KOKKAME KOOS #57: BRITI SAARTE SÖÖK JA JOOK

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-01-22 17:28:14
Vaatasin siin võimalikke auhinnaraamatuid ning panen alustuseks antud kooskokkamise raames loosi 3 eksemplari tuntud briti koka Gordon Ramsay uusimast eestikeelsest raamatust "SÕPRADEGA KÖÖGIS" (Kirjastus Tänapäev)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merle
Abikokk
2015-01-22 18:28:01
Pille:
Merle:
Ühe joogiretsepti leidsin ka - Pimm's Royale:
Oo, Merle, mul on see Pimm's Royale retsept Nami-Namis ka olemas, aga, khm, ilma pildita ;)
Vatvatt, nami-nami on kullaauk! :)
Tiina
Abikokk
2015-01-22 23:10:08
Mulle meeldib Briti köök! Kuidagimoodi on nii juhtunud, et mul on just Briti kokkadelt hulk kokaraamatuid. Mitte, et ma nüüd kõige austaja oleks, aga tegelikult on sellest saareriigist maitsvaid ja huvitavaid toite leida küll. Ma olen isegi siin nami-namis ükskord ammu oma lemmikutest Briti kokaraamatutest kirjutanud. Alustasin kooskokkamist leivaga. Conrani kokaraamatust pärit pruuni soodaleivaga. Väga lihtne retsept - kahte sorti jahu, õige pisut võid, soodat ja kefiiri või petti. Maitset veel ei tea, sest alles jahtub, aga ma olen seda varem ka teinud, nagu raamatust selgus :) Veel annan üles Nigella Lawsoni järgi tehtud kärjekommid. Aga ütleme ausalt, muljet ei jätnud :) (Vabandust koleda pildi pärast, aga paremat ei olnud)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Ilse
Abikokk
2015-01-23 12:45:45
Mulle tundub, et britid söövad oma vorste kartulipudru ja sibulaga. Ma muidugi ei ole selles osas mingi spetsialist aga googeldades jäi selline mulje:) No ma keerasin selle natuke oma võtmesse, pudru asendus tambiga, mis on minu suur lemmik. Kartulitükid või ja õliseguga ahju, lisaks paar koorega küüslauhuküünt, soola ja tüümiani lehekesi. Kui kartul on pealt kena pruunikas ja seest pehme, siis pigistasin küüslaugu sisu kartuli juurde ja tampisin natuke pudrunuiaga ja lisasin veel korraliku supilusika täie võid, korraks ahju tagasi. Vorsti pruunistasin või-õli segus pannil, siis võtsin vorsti ära ja panin viilutatud sibula. Näpuotasga suhkrutn natuke tüümiani lehekesi, sorts punast vein, sorts head puljongit ja sorts Worcesteri kastet. soola ka natuke, siis vorst tagasi pannile ja hautasin madalal kuumusel kuni sibul oli paras. Vorsti tõstsin pärast veel korraks koos tambiga sooja ahju. No see sai nii hea, et mulle tundub, et ma peaks neid vorste tootma hakkama :D Olin alguses skeptiline saiapuru lisamisel vorstidele, aga ma pole nii mahalaseid vorste veel söönud kui need ;) [b]Ma tänan selle kooskokkamise eest, mis sundis mind avastama selliseid toite [url=https://flic.kr/p/qSaQ1L]

Ilse köögis

Eva
Abikokk
2015-01-23 19:04:18
Tofu tikka masala on taimne versioon brittide kuulsast Chicken Tikka Masalast - väidetavalt saareriigi populaarsemi roog, mis Indias ei ole üldse nii tuntud kui UK-s. Retsepti leiate Perenaine.ee lehelt.

http://www.perenaine.ee/

Ilse
Abikokk
2015-01-24 12:51:44
Järgmine üllataja Toad in the Hole Kästi veel teha ;) Vorstid http://ilse.riiul.com/2015/02/briti-vorstikesed/ [url=https://flic.kr/p/pYiatt] [url=https://flic.kr/p/qCCkjk]

Ilse köögis

Aaloemahl
Abikokk
2015-01-24 18:52:19
Clapshot ehk kartuli-kaalikapuder. Mõnus vaheldus tavalisele kartulipudrule.

sussi-sussi.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2015-01-24 23:05:01
Otsisin välja oma kõige autentsema Briti köögi kokaraamatu - Isabella Beetoni „Mrs Beeton's Household Management”. Mrs Beeton oli üks esimesi Inglismaa „kokandusgurusid”. Raamatu esmatrükk ilmus 1861 aastal ja oli mõeldud õpetuseks Viktoria-aegse majapidamise juhtimiseks, sisaldades 900 lehekülge retsepte, juhiseid ja muidu toiduteemalisi heietusi. Seda on antud välja vist lugematu hulga kordustrükke. Ega sealt nüüd liiga palju järeletegemiseks ei leidnud, aga esimeseks katsetuseks sai Honey Cake - meekook. Sest selles ei olnud hiigelkoguseid, see ei sisaldanud searasva ja arutul hulgal võid ja seda ei pidanud vees keetma :) Koostis - 1/2 hommikusöögitassitäit suhkrut, 1 hommikusöögitassitäis paksu hapukoort, 2 hommikusöögitassitäit jahu, 1/2 tl soodat, mett maitse järgi Valmistamine - Sega suhkur ja koor, puista peale jahu koos niipalju meega, et see annab segule kenasti maitset, sega hästi, nii et kõik ained oleksid korralikult segunenud. Lisa sooda ja klopi kooki hästi veel 5 minutit. Pane see võitatud vormi, küpseta 1/2 kuni 3/4 tundi ja söö soojalt. Keskmine hind - 8d, piisab 3-4 sööjale, hooaeg - igal ajal. Kuna mul pole aimugi, milline oli Mrs. Beetoni aegne hommikusöögitassitäis, siis kasutasin tavalist klaasi. Jahust pool klaasi panin täistera- ja ülejäänud tavalist kõrgema klassi jahu (mul on tunne, et tolle aja perenaistel ei olnud nii peent ja puhast jahu, nagu meie praegu kasutame, aga ega ma ei tea muidugi). Mett panin pool klaasi (suhkrut ainult veerand) ja tuli mõnusalt magus kook, millel on eriti mõnus tekstuur - pisut nagu nätske, aga mitte ebameeldivalt.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-01-24 23:55:53
Tiina:
Sest selles ei olnud hiigelkoguseid, see ei sisaldanud searasva ja arutul hulgal võid ja seda ei pidanud vees keetma :)
:D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2015-01-25 16:36:27
Tegin ka ühel õhtul Merle viidatud kanarooga sinepi ja juustuga. Miskit väga erilist muljet ei jätnud.

Liisi Blogi

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>