NAMI-NAMI JA LEIBURI RETSEPTIVÕISTLUS: Leiva- ja saiamäärded

Mann
Abikokk
2009-02-26 05:23:03
minu üks suur lemmik on- pehme juust, riivitud porgand, purustet küüslauk, pisut võid ja soola. Segada kokku ja valma.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-26 13:33:40
Mann:
minu üks suur lemmik on- pehme juust, riivitud porgand, purustet küüslauk, pisut võid ja soola. Segada kokku ja valma.
Mannike, palun veidi täpsemaid koguseid/vahekordi ja pilti ka :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Schönberg
Kokaõpilane
2009-02-26 19:43:40
Mis sobiks veel paremini 100% täisteranisujahust valmistatud saiade määrdeks kui antud retsept. Nii nagu täisteranisujahus on alles kõik viljatera toiduks sobivad osad on ka antud määrdes rohkelt loodust ja vitamiine. Innovaatilise nisutoote muudab kindlasti veel tervislikumaks suurpärane leivakate. Vitamiinirikas Kõrvenõgese Hapuoblika Kreem Kõige parema tulemuse saavutamiseks on mõistlik loomulikult kasutada varakevadist kõrvenõgest, aga mitte kehvemini õnnestub ka retsept hapendatud nõgestega. Antud retseptis kasutasin eelmise aastal hapendatud kõrvenõgest koos hapuoblikaga. Koostisosad: 100g Eestimaist light toorjuustu 2-3 spl hapendatud kõrvenõgeseid hapuoblikaga Hõõru toorjuust pehmeks vahuks ja sega hapendatud kõrvenõgese ja hapuoblikaga. Soolasuse ja happelisuse annavad juba eelnevalt hapendatud ravimtaimed. Ja et parimat veel paremaks muuta serveeri tervisliku suutäit suitsuräimega. Ära pinguta maitsetega üle, paljud geniaalsed asjad on lihtsad!
Mann
Abikokk
2009-02-26 20:17:20
Pille:
Mann:
Mannike, palun veidi täpsemaid koguseid/vahekordi ja pilti ka :D
See käib puhtalt tunde järgi- aga reeglina teen nõnna- ümar karp (kus need pisikesed kolmnurksed juustud) juustu, 2-3 pisikest porgandit, võipakist alla veerandi pehmet võid, 4-5 küüslauguküünt, soolahelbeid. Röstitud saiaga süüa. Aga ma niipea seda tegema ei hakka, kuna püüan hommikuti jogurtiga piirduda :)
Mariake
Kokaõpilane
2009-02-26 22:19:30
Kreekapähkli-mee saiamääre 40 grammi (umbes 1 dl) hakitud kreekapähkleid 4 spl eestimaist mett 1/4 tl kaneeli Hästi mõnus sooja röstitud saia ja klaasi külma piimaga.
Marju
Abikokk
2009-02-27 09:13:15
Pille:
Marju, see kõlab maitsvalt - loodetavasti esitad selle (koos fotoga) ka retseptivõistlusele!
See on vist mingi klassikaline määre ühest retseptiraamatust mul kodus, aga tänu su järjekordsele utsitusele on nüüd plaanis kolm paremat saiamääret õhtul valmis teha :) Senised katsed määret kuidagi kaunilt saiale sättida (vähemalt nii kaunilt, et see pildil ka sama maitsev tunduks kui suus) on ebaõnnestunud, aga proovime veel :)
Eva
Abikokk
2009-02-27 18:25:29
Aurora, seda fotot ei saa näha (seda fotot ei ole või on privaatne).

