Aurora Abikokk 2009-02-10 12:19:43 |
Pille:
Teen seda kindlasti. Plaanis veel erinevaid määrdeid katsetada. Aurora:
Aurora - kõlab ahvatlevalt! Aga selleks, et retseptivõistlusele kvalifitseeruda, pead nüüd selle määrde uuesti kodus valmis tegema ja pildile püüdma :)Mõned aastad tagasi valmistsin üsna sagedasti porgandi-soolpähklivõiet. 3-4 keedetud porgandit purustasin koos pihutäie soolapähkliteda püreeks. Vedelama konsistentsi saavutamiseks lisasin pisut porgandikeeduvedelikku. Maitsestasin soola, pipra, pisukese suhkru ja tšillihelvestega. Soola lisamisel peab jälgima pähklite soolasust. |
|
Ssille Kokaõpilane 2009-02-10 17:52:34 |
Tegin kahe kattega saiu ahjus. Paprika-kodujuustu-ahjusaiad juustuga Nagu konkursi tingimus ette nägi, kasutasin "Leiburi" Ela 100% täistera mitmeviljasaia. 4 viilu täistera röstsaia 50 g paprikat 50 g riivitud juustu 150 g kodujuustu 1/3 tl soola Tükeldatud paprika segada kodujuustu ja soolaga. Saiaviilud katta saadud seguga, raputada üle riivitud juustuga. Panna 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmisesse ossa kuni juust on sulanud. Spinati-kodujuustu ahjusaiad juustuga 4 viilu täistera röstsaia 150 g kodujuustu 100 g spinatit 50 g riivjuustu 1/ 3 tl soola Sulatasin spinatikuubikud, lisasin neile kodujuustu, soola. Katsin saadud seguga saiaviilud, raputasin peale riivitud juustu, panin 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmisesse ossa kuni juust oli sulanud. Kaunistasin tilliga. | |
Martiina Abikokk 2009-02-10 18:41:06 |
Ma siis panustaks omalt poolt ühe magusa saiakattega. Banaani-jõhvikakate 2 keskmist banaani (mida küpsem seda magusam) 100 g kohupiima (ei tohi liiga vedel olla) 2 spl mett (oleneb ka, kui magusad on banaanid ja kui magusat katet sööja soovib) maitse järgi jõhvikaid (mina panin u kolm supilusikatäit) Püreesta banaanid (näiteks saumikseriga), lisa juurde mesi ja kohupiim ning sega segu võimalikult ühtlaseks(tegin seda ka saumikseriga, jäi hea ühtlane mass). Viimasena lisa jõhvikad ja sega ettevaatlikult lusika abil segusse, püüdes jõhvikaid mitte katki teha. Serveerida saia või sepikuga. (Pildil sepikuga) | |
Ssille Kokaõpilane 2009-02-12 22:16:03 |
Porgandi-paprika-muna leivakate 4 viilu täistera röstsaia 150 g porgandeid 2 muna 50 g paprikat 0,5 tl soola 1-2 herne suurust tükki sinepit 2 spl lahjat majoneesi Porgandid ja munad keeta ja lõigata peenikesteks ribadeks. Paprika lõigata samuti ribadeks, segada, lisada soola, sinepit, majoneesi. Kate tõsta röstitud saiaviiludele. Igale röstsaiaviilule tuleb päris palju katet. | |
Ragne Abikokk 2009-02-13 00:03:16 |
Leiutasin/katsetasin täna ka igasugu määrdeid ja lõpuks leidsin enda jaoks nii maitsva maitsekoosluse. Läheb kindlasti minu selle aasta sünnipäevalauale! Peedi-juustumääre (neljale) 100 g keedetud peeti 50 g sinihallitusjuustu 1 tl võid 4 tl soolapähkleid, peeneks hakituna Püreesta mikseri või köögikombainiga ühtlaseks massiks peet, sinihallitusjuust ja või. Seejärel lisa hakitud soolapähklid ja püreesta seni, kuni pähklid on segunenud massiga. Lase külmas ca 15 minutit maitsestuda. Serveeri saia või leivaga. | |
Ssille Kokaõpilane 2009-02-15 08:37:02 |
Singi-paprikakattega saiad: 4 viilu täistera röstsaia määrimiseks võid või margariini 100 g sinki 50 g paprikat 2 spl hapukoort soola Lõikasin saiaviiludelt ära neljast küljest ääred ja edasi lõikasin saiaviilud neljaks ruuduks. Määrisin võiga, katsin kattega, kaunistasin. Katte valmistamiseks panna köögikombaini singi- ja paprikatükid, purustada koos peeneks , lisada hapukoor ja vajadusel maitse järgi soola. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-15 11:19:22 |
Ise ma loomulikult konkursil ei osale, aga sellegipoolest pakun siin välja ühe leiva-saiakatte. Tegemist siis juba nõukaajal tuntud porgandi-suitsujuustusalatiga, mida võib edukalt leivale-saiale määrida. Fotol Leiburi ELA 100% täistera mitmeviljasaia peal. Sobis kenasti ja maitses hea ('kodune' ja 'nõukaaegse maitsega' olid Kristjani sõnad). Mul on hägusalt meeles, et vähemalt kaks erinevat inimest on kunagi pakkunud, et tegemist on suitsulõhega tehtud leivakattega :D :D :D | |
