Aiahooaeg 2013

Tziiki
Abikokk
2013-04-08 01:34:09
kas keegi brokkolit on ise kasvatanud? oskate nt sort soovitada? nippe jagada?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Zapxpxau
Abikokk
2013-04-12 16:48:13
Mul on nüüd nii, et kurgid on õide puhkemas ja tibatillukesed kurgialged on õite juures juba näha. Heh, pean hakkama kurke ja kõrvitsais kasvuhoonesse viima, nad kasvavad nii jõudsalt. Õnneks on kasvuhoonel mitmekordsed aknad ja kütmisvõimalus kah.

Zap*

Liisi
Abikokk
2013-04-15 16:18:48
Tegin kiire tiiru aias: 18.märtsil külvatud redis kasvuhoones. Rabarber pistab nina välja. Päikesepaistelisel metsaserval on naat kenasti väljas. Panen naadisalati retsepti juba valmis :P

Liisi Blogi

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-04-15 16:20:18
Ma panin laupäeval rediseseemned maha, otse peenrasse. Rabarbrit pole veel piilumas käinud, aga muidu on mu ürdipeenar igati kena. Kasvuhoones olevas suures potis oli isegi spargel juba venima hakanud :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Armilde
Kokaõpilane
2013-04-16 11:01:55
Tziiki:
kas keegi brokkolit on ise kasvatanud? oskate nt sort soovitada? nippe jagada?
Olen brokkolit kaks aastat kasvatanud. Kogemused sellised: ette kasvatada ei tasu, venivad väga välja. Otse külvates tuleb kindlasti piisavalt ruumi jätta, sest taim kasvab päris kõrgeks. Samas meil müüdavad sordid on kõik varased, minu kogemust mööda, põhiline on Calabrese, mis ei kasvata sellist suurt pead, nagu poest saab, vaid väiksemaid õisikuid. Suure pea peaksid kasvatama hilised sordid, aga mina neid seni leidnud ei ole. Kaks aastat tagasi sain küll saaki, aga eelmisel aastal oli meil tohutu maakirbuinvasioon ning absoluutselt kõik võrsed söödi ära, kõik lehekaelad olid tühjaks näritud -- seega igaks juhuks tasub kindlasti taime kaitsta, nt kõrgpeenrasse panna,äkki aitab, juurekaela kaitsta jne. Kõige lihtsam see kasvatamine ei ole, mina proovin sel aastal kindlasti uuesti, aga kui vähegi aega jätkub, võtan kasutusele kõik ettevaatusabinõud kahjurite vastu.
Vandiste
Abikokk
2013-04-27 00:45:37
Mul on basiilikutaimed aknal reas, salatilisi panin ka pottidesse. Ei tea, kas jääsalatit ka saab potis kasvatada? Nimelt on meil igal aastal tõeline tigude invasioon ja enamus salatilisi langeb nende ohvriks. Seega tahaks panna hoopis suurtesse pottidesse ja terrassile - ehk siis on lootus midagi saada ka. Brokkoliga proovisin samuti - teod tegid 1:0, nii et ei teagi, kas oleks saanud väikeste õisikutega või suurtega. Õnneks nad spinatit ei söö ja seda võin rahus külvata.
Trlp
Abikokk
2013-05-02 00:36:06
Haa! Jõudsin esimest korda sel kevadel maale täna ja tundub, et eelmisel aastal ümber istutatud, tänaseks kolmeaastased sparglitaimed on ülikenasti talvitunud - peenrast pead väljas kõigil taimedel...nomnom, nii saab täitsa varsti ju värskeid varsi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-02 12:59:12
Trlp:
Haa! Jõudsin esimest korda sel kevadel maale täna ja tundub, et eelmisel aastal ümber istutatud, tänaseks kolmeaastased sparglitaimed on ülikenasti talvitunud - peenrast pead väljas kõigil taimedel...nomnom, nii saab täitsa varsti ju värskeid varsi.
Minul jäid mõlemad sparglipotid liiga kauaks kasvuhoonesse ja võrsed tulid juba seal salaja välja. Venisid välja ja kuivasid ära ka juba :O Õnneks on vähemalt ühes suures potis midagi veel tulemas, nii et ehk õnnestub. Eile istutasin veidi seemneid, nädalavahetusel plaanis tomatid suurematesse pottidesse panna.

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-05 15:33:42
Kulla aednikud - olge maikuus siin teemas aktiivsed, 1. juunil loosin sõnavõtjate vahel välja ühe eksemplari seda toredat raamatut.

Martiina
Abikokk
2013-05-05 21:03:55
Kogenumad aiapidajad oskavad ehk öelda- kas õue taimede kasvama panekuks on veel vara? Öösiti peaks vist ikka püsivalt soe olema, et taimed õues kasvada tahaks? On soov ürdipeenart (hm, ürdikaste on vist õigem öelda) arendada, aga ei tea, millal seda teha...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>