Aurora![]() Abikokk 2009-02-10 12:19:43 |
Pille:
Teen seda kindlasti. Plaanis veel erinevaid määrdeid katsetada. Aurora:
Aurora - kõlab ahvatlevalt! Aga selleks, et retseptivõistlusele kvalifitseeruda, pead nüüd selle määrde uuesti kodus valmis tegema ja pildile püüdma :)Mõned aastad tagasi valmistsin üsna sagedasti porgandi-soolpähklivõiet. 3-4 keedetud porgandit purustasin koos pihutäie soolapähkliteda püreeks. Vedelama konsistentsi saavutamiseks lisasin pisut porgandikeeduvedelikku. Maitsestasin soola, pipra, pisukese suhkru ja tšillihelvestega. Soola lisamisel peab jälgima pähklite soolasust. |
|
Ssille![]() Kokaõpilane 2009-02-10 17:52:34 |
Tegin kahe kattega saiu ahjus.
Paprika-kodujuustu-ahjusaiad juustuga
![]() ![]() |
|
Martiina Abikokk 2009-02-10 18:41:06 |
Ma siis panustaks omalt poolt ühe magusa saiakattega.
Banaani-jõhvikakate
2 keskmist banaani (mida küpsem seda magusam)
100 g kohupiima (ei tohi liiga vedel olla)
2 spl mett (oleneb ka, kui magusad on banaanid ja kui magusat katet sööja soovib)
maitse järgi jõhvikaid (mina panin u kolm supilusikatäit)
Püreesta banaanid (näiteks saumikseriga), lisa juurde mesi ja kohupiim ning sega segu võimalikult ühtlaseks(tegin seda ka saumikseriga, jäi hea ühtlane mass). Viimasena lisa jõhvikad ja sega ettevaatlikult lusika abil segusse, püüdes jõhvikaid mitte katki teha. Serveerida saia või sepikuga. (Pildil sepikuga)
![]() |
|
Ssille![]() Kokaõpilane 2009-02-12 22:16:03 |
Porgandi-paprika-muna leivakate
![]() |
|
Ragne![]() Abikokk 2009-02-13 00:03:16 |
Leiutasin/katsetasin täna ka igasugu määrdeid ja lõpuks leidsin enda jaoks nii maitsva maitsekoosluse. Läheb kindlasti minu selle aasta sünnipäevalauale!
Peedi-juustumääre
(neljale)
100 g keedetud peeti
50 g sinihallitusjuustu
1 tl võid
4 tl soolapähkleid, peeneks hakituna
Püreesta mikseri või köögikombainiga ühtlaseks massiks peet, sinihallitusjuust ja või. Seejärel lisa hakitud soolapähklid ja püreesta seni, kuni pähklid on segunenud massiga. Lase külmas ca 15 minutit maitsestuda. Serveeri saia või leivaga.
![]() |
|
Ssille![]() Kokaõpilane 2009-02-15 08:37:02 |
Singi-paprikakattega saiad:
![]() |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-02-15 11:19:22 |
Ise ma loomulikult konkursil ei osale, aga sellegipoolest pakun siin välja ühe leiva-saiakatte. Tegemist siis juba nõukaajal tuntud porgandi-suitsujuustusalatiga, mida võib edukalt leivale-saiale määrida. Fotol Leiburi ELA 100% täistera mitmeviljasaia peal. Sobis kenasti ja maitses hea ('kodune' ja 'nõukaaegse maitsega' olid Kristjani sõnad).
![]() |
|
Ulle1975![]() Kokaõpilane 2009-02-15 15:13:22 |
I. 3-KIHILINE ELA NISUSAIA VÕILEIVATORT.
![]() ![]() |
|
Ssille![]() Kokaõpilane 2009-02-15 15:58:01 |
Lisan siia nüüd minu poolt 2 viimast saiakatet, olengi juba liiga hoogu sattunud. :)
Kurgi-sibula-juustukattega saiad:
![]() ![]() |
|
Zoozi![]() Abikokk 2009-02-16 15:21:51 |
Ei pidanud küll osalema, aga täna retseptikogu korrigeerides leidsin 2 täitsa head võileivakatet, mis kunagi vanaema oli mulle andnud. Kust tal need pärit, pole enam kahjuks võimalik küsida. Ning kuna ained olid ka kodus olemas, siis tegin ära.
Singi-juustu-õunakattega sai
neljale
200 g keedusinki või muud mahedamat sinki (mul oli Nõo maamehe suitsusink)
1 õun
1 tl sidrunimahla
4 sl majoneesi (kasutasin Salvesti kerget majoneesi)
1 sl sinepit (kasutasin Põltsamaa kanget sinepit)
100 g juustu (mul oli vist Atleet)
tomat, petersellileht - kaunistuseks
Lõika juust, sink ja kooritud õun väikesteks kuubikuteks. Lisa sidrunimahl. Sega sinep ja majonees ja juustu-singi-õunakuubikutega. Rösti sai, kui soovid võid võiga määrida, kata saadud seguga. Kaunista tomati ja peterselliga.
![]() ![]() |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |