Armilde

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2013-04-16 11:01:55
Tziiki:
kas keegi brokkolit on ise kasvatanud? oskate nt sort soovitada? nippe jagada?
Olen brokkolit kaks aastat kasvatanud. Kogemused sellised: ette kasvatada ei tasu, venivad väga välja. Otse külvates tuleb kindlasti piisavalt ruumi jätta, sest taim kasvab päris kõrgeks. Samas meil müüdavad sordid on kõik varased, minu kogemust mööda, põhiline on Calabrese, mis ei kasvata sellist suurt pead, nagu poest saab, vaid väiksemaid õisikuid. Suure pea peaksid kasvatama hilised sordid, aga mina neid seni leidnud ei ole. Kaks aastat tagasi sain küll saaki, aga eelmisel aastal oli meil tohutu maakirbuinvasioon ning absoluutselt kõik võrsed söödi ära, kõik lehekaelad olid tühjaks näritud -- seega igaks juhuks tasub kindlasti taime kaitsta, nt kõrgpeenrasse panna,äkki aitab, juurekaela kaitsta jne. Kõige lihtsam see kasvatamine ei ole, mina proovin sel aastal kindlasti uuesti, aga kui vähegi aega jätkub, võtan kasutusele kõik ettevaatusabinõud kahjurite vastu.
2012-03-04 16:21:31
Kardemon:
kunagi Saksamaal reisil viibides mängisime ühte mõrvamüsteeriumi mängu, kus tuli ära arvata mõrvar ja tapariist (oh kui sünge :D)... aga ega keegi sellise mängu nime tea... saadavust Eestis?
Kas see võiks äkki olla Cluedo? Meil kodus paljude muude seas väga populaarne, aga Eestist pole leidnud, vaid sai ostetud Hollandist. Kindlasti saab ka nt Amazonist.