Hoidistamine vol. 2009

Mari-Liis
Postitusi: 593
Abikokk
2009-09-23 21:25:50
Täna tegin jõhvikatest vesihoidist. "Abilised" veeretasid jõhvikaid tuhksuhkrus ja sõid kohe ära ka :)

Siit nurgast ja sealt nurgast

Pisi-Pisi
Postitusi: 258
Abikokk
2009-09-23 23:37:30
Tänane saavutus on õuna-pirnimoos. Väiksed purgid on otsas, nüüd on ainult liitriseid veel.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Seenekas
Postitusi: 2193
Abikokk
2009-09-24 11:05:35
Zoozi:
Tegin eile kukeseeni veinimarinaadis Thredahlia õpetuse järgi. Marinaad maitses hea. Lõpptulemuse kohta saan öelda hiljem. Arvan, et seegi tuleb hea :)
Meil pole enam tükk aega kukeseeni kasvanud, kas Sul olid need "päris" kukeseened? Olen teinud kunagi kukeseeni ühe natukese õliga marinaadis. Hästi head olid, püüan selle retsepti üles leida ja siis jagada. Ah, eile suutsin vist oma nõukaaegse mahlaauruti õhtale saata arooniaid aurutades. Mu Mäkkaiverist (hüüdnimi Ameerika hobuturistde pandud) mees küll tegi kohe umbes miljon ettepanekut, kuidas siiski seda imelooma edaspidigi kasutada saaks. :D:D:D Nomaeitea!!!! Eks vaba aja tekkimisel katsetame.
Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2009-09-24 11:26:15
Seenekas:
Zoozi:
Tegin eile kukeseeni veinimarinaadis Thredahlia õpetuse järgi. Marinaad maitses hea. Lõpptulemuse kohta saan öelda hiljem. Arvan, et seegi tuleb hea :)
Meil pole enam tükk aega kukeseeni kasvanud, kas Sul olid need "päris" kukeseened? Olen teinud kunagi kukeseeni ühe natukese õliga marinaadis. Hästi head olid, püüan selle retsepti üles leida ja siis jagada.
. Olid ikka õiged. Ostsin Keskturult ühe tädikese käest. Olid küll kallimad kui muidu need kokkuostetud, aga mulle meeldisid, et olid kenad pisikesed välja sorteeritud. Korjatud Märjamaa kandist. Tegin veel seda seenesalatit, aga maitsta saan alles teisipäeval. Tundub hea olevat. Kindlasti jaga ka oma retsepti :)