Ulle1975 Kokaõpilane 2009-02-15 15:13:22 |
I. 3-KIHILINE ELA NISUSAIA VÕILEIVATORT. 4le. inimesele kõva kõhutäis. 1 ela 100% täistera nisusai 1 pakk hapukoort (500gr.) purk HELLMANNS LIGHT majoneesi 100gr. maksapasteeti 3 keedetud muna 200gr. juustu soola, pipart, küüslauku 2 puljongikuubikut (kana) - 1 kuubik 200gr. kuumale veele saiatükid lõigata neljakandiliseks asetada alusele 4-tükki kihis lusikaga tõsta puljong siatükkidele 1. kattekiht - 3 keedumuna (vajutada kahvliga peeneks). Lisada hapukoor, majonees, soola, pipart maitse järgi. Segada pärast tiheda konsistensiga mass. 2.kattekiht - maksapasteedile lisada hapukoort, majoneesi kuni määrimiseks paras konsistents. 3.kattekiht - juust, küüslauk riivida. Lisada hapukoor, majonees. Garneerida. II. ELA NISUSAIA KATTEKS ÕUNAKREEM. Õunad puhastada, köögikombainis peenestada. Lisada hapukoor, sidruni mahl. Maitse järgi kas veidi suhkrut või soola. Köögikombainis vahustada. | |
Ssille Kokaõpilane 2009-02-15 15:58:01 |
Lisan siia nüüd minu poolt 2 viimast saiakatet, olengi juba liiga hoogu sattunud. :) Kurgi-sibula-juustukattega saiad: 4 viilu "Leiburi" Ela 100% täistera nisusaia võid või margariini saiale määrimiseks 2 suuremat lehtsalatilehte 100 g kurki 50 g juustu pool väikest mugulsibulat 1 spl lahjat majonesi 1/3 tl soola kaunistuseks tilli Saiaviilud röstida, soovi korral lõigata pooleks, nii et moodustuvad kolmnurgad. Saiakolmnurkadele määrida võid, sinna peale asetada parajaks lõigatud lehtsalati tükk, katta segatud katteainetega. Selleks riivida kurk ja juust, hakkida sibul, koostisained segada omavahel, lisada sool ja majonees. Ja teine, magusa vaarika-kodujuustu-vahukoorekattega sai: Need on mul küll esimesed ahjus mitte tehtavad magusa kattega saiad, aga kuna konkursil võis osaleda ka magusate katetega, siis tegin sellise katsetuse ja tulemus oli tegelikult päris hea. 4 viilu "Leiburi" Ela 100% täistera nisusaia 100 g külmutatud vaarikaid 2 dl suhkruga vahustatud vahukoort (ei vahustanud 2 dl koort, vaid mul oli millestki järele jäänud vahustatud koort, mõõtsin selle ära ja sain 2 dl) 2 spl kodujuustu Saiaviilud röstisin ära. Külmutatud vaarikad purustasin köögikombainis, segasin magusa vahukoore ja kodujuustuga, katsin sellega röstitud saiaviilud, kaunistasin külmutatud pooleks lõigatud vaarikatega. | |
Zoozi Abikokk 2009-02-16 15:21:51 |
Ei pidanud küll osalema, aga täna retseptikogu korrigeerides leidsin 2 täitsa head võileivakatet, mis kunagi vanaema oli mulle andnud. Kust tal need pärit, pole enam kahjuks võimalik küsida. Ning kuna ained olid ka kodus olemas, siis tegin ära. Singi-juustu-õunakattega sai neljale 200 g keedusinki või muud mahedamat sinki (mul oli Nõo maamehe suitsusink) 1 õun 1 tl sidrunimahla 4 sl majoneesi (kasutasin Salvesti kerget majoneesi) 1 sl sinepit (kasutasin Põltsamaa kanget sinepit) 100 g juustu (mul oli vist Atleet) tomat, petersellileht - kaunistuseks Lõika juust, sink ja kooritud õun väikesteks kuubikuteks. Lisa sidrunimahl. Sega sinep ja majonees ja juustu-singi-õunakuubikutega. Rösti sai, kui soovid võid võiga määrida, kata saadud seguga. Kaunista tomati ja peterselliga. Tuunikala-rosinakattega sai neljale 1 purk (185-200g) tuunikala vees, hea kui on suured tükid (mul oli Kaluri tuunikala suured tükid soolvees) 2 varsselleri vart 1 sibul või tükk porrut (mul oli shalottsibul) 2 sl rosinaid (mul oli Sultani) 1 dl majoneesi (mul oli Salvesti kerge majonees) 2 tl sidrunimahla 1/2 tl karrit vajadusel soola sidrunit, tilli - kaunistuseks Nõruta tuunikalakonserv ja murenda väiksemateks tükkideks. Tükelda sibul, varsseller. Sega kokku tuunikala, varsseller, rosinad ja sibul. Teises kausis sega kokku majonees,sidrunimahl ja karripulber.Sega kõik ained kokku,vajadusel maitsesta soolaga.Kaunista sidruniviilu ja tilliga.Sidruniviil kohustuslik!!! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |