Maias Mai Kokaõpilane 2009-12-28 13:20:42 |
Pille:
Pille, tegime ka eile sama rooga. Kuidas teile maitses? Minu arust jäi lihtsalt keeduliha maitsega ja ei meeldinud väga :( Kas kasutasid ka vett ja kaua hautasid? Tegime õhtuks hautatud küülikut uue Vene köögi raamatu ainetel. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-28 13:57:37 |
Maias Mai:
Minu arust oli täitsa maitsev, kuigi mul tekkis retsepti suhtes mitu küsimust. Ühe küülikukese paneerimiseks küll klaasitäis jahu ei kulu, samuti tundus see võikogus üsna aukartustäratav. St, lihtsalt küüliku ja porgandite-sibula praadimiseks oli 150 g võid paljuvõitu - kas ülejäänud oleks tulnud potti panna?? Igatahes ma improviseerisin siin ja seal.
Küülik oli meil nooruke, kaalus umbes-täpselt kilo ja kasvanud ruumikates tingimustes. Vett lisasin haudepotti ka..
Pille:
Pille, tegime ka eile sama rooga. Kuidas teile maitses? Minu arust jäi lihtsalt keeduliha maitsega ja ei meeldinud väga :( Kas kasutasid ka vett ja kaua hautasid?Tegime õhtuks hautatud küülikut uue Vene köögi raamatu ainetel. |
|
Maias Mai Kokaõpilane 2009-12-28 14:51:31 |
Pille:
Ma lähenesin ka väheke loovalt retseptile. Küülikut ei kaalunud, kuid pigem oli tegemist 1,5kg isendiga. Jätsin paneerimise osa ära, ehk et praadisin ainult võis (kulus küll pigem 50g), aga lisasin osa ka leemele. Kõik muu justkui sai vastavalt juhendile ja vett panin ka nii palju, et küülik jäi paar cm siit ja sealt välja piiluma. Esimesed 40min hautasin kaane all ja viimased 20min ilma. Ja no ei tea, aga ei saanud väga hea.
Laupäeval tegin Liina ainetel teise jänese. http://peastpehme.blogspot.com/2009/10/armas-kuulik-ahjupotis.html. Liha oli maitselt palju parem, kuigi kaste üsna hapu (suutsime terve pudeli veini marinaadiks panna:)).
Pille, kas jänest on võimalik kuidagi muul viisil ka süüa kui hautatuna? Enamus retsepte ütleb, et kuivab liigselt ära ja keskendub potis keetmisele.. Ma üldse ei virise ega midagi, vaid lihtsalt loodan, et asi on minu osavuse puudumises :) Maias Mai:
Minu arust oli täitsa maitsev, kuigi mul tekkis retsepti suhtes mitu küsimust. Ühe küülikukese paneerimiseks küll klaasitäis jahu ei kulu, samuti tundus see võikogus üsna aukartustäratav. St, lihtsalt küüliku ja porgandite-sibula praadimiseks oli 150 g võid paljuvõitu - kas ülejäänud oleks tulnud potti panna?? Igatahes ma improviseerisin siin ja seal.
Küülik oli meil nooruke, kaalus umbes-täpselt kilo ja kasvanud ruumikates tingimustes. Vett lisasin haudepotti ka..Pille:
Pille, tegime ka eile sama rooga. Kuidas teile maitses? Minu arust jäi lihtsalt keeduliha maitsega ja ei meeldinud väga :( Kas kasutasid ka vett ja kaua hautasid?Tegime õhtuks hautatud küülikut uue Vene köögi raamatu ainetel. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-28 14:55:43 |
Maias Mai:
Maias Mai, kopeerin selle vestluse siia teemasse - jätkame kõiksugu jänkujuttudega seal!
Pille:
Ma lähenesin ka väheke loovalt retseptile. Küülikut ei kaalunud, kuid pigem oli tegemist 1,5kg isendiga. Jätsin paneerimise osa ära, ehk et praadisin ainult võis (kulus küll pigem 50g), aga lisasin osa ka leemele. Kõik muu justkui sai vastavalt juhendile ja vett panin ka nii palju, et küülik jäi paar cm siit ja sealt välja piiluma. Esimesed 40min hautasin kaane all ja viimased 20min ilma. Ja no ei tea, aga ei saanud väga hea.
Laupäeval tegin Liina ainetel teise jänese. http://peastpehme.blogspot.com/2009/10/armas-kuulik-ahjupotis.html. Liha oli maitselt palju parem, kuigi kaste üsna hapu (suutsime terve pudeli veini marinaadiks panna:)).
Pille, kas jänest on võimalik kuidagi muul viisil ka süüa kui hautatuna? Enamus retsepte ütleb, et kuivab liigselt ära ja keskendub potis keetmisele.. Ma üldse ei virise ega midagi, vaid lihtsalt loodan, et asi on minu osavuse puudumises :)Maias Mai:
Küülik oli meil nooruke, kaalus umbes-täpselt kilo ja kasvanud ruumikates tingimustes. Vett lisasin haudepotti ka..Pille, tegime ka eile sama rooga. Kuidas teile maitses? Minu arust jäi lihtsalt keeduliha maitsega ja ei meeldinud väga :( Kas kasutasid ka vett ja kaua hautasid? |
|
Juc Abikokk 2009-12-28 16:36:06 |
Meil oli täna selline rikkalik õhtusöök:
1. Tom Yum Goong
2. Tom Kha Gai
3. Tai vürtsine kurgisalat
4. Toored krevetid, matineeritud tšilli, õli, kalakastme ja laimimahla segus, kapsasalatil, mündilehtedega
5. praetud sealiha ohtra küüslauguga (koorimata küüntega)
6. aurutatud riis
Hiljem tegin kodus väikse kihilise magustoidu: 1. korrus - vahukoor laimimahla ja vanilliga, 2. korrus - segu purustatud piparkoogist, šokolaadist ja pistaatsiapähklitest 3. korrus - vahukoor grenadilliga. Veidi külmas seista ja valmis!
Praegu on käsil järgmine käis - külm Changi õlu ja Inglise Jalgpall :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Silx Abikokk 2009-12-28 17:21:42 |
Lõunaks oli veel seaprae jäänused ja nats kapsast ka pannil soojaks.
Õhtul tahaks lahjat.. tuunikala ja värske kapsas. Miehele omlett singiga. :)
Ja siis hakkan jõulumenüüd blogisse toksima. :D Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Sandra Abikokk 2009-12-28 17:38:47 |
Täna sõin eilset läätsesuppi ning sojahakkliha pirukaid. | |
Kirsike Abikokk 2009-12-28 19:30:33 |
Me sõime täna jõuluõhtu jääke, seapraadi ja õllekapsast, kartulid keetsin juurde. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-28 19:37:55 |
Lõunaks praadisin muna ja saia :) Õhtusöögiks eilse küülikuhautise jäägid, lisaks ciabatta-viilud röstitud sibulaga kanamaksapasteediga. Magusaks võis praetud pirnid Carambari-kastmes. | |
Kiilike Abikokk 2009-12-28 20:12:22 |
Lõunaks lastele pannkoogid õunamoosist koos õunamoosi :) ja kaneelisuhkruga(laste valik). Õhtuks omatehtud seljanka, soojendatud - teisel päeval maitseb paremini kui kohe. | |
<< < 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 > >> |