Maias Mai Kokaõpilane 2013-05-07 17:01:36 |
Hakkan sel kevadel täiesti esmakordselt igasugu kasvatustöödega pihta ja olen mõnevõrra nõutu. Tomatid-pommud-paprikad sirguvad juba märtsist pottides ja ootavad kannatamatult kasvuhoonesse minekut. Kas on juba aeg või ootate Thunide istutusperioodi ära (tundub, et õieliste soodusaeg on alles 18.maist). Kas kasvuhoonesse tasuks panna tomatitele mulla alla ka näiteks geotekstiil või muu materjal, mis hoiaks umbrohud eemal? Ja kas tomatid istutate koos paprikate ja baklažaanidega või tuleks viimastega pisut veel oodata? | |
Sasha Abikokk 2013-05-07 22:58:02 |
Aniitram:
Pane alguses katteloor peale, siis ei tee juhuslik öökülm pahandust. Kogenumad aiapidajad oskavad ehk öelda- kas õue taimede kasvama panekuks on veel vara? Öösiti peaks vist ikka püsivalt soe olema, et taimed õues kasvada tahaks? On soov ürdipeenart (hm, ürdikaste on vist õigem öelda) arendada, aga ei tea, millal seda teha... |
|
Aire1 Abikokk 2013-05-08 11:54:59 |
6 erinevat tomati sorti sai kasvuhoonesse istutatud, loodan et külm liiga ei tee. Koriandri seemned on ka mullas. Piprad tahavad ümberistutamist ja salvei ootab peenrasse istutamist. | |
Zapxpxau Abikokk 2013-05-09 14:00:03 |
Mul on enamus asju juba kasvuhoones, aga kolm-neli asja veel toas. Füüsalil on väikesed laternad küljes. Aga miski oli mu arbuusid katki murdnud :( panin uued. Kasvuhoonesse geotekstiil? Milleks see? Kus kohast need umbrohud sinna kasvuhoonesse tulevad? Ühe või paar maltsa jaksab igaüks mõõdaminnes üles tõmmata, muid umbrohtusid ei ole meil kasvuhoones olnud. Eks oleneb ju mullast, kui õuest peenrast mulda võtta, siis on umbrohtusid palju rohkem. | |
Aire1 Abikokk 2013-05-14 13:19:19 |
Laupäeval sai pool kartulist paha pandud. Külvatud sai veel porgandit, valget kaali, punastpeeti, redist, salatit, tilli ja peterselli. Sibult ja porrut sai ka istutatud. Kapsataimed ja oad ootavad veel tööde järjekorras. Maitsetaime peenrasse istutasin piparrohu ja salvei. | |
Sasha Abikokk 2013-05-18 01:55:17 |
Huvitav, millal võiks potitomatid terrassile tõsta? Praegu on veel ööd nii külmad. | |
Zapxpxau Abikokk 2013-05-18 19:17:03 |
Kui nad on sul toas kasvanud, siis võiks neid hakata harjutama, alguses mõneks päevaks kuskile jahedamasse ruumi ja siis alles õue. Viimase nädala jooksul olen oma väikeselt sparglipeenrast ca. 500g sparglit saanud. Ja kasvuhoonest esimese kurgi. | |
Aire1 Abikokk 2013-05-20 13:40:31 |
Viimased tomatid on kasvuhoonese istutatud, kabatšokk on pottides juba nina välja pistnud. Pommud olid juba nii suured, et olin sunnitud välja istutama. | |
Aire1 Abikokk 2013-05-21 12:17:39 |
Oeh, eile sai viimased kartulid maha pandud. Isa lubas täna kapsataimed ära istutada ja õhtul istutan varsellerid. Siis jäävad veel kõrvitsad istutada aga selle töö jätan nädalavahetusse. | |
Ilse Abikokk 2013-05-21 21:48:40 |
3 tomatil on tomatid küljes. õues peenras on oad, herned, porgandid, redised, petersel, paksoi, kirju kaalimix, spinatit natuke ja salatit ka natuke ja kirju lehtpeedi mix. Osa on juba mullast ninad välja ka pistnud. Tüümian on ilusasti talve üle elanud ja kosub jõudsalt. Laugulised (murulauk ja küüslaugumaitseline murulauk) vohavad nii, et ei jaksa ära süüa. Metsikut rukolat saab ka juba näpsistada. Sparglit olen ka saanud sel aastat juba maitsta - HÄÄÄ:) Maasikad õitsevad... ja nii edasi. Aed on tulpidest punane ja neile assisteerib edukalt ka kollane võilill :D Suvi on ilus ! [url=http://www.flickr.com/photos/tiburotike/8770946384/] | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |