Pinnu Abikokk 2009-05-08 15:04:14 |
Keetsin nõgesesuppi. Ei viistinud midagi keerulist leiutada ja panin sinna vaid kartulit, nõgest, hiljem lisasin keedumuna ka. Väga hea oli! | |
Mann Abikokk 2009-05-09 08:54:54 |
Eile tegin ka pannitäie Nami retseptikogus olevaid naadimuffineid vaniljega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-09 11:49:40 |
Tänases EPLis on artikkel Kodumaine vitamiinitaldrik, kus muuhulgas tutvustatakse lühidalt nõgest (värskelt maitsta ei soovita, sest kõrvetab. Tasub kuuma veega kupatada ja kupatusvesi supileemeks kasutada, sest sinna jääb palju C-vitamiini. Nõgesetee toob tagasi kadunud söögiisu.), võilille (mõrkjavõitu. Selle vastu aitab, kui hoida lehti soolvees. Sisaldab nii C- kui ka B-vitamiini. Võilillesalat on hea "verepuhastusvahend"), naati (lehed on täitsa hea maitsega, isegi magusavõitu. Salatisse ja supiks. Naat on eriti rikas E-vitamiini poolest. Peale selle sisaldab rohkesti C-vitamiini, eeterlikke õlisid), kaske (nn hiirekõrvad ehk väikesed lehekesed on head niisama suhu pista. Kasepungades ja -lehtedes on eeterlikku õli, vaiku, C-vitamiini, saponiine, parkaineid, flavonoide ja värskelt ka tugeva antibiootilise toimega aineid. Ravimtee aitab kõhuhädade vastu) ja nurmenukku (erilist maitset tunda pole. Sobib salatiks. Inimese päevase C-vitamiini vajaduse rahuldab üksainus värske nurmenukuleht). |
|
Nipitiri Abikokk 2009-05-09 14:18:53 |
Nii, lõpuks ometi olid eile kodu lähedal kasvavad nõgesed piisavalt pikad, et sain suurema vaevata supijagu korjatud. Tegin sama lihtsat suppi kui Pinnu, ainult kartuli asemel riis ja hiljem keedumunale lisaks ka hapukoort. Nõgeseid blanšeerides tuli tegelikult meelde, et mulle nad eriti ei maitse :( Aga kohusetundlikult sõin suure taldrikutäie. |
|
Triin Abikokk 2009-05-09 14:33:02 |
Siin on üks artikkel nõgesesupist. Ja selle lõpus Selma Teesalu kommentaar nõgeste jm söömisest. Millal kasulik, millal mitte. http://www.greengate.ee/?page=4&id=10443/ | |
Seenekas Abikokk 2009-05-10 12:00:36 |
Hommikul nõgese-šampinjoniomlett ja karulaugu-kirsstomatisalat natukese nurmenukulehtedega. Salat oli maitsev, sõin enamuses ise ära. Polnud enne karulauku kasutanud ja eile sattusin turule, kus müüdi. Tõsi küll, pärast söömist arutasime mehega, kellele ka väga maitses, karulaugu teemal ja jõudsime järeldusele, et taliküüslaugu pealsed ja metsik murulauk, mida viimasel ajal salatites-kastmetes koos maitsestamiseks palju kasutanud olen, annavad üsna sarnase maitse. Seega saame ainult rõõmustada, et meil mõlemat kasvab ja kevadet nautida. |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-05-10 22:28:47 |
Tegin eile nami-nami retsepti järgi sõira karulauguga aga mul ei püsi ta koos. Vajub laiali :( ei teagi, mis valesti läks aga maitse oli täitsa huvitav |
|
Tullia Abikokk 2009-05-11 07:25:51 |
Tegin ka naadimuffineid vaniljega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-11 07:47:31 |
Uniquegirl:
Tegin eile nami-nami retsepti järgi sõira karulauguga aga mul ei püsi ta koos. Vajub laiali :( ei teagi, mis valesti läks aga maitse oli täitsa huvitav Siin pole kindlasti asi karulaugus, midagi läks sõirategemise protsessis valesti. Kas mune lisasid ikka? Vaata ka sõira teemat foorumis - seal on ehk mingeid nippe-kavalusi-seletusi, millest oleks abi (või mis seletaks ebaõnnestumist). Mulle toodi eile maalt kotitäis nõgeseid ja teine naate, nii et täna saab jälle kevadrohelise teemaga tegeleda :) |
|
Maris Abikokk 2009-05-11 08:41:00 |
Sain samuti ühe toreda sõbra aiast tema ema abiga peotäie karulauku, mis päädis pestona. Pestoga sai maitsestatud aurutatud lillkapsast. See võib küll esialgu imelik tunduda, aga proovige ka! Usun, et üllatute meeldivalt! Teiseks valmistasin baklazhaanirulle, mille jaoks sain inspiratsiooni Nigella Lawsonilt eelviimasest Delicious numbrist. Täitsin baklazhaaniviilud karulaugupestoga maitsestatud ricottaga. Rullid panin tihedalt üksteise kõrvale ahjuvormi ja katsin tomatise kastmega (sai ära kasutatud abikaasa poolt mõned päevad tagasi valmistatud bolognese kaste, mis pastast üle oli jäänud ja realiseerimist ootas). Roog tuli maitsev! Ei uskunud algul, et karulaugu maitse nii tugevasti alles jääb, aga oli valmisroas täitsa olemas. Lisaks olen rõõmus, et leidsin juurde veel ühe viisi, kuidas baklazhaani oma toidulaual kasutada. |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |