Pille Nami-Nami peakokk 2015-01-28 23:52:37 |
Annuzhka:
Annuzhka, mis kala Sul oli? Pildi järgi pakuks, et räim?
Briti teema kohe kutsus kaasa tegema. Lõpks sai tehtud kaua plaanitud Fish and Cips Mehed sõid ja küsisid juurde. PS. Ehk sobib see pilt ka seda retsepti illustreerima :) |
|
Annuzhka Kokaõpilane 2015-01-29 01:19:48 |
Pille:
Räimed jah. Eile õhtul polnud meil siin väiksest Rimist muud võtta. Annuzhka:
Annuzhka, mis kala Sul oli? Pildi järgi pakuks, et räim? Briti teema kohe kutsus kaasa tegema. Lõpks sai tehtud kaua plaanitud Fish and Cips Mehed sõid ja küsisid juurde. PS. Ehk sobib see pilt ka seda retsepti illustreerima :) It´s all about seasoning! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-01-29 15:02:39 |
Nädalavahetusel õnnestus esimest korda proovida ühte Šoti siidrit, väga tore oli. Thistly. Täna jäi Facebooki seinal silma SIP poe reklaam. Kuidas nad teadsid? :O :) [i]Šotipäraseid maitsenaudinguid on meil müügil juba mitmeid – Brewdog, Cromarty, miks mitte Põhjala :) Nüüd on kohal ka Thistly Cross, siidrite väiketootja Dunbari linnast. Ise ütlevad, et neil on sõltuvalt hooajast 6-10 töötajat. Alustasid kunagi hoopis puuviljafarmina. Tänagi lähevad näiteks maasikasiidrisse nende oma maasikad. Kui enamus siidreid tehakse spets-siidriõuntest, siis nemad pakuvad sügiseti kohalikele aiaomanikele võimalust õunu tuua ja annavad vastu raha või valmis siidrit. Ainuke tingimus on, et õuntel ei tohi plekke olla, muus osas – õun on õun. Väiketootjate eelis ning loomulikult seda põnevam on ka iga aasta lõpptulemus. SIP veini- ja õllepoodi jõudnud Thistly Cross viis parimat siidrit valmivad seitsme kuuga - kuu aega tehakse ning seejärel hoitakse kuus kuud vaadis. Et tekiks õige siidri maitse ning kuivemapoolsete siidrite kõrgemat alkoholi pole praktiliselt üldse tunda. Soovid näha, kuidas pressitakse Thistly Cross siidri jaoks õunu: http://bit.ly/1uvGsAC Tekkis isu? Astu läbi SIP veini- ja õllepoest Telliskivi 62. Avatud iga päev kl 10-22.[/] | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-01-29 16:10:28 |
Tänane lõunasöök: Welsh rabbit e. Welsh rarebit Guardianis on väga asjalik artikkel selle roa kohta. Ahju läks aga lambakints Walesi moodi: | |
Martiina Abikokk 2015-01-29 18:30:26 |
Nii, jõuan ka lõpuks kirjutama. Varasemalt olen kõige enam briti köögist teinud skoone. Ikka igal võimalikul kujul ja erinevate maitsetega. Mulle nad väga meeldivad :) Selle kooskokkamise jooksul olen jõudnud teha kahte rooga: karjuse pirukat ja šoti liivaküpsist. Viimasest on isegi kiire telefoniklõos fototõestuseks olemas, karjuse pirukast pilti ei saanud. Karjuse pirukas on tohutult maitsev! Arvasin alati, et mis selles "kartulipuder+hakkliha" ikka nii erilist on, aga see roog oli nii hea. Liivaküpsis oli mõnus ja teraline, kuigi nii raske oli seda küpsisena võtta. Tahtsin koguaeg koogiks nimetada :D | |
Martiina Abikokk 2015-01-29 18:32:14 |
Ahjaa. Pidin tõdema, et väga paljudes briti roogades on muna sees. Seepärast jäid nad mul ka hetkel kokkamata. Aga kohe, kui ma enam munavaba olema ei pea, võtan briti köögi taas ette- nimekiri on juba valmis vaadatud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-01-29 19:07:41 |
Aniitram:
Puhas jura, Aniitram! Karjuse pirukas ei ole, posset ja syllabub on kõik ilma, Welsh rarebit võib olla munaga või ilma, suppides ei ole jne jne jne :)
Ahjaa. Pidin tõdema, et väga paljudes briti roogades on muna sees. Seepärast jäid nad mul ka hetkel kokkamata. Aga kohe, kui ma enam munavaba olema ei pea, võtan briti köögi taas ette- nimekiri on juba valmis vaadatud :) |
|
Netcat Abikokk 2015-01-29 21:09:51 |
Mina tegin eile õhtul klassikalisi inglise teevõileibu, värske kurgi ja ürdivõiga (õnnestus isegi vesikressi saada) ja munasalatiga. Aga pilti ei ole, sest need pandi enne pintslisse, kui ma jõudsin fotoka töökorda saada.
Iseenesest pole taoliste väikeste kergete suupistete vastu midagi, aga minu maitse jaoks jäid klassikalised kombinatsioonid natuke liiga tagasihoidlikuks. Ise paneks midagi krehvtisemat vahele. Teinekord prooviks näiteks redisega. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Vernanda Abikokk 2015-01-29 21:57:43 |
ma panen siis veel mõned, sest albion on minu nõrk koht ka Eggnog nagu teeb seda Jamie Oliver | |
Vernanda Abikokk 2015-01-29 21:59:12 |
Rostbiif | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |