Aiahooaeg 2013

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-30 13:54:02
Fre:
Pille, ma mäletan et Sul oli oma kastides turvas-liiv-kanakakakompost, kas sa ostsid selle kotikestega aianduspoest või kusagilt hulgi?
Fre, selle eriti hea mullasegu jaoks on vaja võtta 4-5 kana ja siis nende tekitatud kanakaka segada oma aia kompostiga ja järgmisel hooajal ongi eriti hea kanakaka-kompostmuld olemas ;) Bauhofis on hetkel näiteks sellised hinnad:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Trlp
Abikokk
2013-05-30 19:41:27
Jep. Tüümian läks ka sel talvel välja. Sel talvel oli isegi kuuseoksa all, mis sai puha õigel ajal eemaldatud ja nii... Njah. Et kui keegi mulle nüüd oma põõsakesest tsipa eraldaks, siis ma prooviks järgmiseks mõnda nendest sortidest, mis üle talve vastu on pidanud Eestis... Muidu on maal õndsus. Vanad sparglitaimed annavad just saaki, nii et ma väga ei kurvasta, et uute taimede saagiperioodi mööda lasime ja maale ei jõudnudki. Rukola on ennast peenrast välja ajanud. Basiilikupoti võtsin linnast kaasa. Kõik vajalik on olemas. Lähen rabarberit tooma, täna saab kooki.
Aire1
Abikokk
2013-05-31 13:02:38
Rukola on maast ninad välja pistnud, tibatillukesed nagu nad on ja juba on keegi jõudnud nad auguliseks süüa. Nüüd käib meil hoogne rohimine.
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-31 18:52:49
Trlp:
Jep. Tüümian läks ka sel talvel välja. Sel talvel oli isegi kuuseoksa all, mis sai puha õigel ajal eemaldatud ja nii... Njah. Et kui keegi mulle nüüd oma põõsakesest tsipa eraldaks, siis ma prooviks järgmiseks mõnda nendest sortidest, mis üle talve vastu on pidanud Eestis...
Mul läksid ka tänavu 2 tüümiani kolmest välja :( Ehk üks sidrun-tüümian ja üks selline valgesäbruliste lehtedega. Alles vaid "täitsa tavaline" roheline sort. Peangi kuskilt uue otsima, ühest põõsast ei piisa ;)

Ilse
Abikokk
2013-05-31 23:20:07
Mul on sidruntüümian kiviktaimlas:) ja elas selle talve ilusti üle, see valgesäbruliste lehtedega oli küll pool põõsast tükk aega kahtlane aga ei- ärkas ka ellu ja nüüd väga ilus juba. "Tavaline" on mul seemnest pandud nii 3-4 aastat tagasi ja eelmisel kevadel vahetasin tal asukohta. Trip, Sa pane seemnest uus kasvama ja ma arvan, et pigem neid talveks mitte katta. Pille, ühest põõsast ei piisa kohe kindlasti :) Täna tõin potitomatid ka kasvuhoonest terassile, väiksed tomatid on kõljes ka juba. Rukola on mul miski püsik trehvanud:) 4 aastat tagasi külvasin ja nüüd ta aina kasvab igal aastal uuesti, praegu on juba ilus põõsas peal ja saab hoolega süüa, suve teisel poolel peab hoolega teda välja kitkuma ja lõikama, et ta isekülvi ei teeks... ühesünaga umbrohi, mis umbrohi :)

Ilse köögis

Sasha
Abikokk
2013-06-01 01:43:54
Ilsu:
Täna tõin potitomatid ka kasvuhoonest terassile, väiksed tomatid on kõljes ka juba. Rukola on mul miski püsik trehvanud:) 4 aastat tagasi külvasin ja nüüd ta aina kasvab igal aastal uuesti, praegu on juba ilus põõsas peal ja saab hoolega süüa, suve teisel poolel peab hoolega teda välja kitkuma ja lõikama, et ta isekülvi ei teeks... ühesünaga umbrohi, mis umbrohi :) [
Ookei, ma viin siis ka tomatid terrassile. Ja rukolaga on mul sama, talvitus kenasti.
Fre
Abikokk
2013-06-04 02:01:49
Pille:
Bauhofis on hetkel näiteks sellised hinnad:
Tänks, ma ise ka identifitseerisin Bauhofi pakkumise kui hetkel parima aga ikka ei täi kuidagi niipalju raha välja käia... Aga ega muud vast üle ei jää....
Zapxpxau
Abikokk
2013-06-05 00:08:55
Ma rohkem spargleid ei kitku see aasta. Praegu on kolm taime, mis on taimena ostetud ja istutatud (umbes 4-aastaseks peaks saama see suvi) ning kaks taime (teine sort) olen ise seemnest kasvatanud ja nad on nüüd ühe aasta omapead õues kasvanud, ehk kokku kahe aasta vanused umbes. Neid saan mekkida ehk järgmisel kevadel. Kaks kõrvitsat on ka nüüd õue lohistatud, aga öösel tuli nii hull äiksevihm, et ma hoian hinge kinni ega see üks kõrvitsabeebi, mis varre küljes ripub seal, ometi küljest ära ei kuku. Ja sellist ilma lubatakse veel. Tomateid tahaks juba, aga kõik rohelised veel.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-06-05 01:42:27
Pille:
Kulla aednikud - olge maikuus siin teemas aktiivsed, 1. juunil loosin sõnavõtjate vahel välja ühe eksemplari seda toredat raamatut.
Vahetevahel piisab ka vaid ühest postitusest - loosiõnn naeratas Kardemonile :)

Kardemon
Abikokk
2013-06-13 03:21:22
Pille:
Pille:
Kulla aednikud - olge maikuus siin teemas aktiivsed, 1. juunil loosin sõnavõtjate vahel välja ühe eksemplari seda toredat raamatut.
Vahetevahel piisab ka vaid ühest postitusest - loosiõnn naeratas Kardemonile :)
Ahsoo:-) tore, aitäh! ma kirjutan siis sel puhul oma aiamaast natuke. Sel kevadel tegime kõrgendatud peenrad ja ei jõua ära kiita. Kastid panime selle maa peale kus eelmisel aastal veel vaod olid. Suuremat vaeva nägin siis vagudevahelise ala rohimisega:-) nüüd sõidan peenrakastide vahelt murutraktoriga läbi ja peenrast nopin mõned umbrohukesed. Rukola asemel külvasin hoopis jaapani kapsast.... Mõtlesin et nii kapsa maitsega, millal õige mekk tuleb Hapu sidrunise kastmega on väga hea salat....nagu hapuoblikat või j?nesekapsast sööks...

http://kardemon.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>