http://www.perenaine.ee/

Ragne
Abikokk
2009-02-27 21:26:58
Esitan veel kaks määret võistlustulle. Kreemja ürdi-jogurtimäärde puhul tasub teha suurem kogus korraga, kuna see peab üleöö sõelal nõrguma, kuid kui soovida retsepti 4-le saiale, siis arvan, et piisab koguste poolitamisest. Muidu jagub määrdest ca 10le saiale. Kreemjas ürdi-jogurtimääre 200 g maitsestamata jogurtit 2 tl röstitud seesamiseemneid 1 tl värkelt hakitud rosmariini 1 tl rohelist sibulat, hästi peeneks hakituna 1 tl värskelt hakitud tilli 0,5 (väikest) küüslauguküünt, purustatult meresoola, pipart, suhkrut Aseta marli toidusõelale kahekordselt ning vala sellele jogurt. Kata pealt fooliumiga ning pane jahedasse nõrguma üle öö. Kalla nõrutatud jogurt kaussi, lisa juurde ülejäänud ained. Maitsesta soola, pipra ning suhkruga. Seejärel vala segu uuesti tagasi sõelale ning nõruta veel 3-4 tundi (selle ajaga muutub määre veel paksemaks ning kreemjasemaks). Serveeri röstsaial. Juustuse hõnguga maasikane saiakate neljale 40 g riivitud juustu 6 sl maasikatoormoosi 0,25 tl kaneeli 1 tl vanillisuhkrut suhkrut (peale raputamiseks) 4 röstsaia Sega kõik ained peale tavalise suhkru. Võta 4 röstsaia ja määri neile saadud maasikamääre peale. Raputa üle veidikese sukruga. Küpseta saiu ahjus 175 kraadi juures seni kuni röstsaia ääred hakkavad kergelt pruunistuma. Serveeri ahjusoojalt.

www.kokkama.ee

Marju
Abikokk
2009-02-28 10:40:41
Tegelikult vist mitte isegi niivõrd võistluse pärast, aga lihtsalt jagamiseks siis minu kolm saiamääret. Esimene on pärit Linda Fraseri raamatust Vegetarian, aga identne õpetus identsete piltidega on ka eesti keeles ilmunud Jõuluraamatus. Kogused on mul natuke mugandatud ja üldsegi on seal koostisasinete osas mingi müstiline proportsioonide saladus, millega ma viimastel kordadel päris sina peale pole saanud :( ja vist on liiga lahja portvein olnud. ja kolmandaks on ju sinihallitusjuust ka erineva tugevusega, nii et maitsmine peaks sihile viima (aga ilmselt ka ainult juhul kui esimese korraga õige maitse suhu oled saanud). Kui kõik paika saad on tegu väga maitsva saiamäärdega. 100 gr sinihallitusjuustu 100-180 gr toorjuustu (täitsa maitse asi) 1-3 spl portveini 50 gr peeneks hakitud kreeka pähkleid 1 spl hakitud peterselli Püreesta juustud ja portvein. Lisa pähklid ja petersell. Serveeri röstitud saiaga. See on mul enam vähem enda retsept, eks ma netist inspiratsiooni sain, aga ühtki konkreetset retsepti ei kasutanud. u 6-8 päikesekuivatatud tomatit õlis fetat ja toorjuustu võrdses koguses 1 küüslauguküüs väike peotäis seedermänniseemneid sorts sidrunist pigistatud mahla või head hapukat oliiviõli Haki tomatid ja küüslauk. Sega toorjuustuga ilusti segamini. Purusta uhmris seedermänniseemned parajaks (no sõltub just milliseid tükke soovid :) ) ja sega juustusegu hulka. Lisa sidruni või oliiviõli, kui vajalikuks pead ja pisut soola-pipart. Kõige paremaks tunnistatud määre, mille esimest korda valmistasin tegelikult rukkileivale vabariigi aastapäeva puhul Aga sobib väga hästi ka saia peale. Retsept on pärit 2008. veebruari Oma Maitsest, aga kogused ja kalasoovitus on minu poolt :) 180 gr toorjuustu suitsukala (kui kasutasin suitsuheeringat, läks pool kala, teisel korral kasutasin turska, läks terve kala, aga häda oht oli enne soolaseks minna, kui maitset andma hakkas, heeringas oli tunduvalt parem. OM-i retseptis on öeldud 200 gr suitsuheeringat) 2 spl mädarõigast veidi sidrunimahla kui juhtub olema kvaliteetset oliiviõli, siis see annab ka mõnusat hapukat maitset Kõik koostisained tuleb lihtsalt püreestada ja ongi valmis. Väga väga maitsev!
Marju
Abikokk
2009-03-01 13:08:24
Sirvisin täna Nigella Expressi ja seal oli ka just selline suitsukalamääre nagu mu eelmises postituses. Isegi mädarõigas oli täiesti olemas. Kalaks oli kasutatud suitsuforelli.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>