Zoozi tegemised

Seenekas
Postitusi: 2193
Abikokk
2009-09-24 12:26:16
Kiilike:
Seenekas:
Keilas tegi keegi kroon liiter, praegu kontakte pole, kui väga vaja saan uurida. Tõsi küll, andmed on paar aastat vanad.
Kui väga suurt tüli ei tee siis oleks huvitatud :) .. no ei luba mõistus neid õunu prügisse vedada - mõnus hapukas mahl tuleb neist ju .
Palun väga vabandust, aga no ei saa helistades neid andmeid. Olen ise ka igasugu äraviskamise vastane.
Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2009-09-24 12:28:36
Olen suve ja nüüd , septembri jooksul päris palju hoidistanud, aga pole iga kord siia kirja pannud. Mõtlesin nüüd, et teeks ühe kokkuvõtva sissekande siia ka :) Sügavkülma on läinud kõiksugu marju, alustades varasuvistest kuslapuudest, edasi mustikad, veidi metsmaasikaid, vaarikamoosi, kirsse, nüüd pohli ja kukeseeni. Karbike tilli on ka sügavkülmas. Purkidesse pandud hoidiseid sai omajagu. Kogused väga suured ei ole, kõiki erinevaid mõned purgikesed- tahtsingi just proovida erinevaid maitseid, et teada saada, mis mulle ja mehele kõige rohkem meeldivad. Moosidest siis üks lemmikuid kirsimoos, see kõige tavalisem. mustikamoos sai ka väga hea. Suur lemmik on vaieldamatult ka punasesõstraželee, mis külmkapis olles on ikka täielik marmelaad :) Õunamooside rivi on saanud ilus värviline: (pildil vasakult alates) õuna-kirsimoos, õuna-porgandimoos(mis meile eriti ei maitse), õuna-apelsinimoos(mis on nii-nii hea) ja tavaline õunamoos. Ploomimoose on ka mitmeid:kollase ploomi moos, ploomimoos vaniljega (jälle üks minu lemmikuid, Emma'd on selle jaoks tõesti ideaalsed ploomid), ploomimoos rummiga (mis on vägagi huvitav ja seda üldse mitte halvas mõttes) ja alõtšamoos. Lisaks tegin kreegi-alõtšamehu, vanemate juures tegime õunamahla ja pirinimahla, mis see aasta nii hea ja mahe jäi. Veel on pudelites suhkruga kihiti ebaküdooniad, neilt olen juba hea koguse siirupit pealt ära valanud. Sellest tehtud jook on minu arust nii jumalikult hea :) Pudelitesse vee alla panin pohli, veel ootavad jõhvikad, et nendega sama teha. Purki said ka mõned riisikad ja puravikud, mille üle mul väga hea meel on :) Ja kuivatamisel on mõned põldmarjad, jõhvikad, kibuvitsad (eks hiljem näeb, kas kuivatamine välja ka tuleb :D ) Õunad ootavad veel kuivatamist. Kuna see aasta õunu palju on, tahaks korraliku hunniku neid kuivatada...iseasi, kui palju seda teha jõuan.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-09-24 18:54:34
Pille:
Täna tegin ploomikompotti kahel moel.
Kompott tervetest ploomidest ja kompott poolitatud ploomidest. Ja täna hommikul tõi isa kaks suuuuur kilekotitäit õunu. Peab vist homme jälle moosi tegema hakkama. Oh jah :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2009-09-24 22:36:06
Seenekas:
Kiilike:
Seenekas:
Keilas tegi keegi kroon liiter, praegu kontakte pole, kui väga vaja saan uurida. Tõsi küll, andmed on paar aastat vanad.
Kui väga suurt tüli ei tee siis oleks huvitatud :) .. no ei luba mõistus neid õunu prügisse vedada - mõnus hapukas mahl tuleb neist ju .
Palun väga vabandust, aga no ei saa helistades neid andmeid. Olen ise ka igasugu äraviskamise vastane.
Oeh, vabandada pole vaja. Ma lihtsalt arvasin, et äkki ära unustanud :) nuhh, nagu mina aeg-ajalt. Ja õuntest ja üldse hoidistamisest - ma tegelikult kohe üldse ei viitsi enam aga otsest põhjust ju nagu tegemata jätta ka pole(siinkohal valdavad mind vastikustundes ploomide vastu :( ) kui välja arvata põhjus et mul ainult 3 l ja 1 l purgid veel keldris.

kiilikese köögikatsetused

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2009-09-25 16:39:26
Mina käisin ema sõbranna juures purke toomas sest no ei ole kuhugi oma kraami enam panna. Tomatihoidiseid olen hirmsasti teinud ja nüüd pressivad juba õunad peale, ploomidega jamamine on õnneks lõppenud. tegin kardemoniga õunamoosi ja arooniamahla kirsilehtedega, astelpaju olen ka veel jäässe pressinud

Hexy asjatab

Kylli K
Postitusi: 34
Kokaõpilane
2009-09-25 19:48:30
Tegin esimest korda mädarõigast purki. Lapsepõlvest jäänud selle sissetegemisest mulje kui millestki hirmsast, tegelikkuses läks kombainiga riivimine lihtsalt, hakklihamasina asemel kasutasin blenderit. Väga maitsev tuli 500 g tomatit, 50 g küüslauku ja 150 g mädarõigast, sool, suhkur - segu ja peaaegu sama hea, kuid ilusam 300 g paprikat, 100 g mädarõigast, 1 sidruni mahl, sool, suhkur. Oligi viimane aeg mädarõigast välja juurida, hirmsasti laiutab aias. Muide vaatasin, et Nami-namis pole vist ühtki mädarõikaga retsepti!?
<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>