Aiahooaeg 2013

Maias Mai
Kokaõpilane
2013-05-24 13:27:30
tomatid said nädal tagasi kasvuhoonesse istutatud ja eile avastasin esimesed kaks rohelist tomatipoissi:) lisaks kolisid kasvumajja pommud, paprikad, salatilised ja basiilikud. välja külvasin aedube, herneid, porgandeid, erinevaid sorte peete, pastinaaki. lillherned, meelespead ja rukkililled said ka mulda, nüüd ootan suure ärevusega tärkamisi.
Zapxpxau
Abikokk
2013-05-25 15:50:55
Spargleid korjan ikka veel, kurgid ka muudkui tulevad kasvuhoonest, rabarbreid olen teinud mitut moodi. Sparglit kas aurutan või grillin. Istutasime ühe uue punase sõstra ja ühe uue musta, punane oli vist 'Jonkheer van Tets' ja must oli 'Intercontinental'. Meie vanad põõsad on üle 50 aasta vanad juba. Kartulid said maha ja muud õues kasvavad asjad ka. Ega nüüd polegi muud kui kasta ja saaki oodata.

Zap*

Aire1
Abikokk
2013-05-26 12:03:47
Viimase taimed sai istutatud, nüüd hakkab siis rohimine. Oma kodu said suvikõrvits, kollane kabatšokk, batison, pudelkõevits ja tavaline suur kõrvits. Ohh kurgid ootvad veel istutamist, nii et ei ole veel kõik.
Sasha
Abikokk
2013-05-27 01:56:37
Nonii, mulle toodi kolm viinamarjataimekest! Kõik kogemused ja nõuanded on teretulnud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-28 21:34:17
Zapxpxau:
Istutasime ühe uue punase sõstra ja ühe uue musta, punane oli vist 'Jonkheer van Tets' ja must oli 'Intercontinental'. Meie vanad põõsad on üle 50 aasta vanad juba.
Elisa, meil on ka see punane sõstar, head suured marjad on! Aga ega keegi oska soovitada seda mustasõstrasorti, mida mullu turgudel müüdi - sellised hiidsuured marjad? Mina korjan rediseid, esimesi rabarbreid (noored taimed, varem pole tihanud, täna just korjasin 5 vart), salatilehti on ka (õues kõik). Ürtidest on ammu väljas ja suured leeskputk, iisop, korea hiidiisop, estragon, tüümian, salvei.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2013-05-28 21:49:26
Kus Sa seda iisopit kasutad ? Mul oli ka üksaasta, kas see pole mitte üheaastane taim? Igaljuhul ma ei osanud teda kasutada, ilus õis oli ja lõhnas hästi :)

Ilse köögis

Fre
Abikokk
2013-05-29 13:23:56
Mul on üks nats OT küsimus, aga tegelikult see puudutab tõesti natukene aeda aastal 2013, või õigemini palju puudutab. Nimelt sai ootamatult üks vana ehitusrisu hunnik ära veetud ja selle asemele tekkis peenar, kuhu tahaks eelkõige maitsetaimi kasvama panna aga ka muud söödavat, peenar sai päris pikk ja loodetavasti sinna ikka mahub midagi. Alumised mullakihid said oma kompostikastidest kokku veetud, aga esiteks oli seda kraami vähe ja teiseks veel ka mitte lõpuni valmis. Niisiis oleks pealepoole vaja korralik kiht head mulda. Kas keegi oskab soovitada kust seda Tallinnas osta saaks, nii mõned kuupmeetrid umbes. Ehitus- ja aiapoest kotikestega on väga kallis. Kas mõnel tootjal on ka suuremad mullapakendid? Või on mõni kindel pood kus muld ja kasvuturvas reeglina kõige odavamad? Pille, ma mäletan et Sul oli oma kastides turvas-liiv-kanakakakompost, kas sa ostsid selle kotikestega aianduspoest või kusagilt hulgi?
Kardemon
Abikokk
2013-05-29 17:55:34
Fre:
Niisiis oleks pealepoole vaja korralik kiht head mulda. Kas keegi oskab soovitada kust seda Tallinnas osta saaks, nii mõned kuupmeetrid umbes. Ehitus- ja aiapoest kotikestega on väga kallis. Kas mõnel tootjal on ka suuremad mullapakendid? Või on mõni kindel pood kus muld ja kasvuturvas reeglina kõige odavamad?
Ma soovitaksin uurida jäätmejaamast kompostmulda. Tallinnas pole ostnud, küll aga Järvamaal. Jäätmejaamad Tallinnas. http://m.tallinn.ee/est/Jaatmejaamad-Tallinnas

http://kardemon.blogspot.com

vurle maal
Kokaõpilane
2013-05-30 03:02:49
Mul on üks väga suur mured-teod. Nad söövad kõik mu kurgitaimed ära. Ligi 40 taime on läinud (erinevate vahedega) ning ei oska midagi peale hakata. Niitsin heina väga madalaks, et see pidi veidi aitama aga ei midagi. Ootan igasugu ilusaid ja vähem ilusaid soovitusi, sest ainuke võimalus kurki kasvatada sel aastal on avamaal. Nutu maik tuleb juba suhu lihtsalt, enne pole sellist jama olnud.

Maakas kohmitseb.

Zapxpxau
Abikokk
2013-05-30 13:51:50
Ma ei ole kunagi õues kurke kasvatanud, aga meil oli suur probleem maasikate ja tigude/nälkjatega. Päris hästi töötas too õlletaldriku nipp, neid uppus sinna ikka igal öösel peotäis. Aga praegu tegime hoopis maheaiandusest lähtudes nii, et istutasime maasikataimede kõrvale küüslaugud (neile ei meeldi see lõhn) ja maasikapeenra katsime üleni krobelise kooremultšiga. Karedal ja kuival pinnal on neil raskem liikuda ka. Praegu on kaks aastat olnud nälkjamuredest vaba periood (ptüi-ptüi-ptüi). Näis kaua kestab.

Zap*

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>