrvitsaviilud kokku ingveri või nelgiga.
Määri ahjuvorm võiga, kata vormi põhi kõrvitsaviiludega. Tõsta kolmandik praetud hakklihasegust kõrvitsaviiludele ja jätka vormi täitmist (pealmiseks kihiks jäägu kõrvits). Kalla üle muna-piimaseguga, riputa peale riivjuustu.
Küpseta vormirooga 200kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri kuumalt.
Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 26.09.2009 (Kaja Roometsa artikkel "Kogu kõrvits kaubaks!", kus kõrvitsatoite soovitasid 3 Hurmioru taluperenaist). Pildi tegi HEXY.
Ei olnud just kõige parem, rohkem sellisel kujul ei korda. Jäi kuidagi vedel ja tundus lahja. Palju parem retsept on Sügisene vormiroog kõrvitsaga, mis on sarnane sellele siin, aga palja kõrvitsa asemel on kasutatud kõrvitsa-kartuliputru, mis annab kogu roale kohe teise jume.
Vastupidiselt eelmisele kommentaarile maitses meile see vorm väga. Kastet panin ainult kaks kihti ning samuti kõrvitsaid, mistõttu kaste jäi pealmiseks kihiks. Vesiseks ei jäänud kohe kindlasti, kuna muna-piima segu hoidis kogu vormi ilusti koos. Kastme tegin purgi purustatud tomatitega ning välja jätsin paprika. Kõrvitsa ärakasutamiseks suurepärane ja kerge vorm, mis maitseb väga hea!
Üllatavalt maitsev, meile meeldis!
Nii ilus värviline toit tuli. Ja maitsev ka.
mulle maitses.
miks ei ole retseptis sibula kogust märgitud?????????????
Vabandame, Heli. Algretseptis (vt retsepti all viidet) oli ka ununenud, ju jäi meilgi retsepti lisades see apsakas kahe silma vahele.
Väga maitsev, kui on kõrvitsat, on alati menüüs.
Patuselt hea kõrvitsavorm
Kihiline vormiroog hakkliha ja kõrvitsaga.