Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Merilin
Abikokk
2009-04-15 20:34:07
Ahjukartul, kodujuust ja tuunikala tomatikastmes, kurk ja tomat.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Seenekas
Abikokk
2009-04-15 20:43:00
Täna oli kohtumine alaliselt Venemaal resideeruva vana sõbraga. Kuna ta pakkus kohtumiskohaks Kristiine keskuse mingi teise korruse toidukoha ja jõudis ise hulga varem kohale, oli ta tellinud sushit, mille lühiiseloomustus oli "jube". Selleks ajaks oli tal see söödud, seega ei saa kommenteerida. Mina vaatasin oma tühja kõhuga menüüd ja hinnates selle puhtusastet sõnaga "määrdunud", lahkus ka söögiisu. Seega jäi lõuna vahele. Koju jõudsin ka alles, seega paras hommikust toorsalatit süüa ja lugeda päev paastupäevaks.
Kätrin
Abikokk
2009-04-15 21:01:31
Tegin seenekastet. Nii nii hästi maitses.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-15 21:20:02
Lõunaks kaks kotletivõileiba :) Õhtul käisid kolm klassiõde katsikutel. Alustuseks sõime eilset Boheemi tomatisuppi, siis Qsti blogist inspireeritud sinihallitusjuustu-suitsulõhepirukat ja magustoiduks kaneelihõngulist Nutella-keeksi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2009-04-16 09:29:51
Eilsed küpsetised-keedused ei õnnestunud eriti. Kõigepealt tegin naadimuffineid. Küpsetamisega oli kõik korras, aga maitse oli igav - naat andis ainult huvitava värvi/mustri. Kodakondsed kommenteerisid: "maitsetu magus sai". Õhtusöögiks tegin hartšod "Rahvaste toite" retsepti järgi. Olen varemgi sama retsepti järgi teinud, aga seekord sain miskipärast tulemuseks supi, mis oli üsna söödav, aga mille maitsel hartšoga küll mingit pistmist ei olnud, kuigi komponendid olid samad. Ilmselt algas ebaõnn juba sel hetkel, kui puljongit keetes unustasin soola lisamata, mistõttu liha oli mage. Ja lõpliku hoobi andis avastus, et küüslauk on otsa saanud... Ahjaa, õhtuooteks sõime toorsalatit põldkännakust ja kodumaistest redistest, maitseks peal viis esimest oma aia karuluagulehte :)
Zoozi
Abikokk
2009-04-16 20:02:36
Täna oli väga tihe päev. Tegin midagi kiiret ja lihtsat. Frikadellisupp (puljongi keetsin eile valmis) ja purukattega aprikoosi-vaarikakook.

Zoozi tegemised

Bunnygirl79
Abikokk
2009-04-16 21:27:37
Õhtuks suvikõrvitsaomlett ja magusaks šokolaadist jänese pea :)

http://bunnygirl79.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-16 21:44:38
Bunnygirl79:
magusaks šokolaadist jänese pea :)
Läheb Su kasutajanimega hästi kokku :D Mul oli päeval ema seltsiks. Lõunaks sõime eilse suitsulõhepiruka ja Nutella-keeksi lõpud ära. Õhtul ei söönudki midagi väga. Homme ehk :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Aurora
Abikokk
2009-04-16 22:02:16
Kuna osalesin koolitusel "Eritoitlustamine ja eritoidud menüüs" ja oli kursuse praktiline osa, siis lõuna- ja öhtusöök läks seal maitsmise-söömise kirja. Valmistasime sojakohupiimavormi, õuna-kohupiimakooki, porgandi-kõrvitsakooki, kõrvitsa-riisipudingit (kas õige on pudingit või pudingut?), kohupiima-köögiviljakoogikesi, vaarika-mustsõstrasmuutit, kalasalatit aedviljadega, muna-kilutäidisega rullbiskviiti, maiasmoka sooja salati. Minu küpsetada oli tšilli-šokolaadikook. Kodus kordamisele lähevad vaid mõned road nimetatutest.
Nipitiri
Abikokk
2009-04-17 09:23:33
Aurora:
kas õige on pudingit või pudingut?
Mõlemad on õiged ja ühtviisi lubatud. Filoloogid võivad kommenteerida, aga mulle on jäänud tunne, et i-lõpuline käänamine on levinud rohkem Põhja-Eestis ja u-lõpuline Lõuna-Eestis.
<< 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 >>