KOKKAME KOOS #57: BRITI SAARTE SÖÖK JA JOOK

Tiina
Abikokk
2015-01-27 00:07:21
Potted shrimps, mille retsepti leidsin nii Mrs Beatoni ja Terence Conrani kokaraamatust kui ka nami-namist. See on nüüd see "arutul hulgal võiga" toit. Retsept oli igal pool üsna täpselt sama, v.a. nami-nami oma, kus oli lisatud sidrunit ja pandud vähem võid (Conrani 250 g vs nami-nami 100 g). Ma tegin kompromissi ja panin võid 150 g. Maitsev amps, kuigi järgmine kord panen rohkem cayenne'i pipart. Krevetimaitseline või oli väga mõnus ja üldse mitte liiast. Kuna toidu algne mõte oli krevettide säilitamine võikihi all, siis on võikogus täitsa ok, kuigi kohe söömiseks võib seda ka vähem olla.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-01-27 14:40:51
Tiina:
Potted shrimps, mille retsepti leidsin nii Mrs Beatoni ja Terence Conrani kokaraamatust kui ka nami-namist. See on nüüd see "arutul hulgal võiga" toit. Retsept oli igal pool üsna täpselt sama, v.a. nami-nami oma, kus oli lisatud sidrunit ja pandud vähem võid (Conrani 250 g vs nami-nami 100 g). Ma tegin kompromissi ja panin võid 150 g. Maitsev amps, kuigi järgmine kord panen rohkem cayenne'i pipart. Krevetimaitseline või oli väga mõnus ja üldse mitte liiast. Kuna toidu algne mõte oli krevettide säilitamine võikihi all, siis on võikogus täitsa ok, kuigi kohe söömiseks võib seda ka vähem olla.
Tiina, suur aitäh pildi eest - ja ma tuunisin nüüd retspti Sinu kommentaarist lähtudes. Jäta retsepti juurde ka sõna, eks ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tsheburashka
Abikokk
2015-01-27 17:04:48
Kuna mul hetkel kööki kasutada pole, siis midagi uut ma teha ei saa :) Aga meenus, et oma lihasöömise aegadel tegin aeg-ajalt ka kana tikka masalat. Briti köögist kirjutab lahedalt Majumdar oma raamatus "Minu maailma maitsed"
Liisi
Abikokk
2015-01-27 17:18:08
Tegin siidrikartuleid, mis osutusid väga maitsvateks. Kõigepealt praadisin krõbedaks, siis hautasin siidri-puljongis ning lõpuks veel veidikeseks ahju küpsema. Kõrvale tegin Nigella Expressist kapsa-coleslaw salatit, kus originaalretseptis oli kasutatud hiina kapsas, mille asendasin tavalise kapsaga. Tegelikult on meil selline majoneesikastmega kapsast, porgandist, õunast koosnev salat üsna tihti menüüs.

Liisi Blogi

kerlin
Kokaõpilane
2015-01-27 18:13:34
Mina valmistasin Šoti mune. Kasutasin selleks kana-hakkliha, mille maitsestasin küüslaugu, peterselli, soola ja pipraga. Väga mõnus amps, mida oli hea nautida nii soojana kui külma roana.

https://cakesbykerlin.wordpress.com/

Aaloemahl
Abikokk
2015-01-27 22:05:10
Tegin samuti Šoti mune. Pisut kuivad jäid, aga usun, et selles võib süüdistada veisehakkliha. Järgmised teen mõne "mahlasema" ja pehmema hakklihaga.

sussi-sussi.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2015-01-27 22:23:50
Glazed Chicken Wings Jennifer Patersoni and Clarissa Dickson Wrighti kokaraamatust „Two Fat Ladies Ride Again” Selle toiduga on mul üks lugu :) Kunagi raamatukogust leidsin selle raamatu ja tegin sealt neid kanatiibu. Ei hakanud retsepti üles kirjutama, et nii lihtne värk ja muidugi veetsin ülejäänud aastad seda retsepti otsides. Mõni aasta tagasi aga leidsin ühest Londoni antikvariaadist ja selle raamatu ostuga sain oma reisi kordaläinuks pidada :) Autor soovitab seda toitu piknikule - nice and sticky 2 1/2 sl sojakastet, 4 keskmist küüslauguküünt hakitult, 1sl Hiina tšilliõli, 5 sl mett, 2 1/2 sl apelsinimahla, 2 1/2 sl siidriäädikat, 5 triiki sl Dijoni sinepit, 16 kanatiiba Sega marinaadiained, lisa kaussi kanatiivad ja sega, et kõik oleks kaetud. Lase marineerida jahedas kohas vähemalt pool tundi, soovitavalt paar tundi. Küpseta 200-kraadises eelkuumutatud ahjus 25-30 min, vahepea kasta marinaadiga 1-2 korda. Lõpeta kuuma grilli all, aga mitte üle 5 min.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-01-27 22:51:31
Pille:
Tiina:
Tiina, suur aitäh pildi eest - ja ma tuunisin nüüd retspti Sinu kommentaarist lähtudes. Jäta retsepti juurde ka sõna, eks ;)
Tegin ka krevette võis. Ma uhasin natuke julgelt Cayenne'i sisse, aga mehele meeldib väga. Võid panin ka 250 g :) Pilti teen homme, kui õues valge on, hetkel lihtsalt Instafoto:

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-01-28 17:24:17
Jagan siin kahte retsepti, mille valmistamisel on kasutatud head kuiva Inglise siidrit. Neist esimene on õunamahla ja siidriga todi ehk kuum jook. Teine on siidri ja kanapuljongi segus hautatud ja seejärel ahjus üle küpsetatud kartulid: Kenade piltide eest kniks ja kraaps Jaanihanso perenaisele Veronikale! Mõlema retsepti valmistamisel kasutas Veronika kuiva inglise siidrit, Hogan's Dry Cider (fotol vasakul), mida saab osta nt Slowgoods.ee veebipoest.

Annuzhka
Kokaõpilane
2015-01-28 21:47:41
Briti teema kohe kutsus kaasa tegema. Lõpks sai tehtud kaua plaanitud Fish and Cips Mehed sõid ja küsisid juurde. PS. Ehk sobib see pilt ka seda retsepti illustreerima :)

It´s all about seasoning!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>